Η μαγεία του θεάτρου

Ο ηθοποιός Στάθης Σκοτίδας αρθρογραφεί στο Kingsport.gr, αναφέρεται στην μαγεία του θεάτρου, εκφράζει τον θαυμασμό του και τα συναισθήματά του για το πώς ζει και βλέπει από την δική του οπτική γωνία το θέατρο.

Θέατρο. Θέατρο για μένα είναι μια σκηνή ένας χώρος έκφρασης, εκρηκτικού μηχανισμού συναισθημάτων. Στη σκηνή αυτή ο κάθε ερμηνευτής επαγγελματίας ή μη μπορεί να παραδώσει άφοβα (θεωρητικά) σώμα και ψυχή, να ξεγυμνωθεί.

Πρέπει να το βλέπεις σαν έναν βάλτο όπου αν αφεθείς και του επιτρέψεις να σε τραβήξει προς τα κάτω, θα βγεις σε έναν άλλο κόσμο γεμάτο από συναισθήματα διαφόρων μορφών είτε αρνητικών είτε θετικών είτε ακόμη και ταυτόχρονα, δηλαδή αρνητικοθετικών γιατί όσο περίεργο και αν ακούγεται υπάρχουν και αυτά, σ’αγαπάω και σε μισώ ταυτόχρονα, ίσως αυτό γίνεται γιατί σ’αγαπάω αλλά με αφήνεις να πάω να βρω αλλού αυτό που ήθελα να ζήσω μαζί σου.

Το θέατρο λοιπόν, είναι η μαγεία και όποιος έχει πει δεν υπάρχει μαγεία, τότε δεν έχει ασχοληθεί ακόμα με το θέατρο, εκεί θα τη βρει, μαζί με τον εαυτό του. Το θέατρο αν του αφεθείς, σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, χρειάζεται μεγαλείο ψυχής να ενσαρκώνεις διαφορετικούς χαρακτήρες και να μπαίνεις στο δικό τους τρόπο σκέψης και συναίσθημα.

Θέλει σκληρή δουλειά με τον εαυτό σου για να το καταφέρεις αυτό, φαντασία και παρατηρητικότητα. Γιατί οι ηθοποιοί του θεάτρου, για να είναι καλοί ηθοποιοί, πρέπει να έχουν απίστευτη αντίληψη του κάθε τι. Για μένα, το θέατρο δεν είναι ένας προορισμός, είναι ένα ατελείωτο ταξίδι, μια χρονομηχανή, που μπαίνεις και ταξιδεύεις σε όποια χρονολογία θελήσεις. Για μένα, το θέατρο είναι τρόπος ζωής. Και εκεί θα ζω για πάντα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ