Με τέτοιον Ντιμπάλα, πως να χάσει!

Η Γιουβέντους πήρε το ντέρμπι απέναντι στην Μίλαν στο Allianz stadium, κερδίζοντας με 1-0, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σέριε Α.
Καταπληκτικός ο Ντιμπάλα, έδωσε άλλο αέρα στην “Μεγάλη Κυρία”. Πολύ κακή η Μίλαν, δεν έχει κερδίσει ούτε βαθμό στα ντέρμπι που έχει παίξει φέτος. Στην πρώτη θέση και στο +1 από την Ίντερ παραμένει η Γιουβέντους, έχοντας 32 βάθους. Στην 14η θέση η Μίλαν με 13 βαθμούς, διανύει έναν πολύ άσχημο πρώτο γύρο.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Γιουβέντους είχε το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο μέρος ωστόσο. Η Μίλαν επιτίθονταν κυρίως από την αριστερή πτέρυγα, όπως το ίδιο έκανε και η Μεγάλη Κυρία.
Ο Ιγκουαΐν απείλησε πρώτος για τους γηπεδούχους στο 15′. Ο Αργεντινός έπιασε ένα καλό σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Ντοναρούμα να πέφτει και να απομακρύνει εξαιρετικά στην δεξιά του πλευρά.
Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν της Μίλαν. Ο Πιάτεκ έκανε μια πανέμορφη κεφάλια μέσα από την περιοχή, όμως ο Σέζνι με μια υπέροχη εκτίναξη στο “γάμα” της εστίας του, έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Οι Μιλανέζοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Θέο Ερναντέζ να επιχειρεί ένα μακρυνό σουτ, αλλά και πάλι ο Σέζνι να λέει όχι, πέφτοντας σωστά και διώχνοντας την μπάλα, διατηρώντας το 0-0 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.
Άλλη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γιουβέντους ήταν αυτό που προσπαθούσε να απειλήσει περισσότερο. Ο Ματουιντί είχε μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, κάνοντας ένα σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει όμως λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντοναρούμα.
Ο τεχνικός των γηπεδούχων πέρασε στον αγωνιστικό χώρο το Πάολο Ντιμπάλα στο 55′ στην θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο, που ήταν σε κακή βραδιά.
Ο Ντιμπάλα ένα λεπτό μετά την είσοδο του, έβγαλε μια “μαγική” μπαλιά μέσα στην περιοχή για τον Ιγκουαΐν. Όμως ο Αργεντίνος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα προς την εστία με το γυριστό σουτ που έκανε.
Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν αμέσως με τον Πιάτεκ, να κάνει την κούρσα, να μπαίνει στην μεγάλη περιοχή από την δεξιά μεριά, όμως το σουτ σταμάτησε ακόμη μια φορά ο εξαιρετικός Σέζνι στο 58′.
Η πρωταθλήτρια Ιταλίας είχε τον απόλυτο έλεγχο στην αναμέτρηση, εμποδίζοντας τους “Ροσονέρι” να απειλήσουν. Ο Γάλλος χαφ Μπλεζ Ματουιντί, έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία, όταν συνεργάστηκε ωραία με τον Ντιμπάλα, ο Αργεντίνος σταρ γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του Ματουιντί κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.
Η Γιούβε βρήκε το γκολ, με την “χρυσή” αλλαγή, τον Ντιμπάλα. Οι παίκτες του Σάρι έκρυψαν την μπάλα, με τον Ντιμπάλα να είναι ο τελικός αποδέκτης, να τριπλάρει άψογα τον Ρομανιόλι και με το κακό του πόδι, το δεξί να σουτάρει και να νικά τον τερματοφύλακα της Μίλαν στο 77ο λεπτό.
Ο Ιγκουαΐν έψαξε το γκολ, είχε την ευκαιρία να το πετύχει και να “κλειδώσει” το ματς, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε μέσα από την μεγάλη περιοχή έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τελικό
σφύριγμα, δίνοντας μια σπουδαία νίκη στην Γιουβέντους απέναντι στην Μίλαν
Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Στσέσνι, Κουαδράδο, Μπονούτσι, Ντε Λιχτ, Σάντρο, Μπεντανκούρ, Πιάνιτς, Ματουιντί (70′ Ραμπιό), Ιγκουαΐν, Μπερναρντέσκι (61′ Ντούγκλας Κόστα), Κριστιάνο Ρονάλντο (55′ Ντιμπάλα).
Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Ντοναρούμα, Κόντι, Ντουάρτε, Ρομανιόλι, Ερναντέζ, Πακετά (85′ Ρεμπίκ), Μπενασέρ, Κρούνιτς (61′ Μποναβεντούρα), Σούσο, Πιάτεκ (66′ Λεάο), Τσαλχάνογλου.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ