Κύπελλο ΕΣΚΑ γυναικών: Το κύπελλο ρίζωσε στο Χολαργό

Κυπελλούχος ΕΣΚΑ για τη σεζόν 2019-2020 είναι ο Άρης Χολαργού μετά την νίκη του με 51-33 επί του Άγιου Θωμά στον τελικό που διεξήχθη στο κλειστό του Αμερικανικού κολεγίου.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση για τα κορίτσια του Άρη σε ένα ονειρικό back to back το οποίο είχε τη σφραγίδα των Σμυρνάιου(13 πόντοι) και Κελλάρη(12 πόντοι) οι οποίες οδήγησαν εκ του ασφαλούς την ομάδα τους στην νίκη και στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Η αναμέτρηση κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά και αποφασισμένα και με σύμμαχο την πολύ καλή του αμυντική λειτουργία προηγήθηκε αρχικά με 16-6 στο 10΄και εν συνεχεία με 28-16 που ήταν και το σκόρ του πρώτου ημιχρόνου.

Από εκείνο το σημείο και μετά όσο και να πίεζε ο Άγιος Θωμάς δεν κατάφερε να μπει στην αναμέτρηση η οποία κατέληξε στην ομάδα του κόουτς Βεροιόπουλου με το ροζ φύλλο να πανηγυρίζεται έξαλα από όλους στο σύλλογο του Χολαργού.

Πρώτες σκόρερ για τις νικήτριες οι Σμυρνάιου και Κελλάρη με σχεδόν όμως όλες τις παίκτριες να συνδέονται με το αντίπαλο καλάθι. Από την πολύ καλή και αξιόμαχη ομάδα του Αγίου Θωμά, η οποία έφτασε δίκαια μέχρι τον τελικό χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει με άριστα την εξαιρετική της πορεία στη διοργάνωση, Δαούση και Νικολάου είχαν από 9 πόντους.

ΠΟ ΑΓΙΟΥ ΘΩΜΑ – ΑΚΟ ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ 31-55

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 6-16, 16-28, 23-40, 31-55

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σχινάς, Τηγάνης, Κούλης

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ (Τσουμάνη, Δημουλά): Κογγίνη, Πανούλη 6, Δαούση 7, Καβαδδία 3 (1), Οικονόμου 3, Νικολάου 7, Βλάχου, Λιβέρη, Αστραντίνη 2, Τσότρα 1, Χριστοφόρου, Κρικέτου

ΑΡΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ (Βερροιόπουλος): Κελλάρη 12 (2), Σερέπα 4, Παπαδρόσου 9 (1), Καββάδα 2, Τσοκανά, Σμυρναίου 13, Κανιαδάκη, Ευαγγελάτου 4, Τσιρίμπαση 2, Σταυροπούλου 4, Καράμπελα 1, Σιδέρη 4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ