ΘΕΜΑ Kingsport.gr: Ημιτελικά Champions League γεμάτο… Άγιαξ!

Επιμέλεια: Αντώνης Μουστάκας – Δημήτρης Μαγγανάρης

Το Kingsport.gr με αφορμή την πρόκριση του Άγιαξ στους «4» τουChampions league, σας παρουσιάζει όλους τους παίκτες του «Αίαντα» που διαπρέπουν με τις αντίπαλες ομάδες τους και βρίσκονται στην ημιτελική φάση.

Ο ολλανδικός σύλλογος είναι γνωστός για τις ακαδημίες του, για την ανάδειξη και ανεύρεση ταλέντων στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Τότεναμ και Μπαρτσελόνα έχουν στη σύνθεσή τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα του Άγιαξ, εν αντιθέσει με τη Λίβερπουλ που δεν έχει κανέναν.

Ο Άγιαξ έχει να αντιμετωπίσει την Τότεναμ στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και στα «σπιρούνια» θα συναντήσει τέσσερις παλιούς γνώριμους του. Ο λόγος για τους Γιαν Βερτόνγκεν , Τόμπι Αλντερβάιρελντ, Κρίστιαν Έρικσεν και Ντάβινσον Σάντσες.

Ο Βερτόνγκεν αποκτήθηκε από τον Άγιαξ 2003 και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο το 2006 έμεινε στον σύλλογο έως το 2012 παίρνοντας μεταγραφή για Τότεναμ για 11 εκ λίρες, ο Βέλγος άσος διατέλεσε και αρχηγός στο «αίαντα» καταγράφοντας 220 συμμετοχές  με 28 γκολ.

Το 2004 ο Αλντερβάιρελντ μετακόμισε στο Άμστερνταμ το 2008 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο έμεινε στον σύλλογο έως το 2013 με προορισμό την Ατλέτικο Μαδρίτης οι Μαδριλένοι κατέβαλαν το ποσό των 9 εκ λιρών . Ο Βέλγος κατέγραψε 128 συμμετοχές με 7 γκολ.

Ο Έρικσεν το 2008 έγινε μέλος στην οικογένεια του «Αίαντα» , το 2010 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο έμεινε στον σύλλογο έως το 2013 φεύγοντας για την Τότεναμ για 12 εκ λίρες . Ο Δανός κατέγραψε 113 συμμετοχές  με 25 γκολ.

Ο Σάντσες μετακόμισε στην Ολλανδία από την Ατλέτικο Νασιονάλ, στον Άγιαξ κατέγραψε 32 συμμετοχές με 6 γκολ. Το 2017 μετακόμισε στην Τότεναμ με το ποσό των 42 εκ λιρών

 

Στο άλλο ζευγάρι του ημιτελικού Μπαρτσελόνα -Λίβερπουλ, η ομάδα της Καταλονίας έχει στο ρόστερ της τρεις Ολλανδούς που είχαν περάσει από τον Άγιαξ. Ο αστέρας των Μπλαουγκράνα, Λουίς Σουάρες, ο Τόμας Βερμάελεν και ο Γιάσπερ Σίλεσεν.

Ο Λουις Σουάρες έλαμψε με την φανέλα του Άγιαξ , όπου αγωνίστηκε τρεις χρονιές με την φανέλα του Αίαντα. Από την Ολλανδία μεταπήδησε στη Λίβερπουλ (με 26.5 εκατ. ευρώ), που θα βρει αντίπαλο στα ημιτελικά την πρώην ομάδα του! Η συνέχεια τον βρήκε από το Άνφιλντ στη Μπαρτσελόνα που εκτόξευσε τις μετοχές του και πλάι στον Μέσι, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας του Βαλβέρδε.

Ο Γιάσπερ Σίλεσεν μετά από τέσσερα χρόνια στην Ολλανδία , που υπερασπιζόταν το τέρμα του Άγιαξ μαζί με τον Ονανά, πήρε μεταγραφή στην Ισπανία και στην Μπαρτσελόνα έναντι 13 εκατ. ευρώ, αποτελώντας κυρίως δεύτερη λύση στα γκολποστ των Μπλαουγκράνα. Στη Μπάρτσα έχει ελάχιστες συμμετοχές στα δύο χρόνια που βρίσκεται εκεί, όμως είναι βασικός με την εθνική Ολλανδίας.

Ο Τόμας Βερμάελεν γέννημα θρέμμα των ακαδημιών του Άγιαξ. Ο Βέλγος σταρ ήταν από τους βασικούς αμυντικούς των Ολλανδών και τον Αυγουστο του 2009 πήρε μεταγραφή στην Άρσεναλ έναντι 12 εκατ. ευρώ. Οι συχνοί τραυματισμοί του δημιούργησαν πρόβλημα στην εξέλιξη της καριέρας του, όμως η εμπειρία του αποτελούσε αξιότιμη λύση στα μετόπισθεν και δεν τον εμπόδισε να πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα (19 εκατ. ευρώ!). Αυτόν τον καιρό είναι τραυματίας…  και το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό του.

Να συμπληρώσουμε ότι πλέον η αξία των ποδοσφαιριστών του Άγιαξ έχει ανέβει κατακόρυφα στην χρηματιστηριακή αξία και πλέον ήδη στο ρόστερ του Τεν Χαγκ βλέπουν τα νέα τους ‘’αστεράκια’’ που θα μοσχοπουλήσουν οι διοικούντες. Ήδη ο 21χρονος Ντε Γιονγκ έχει κλείσει στη Μπαρτσελόνα (75 εκατ. ευρώ), αλλά και μήλον της έριδος είναι ο αρχηγός Ντε Λιχτ, για τον οποίο ενδιαφέρονται έντονα Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ