Κέρδισαν τις εντυπώσεις Eric Steele και Ricardo Leite

Με την παρουσία ορισμένων εκ των κορυφαίων προπονητών τερματοφυλάκων στον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται σε συλλόγους όπως Μπενφικα, Μπαρσελόνα,  Βόλφσμπουργκ,  Ντόρτμουντ,  Κάλιαρι αλλά και σε κλιμάκια εθνικών ομάδων διεξήχθη το Σάββατο 25 Απριλίου το «1ο Online Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων από την Athens Goalkeepers Academy με εκπροσώπηση από επτά διαφορετικές χώρες!

Ομιλητές ήταν δυο σπουδαίοι Goalkeeping Coaches. Στο πρώτο μέρος, ο Πορτογάλος κ. Ricardo Leite της Μπενφίκα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ‘‘expert‘‘ στις αναπτυξιακές ηλικίες, μίλησε για τον «Τερματοφύλακα κατά τη διάρκεια του αγώνα και την αντιμετώπιση των σεντρών», κερδίζοντας στο τέλος τα συγχαρητήρια από όλους τους συναδέλφους του για την παρουσίασή του. O Ricardo Leite είναι 35 ετών και προπονεί τους τερματοφύλακες της δεύτερης ομάδας της Μπενφίκα στην οποία πήγε το καλοκαίρι του 2016 όταν και σε ηλικία μόλις 31 ετών είχε εντυπωσιάσει τους ανθρώπους των ‘‘Αετών‘‘ με τη δουλειά που έκανε στις ακαδημίες της άλλης μεγάλης ομάδας της Λισσαβόνας, της Σπόρτιγκ. Από τους ειδικούς του χώρου θεωρείται ένας από τους πιο εξελίξιμους και με μεγάλη προοπτική για το μέλλον προπονητές τερματοφυλάκων στην Ιβηρική χερσόνησο.

Eric Steele: Επιτυχημένη συνεργασία με “Sir Alex”!

Στο δεύτερο μέρος, ο εκπαιδευτής προπονητών τερματοφυλάκων της Αγγλικής Ομοσπονδίας και πρώην συνεργάτης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, κ. Eric Steele, μαζί με τον κ. Ντέιβιντ Σκοτ, ανέλυσαν μέσα από μια πρωτοποριακή, πολύ διαδραστική κι απολαυστική διαδικασία τη «Σημασία της αλληλεπίδρασης μεταξύ του Προπονητή Τερματοφυλάκων και του Head Coach», κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων.

Να αναφέρουμε για τον πλέον διακεκριμένο ομιλητή του 1ου Online Διεθνους Συνεδρίου Προπονητών Τερματοφυλάκων της AGA Eric Steele ότι έχει ένα ιδιαιτέρως πλούσιο και αξιοζήλευτο είναι η αλήθεια βιογραφικό τόσο ως ποδοσφαιριστής αλλά κυρίως σε προπονητικά τιμ σημαντικών συλλόγων ως γυμναστής τερματοφυλάκων. Γεννήθηκε στις 15 Μαιου 1954 και έκανε αξιοπρόσεκτη καριέρα ως τερματοφύλακας ξεκινώντας αρχικά από τη Νιουκαστλ και εν συνεχεία σε μικρότερες κατηγορίες παίζοντας σε Πίτερμπρο (είχε πετύχει ρεκόρ σερί συμμετοχών), Μπράιτον, Γουότφορντ και Ντέρμπι Κάουντι. Μετά το τέλος της καριέρας του εργάστηκε σε αρκετές ομάδες και συγκεκριμένα στις Χάντσερσφιλντ, Ντέρμπι Κάουντι, Αστον Βίλα προτού δουλέψει στην Αυστραλία σε Βίκτορυ και Περθ. Τη σεζόν 2007-08 επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτυ ενώ το 2008 εργάστηκε και στην Μπλάκμπερν Ρόβερς. Για λίγες όμως μόνο εβδομάδες καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον του προπονητή της μεγάλης δύναμης της χώρας εκείνη την εποχή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  Sir Alex Ferguson. Έμεινε μία πενταετία στο ‘‘Ολντ Τραφορντ‘‘ αποχωρώντας το 2013 όταν και τερμάτισε την καριέρα του ο ‘‘Sir Alex‘‘. Από το 2015 εργάζεται στην Αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προπονώντας, επιμορφώνοντας και βελτιώνοντας νεαρούς τερματοφύλακες των κλιμακίων στις μικρές εθνικές ομάδες. Πριν από λίγες εβδομάδες ο Eric Steele τοποθετήθηκε στον Βρετανικό τύπο σχετικά με την τωρινή κατάσταση Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ιδιαίτερα στο ζήτημα των τερματοφυλάκων. Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι  ο Dean Hendesron που αγωνίζεται δανεικός στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πρέπει να επιστρέψει προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες συναγωνισμού στον βασικό κίπερ των ‘‘κόκκινων διαβόλων‘‘  David De Gea, κάτι που κατά τον ίδιον δεν έχουν καταφέρει ως τώρα οι  Sergio Romero και Lee Grant…

Μεγάλη ικανοποίηση για την διεξαγωγή του 1ου  Online συνεδρίου της AGA

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων  τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο προπονητής τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα, Τζον Πάσκουα, ο προπονητής τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας της Βόλφσμπουργκ, Πασκάλ Φόρμαν, ο προπονητής τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας της Κάλιαρι, Αντονέλο Μπραμπίλα, ο Τεχνικός Διευθυντής της Κυπριακής Ομοσπονδίας και μέλος τεχνικών επιτροπών της UEFA, Σάββας Κωνσταντίνου, ο εκπαιδευτής της Ομοσπονδίας της Λετονίας, Αρτούρ Μπιζέ, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ακαδημίας της Ντόρτμουντ, Τόμας Σλικ, ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ανόρθωσης, Nagy Zoltán, ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων της Ομόνοιας με θητεία στις εθνικές ομάδες της Κύπρου, Χριστόφορος Λοΐζου, αλλά και Head Coaches, όπως ο Στάυρος Μπαϊράμης με θητεία στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο εκπαιδευτικό online εγχείρημα της Athens Goalkeepers Academy στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς παρόντες ήταν δεκάδες προπονητές τερματοφυλάκων από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία, τη Νορβηγία και την Τυνησία, γεγονός που δίνει έναν αυθεντικό διεθνή χαρακτήρα σε αυτή την προσπάθεια.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της AGA (Athens Goalkeeper Academy) ανέφερε:

‘‘H AGA ευχαριστεί θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτού του Online Συνεδρίου και τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και τα εξαιρετικά σχόλιά τους. Το δικό τους feedback είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αφού μας βοηθά να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Τα θερμότερα συγχαρητήρια, φυσικά, αξίζουν στους ίδιους, για το πάθος, την αγάπη και την όρεξή τους για διαρκή επιμόρφωση. Εμάς όλα τα παραπάνω μας γεμίζουν χαρά κι αισιοδοξία, ενώ ισχυροποιούν το κίνητρό μας για ακόμη περισσότερες αντίστοιχες δράσεις, σύντομα. Όραμα της AGA και του επικεφαλής της, κ. Xristos Lamprou, είναι να παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε προπονητές και τερματοφύλακες και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και στο μέλλον‘‘

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ