Κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες όλοι οι αγώνες

Κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες όλοι οι αθλητικοί αγώνες στην Ελλάδα στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.

Μάλιστα, το μέτρο αυτό αγγίζει συναντήσεις όπως το Ολυμπιακός-Γουλβς την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ, το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για τα playoffs την επόμενη Κυριακή, αλλά και το Ολυμπιακός-Ρεάλ για την Ευρωλίγκα τη μεθεπόμενη εβδομάδα (20/3).

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 73, εκ τω οποίων τα 6 τελευταία σχετίζονται με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα, και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση, ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση:

Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες

Ακυρώνονται όλα τα συνέδρια στην επικράτεια για  4 εβδομάδες

Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών εντός της χώρας για 2 εβδομάδες

Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες

Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ