Νίκη τίτλου για τον Π.Α.Ο.Κ. μέσα στην Τρίπολη

Στην Τρίπολη ο πρωτοπόρος Π.Α.Ο.Κ. διεύρυνε το αήττητο σερί του νικώντας τους Αρκάδες με 3-0 και διέψευσε την άτυπη συνήθεια να απωλεί βαθμούς τις περισσότερες φορές με αντίπαλο τον Αστέρα.

Δύο διαφορετικά πρόσωπα και από τις δύο ομάδες είδαμε σε αυτά τα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο μέρος αν και ο Π.Α.Ο.Κ. σκόραρε ένα καθαρό τέρμα όπου ακυρώθηκε ως οφσάιντ οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί όπου είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες και θα έπρεπε να είχαν ανοίξει το σκορ και να προηγούνται. Οι Θεσσαλονικείς ήταν εξαφανισμένοι από το γήπεδο με μοναδικούς πρωταγωνιστές τους Αρκάδες.

Στο δεύτερο μέρος οι ισορροπίες όμως άλλαξαν και ο Δικέφαλος ήταν πιο απειλητικός και ουσιαστικός με τις φάσεις του. Πέτυχε δύο τέρματα μέσα σε 5 λεπτά. Το πρώτο στο 65′ με μία πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του αρχηγού του Αντελίνο Βιερίνια και το δεύτερο στο 69′ σε μία υποδειγματική εκδήλωση αντεπίθεσης με τον Μαουρίτσιο.

Στο 79′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες από την απερισκεψία του Λέο Μάτος να μπλοκάρει την μπάλα με το χέρι έχοντας ήδη μια κίτρινη κάρτα εις βάρος του.

Το τελικό 0-3 έγραψε με αυτογκόλ ο Τριανταφυλλόπουλος σε μια λάθος συννενόηση στο γύρισμα του με κεφαλιά προς τον Παπαδόπουλο.

Σε τρομερή μέρα βρέθηκε ο τερματοφύλακας του Π.Α.Ο.Κ. Πασχαλάκης καθώς πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις στην πληθώρα ευκαιριών που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι.

Σε άψογη κατάσταση ήταν το “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” αφού από το πρωί οι άνθρωποι του Αστέρα κατέβαλλαν τρομερή προσπάθεια ώστε να καθαριστεί πλήρως από τον χθεσινό χιονιά που έπληξε την Τρίπολη.

Λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση:
Το πρώτο σουτ του αγώνα από το Κουβάρι μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, εύκολα μπλόκαρε ο Πασχαλάκης.

Τρομερή ευκαιρία του Αστέρα στο 12′. Ο Καλτσάς φεύγει μόνος του σε αντεπίθεση και απέναντι από τον Πασχαλάκη δεν μπορεί να τον νικήσει και να ανοίξει το σκορ.

Καλή επίθεση του ΠΑΟΚ στο 17′, το γύρισμα του Μπίσεσβαρ από τα αριστερά και η μπάλα παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα από το διώξιμο του Τριανταφυλλόπουλου.

Σκοράρει ο Μπίσεσβαρ στο 18′ αλλά το γκολ ακυρώνεται λανθασμένα για οφσάιντ.

Δοκάρι για τον Αστέρα στο 26′! Σέντρα του Κυριακόπουλου από τα αριστερά σε μία φάση διαρκείας που εκτυλίχθηκε στα καρέ του Π.Α.Ο.Κ. και ο Ιγκλέσιας με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη.

Μακρινό σουτ του Μανιά στο 38′, η μπάλα αναπηδάει μπροστά από τον Πασχαλάκη με τον Έλληνα πορτιέρο να εκτινάσσεται και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Χαμένη τριπλή ευκαιρία για τον Αστέρα στο 40′! Σουτ των Καλτσά και Βαλιέντε, στη γραμμή σώζει ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ!

Κεφαλιά του Μανιά στο 42′, μπλοκάρει εύκολα ο Πασχαλάκης.

Άλλο ένα σουτ του Μανιά από τα όρια της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Φάση για τον Π.Α.Ο.Κ. με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού από μια εκδήλωση αντεπίθεσης, ο Μπίσεσβαρ σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή και με την μπάλα να καταλήγει στο πλαϊνό δίχτυ της εστίας του Αστέρα.

Το γκολ άνοιξε ο αρχηγός του Π.Α.Ο.Κ. Αντελίνο Βιερίνια στο 65ο λεπτό με μια πανέμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερή θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ δεν άργησε να έρθει. Σου 69′ η ομάδα του Δικεφάλου έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση με τον Μαουρίτσιο να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και να νικάει τον Παπαδόπουλο από πλάγια θέση σε τετ-α-τετ.

Πρώτη απειλή για τον Αστέρα μετά τα δύο γκολ του Π.Α.Ο.Κ. όπου ο Φερνάντες σούταρε στο 75′ μέσα από την περιοχή και τον Πασχαλάκη να αποσοβεί για μία ακόμη φορά την εστία του για απόψε.

Στο 86′ πολύ δυνατό σουτ του Καλτσά η μπάλα γλύφει το οριζόντιο δοκάρι και με περίεργα φάλτσα περνάει πλάγιο(!)

Στις καθυστερήσεις ο Τριανταφυλλόπουλος με γύρισμα με το κεφάλι προς τον Παπαδόπουλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ασσυνενοησία εκεί μεταξύ του κεντρικού αμυντικού και του τερματοφύλακα του Αστέρα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης(Φερνάντες 71′), Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας(Δουβίκας 87′), Μουνάφο, Βαλιέντε, Τσιλιανίδης, Καλτσάς, Μανιάς.

Π.Α.Ο.Κ. (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάχοβ, Μαουρίσιο, Λέο Ζαμπά(Λημνιός 77′), Πέλκας(Ελ Καντουρί 71′), Μπίσεσβαρ,(Τόσκα 86′), Άκπομ.

Κίτρινες κάρτες: Τριανταφυλλόπουλος(24′), Φερνάντες(72′), Κυριακόπουλος(74′)/Σάκχοφ(14′), Μπίσεσβαρ(44′), Μάτος(74′), Βιεϊρίνια(89′)

Κόκκινες κάρτες: -/Μάτος(79′)

Διαιτητές: Σκουλάς (πρώτος), Κωνσταντόπουλος(βοηθός), Κουρομπίλια(βοηθός), Λάμπρου λ(τέταρτος)

Γήπεδο: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ