Νίκος Νικολαΐδης στο Kingsport.gr: «Ο ΠΑΟΚ είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί»

Ο Νίκος Νικολαΐδης μίλησε στο Kingsport.gr και στον Θοδωρή Βαφειάδη.

Το αριστερό εξτρέμ του ΠΑΟΚ στο χάντμπολ μίλησε για την πρώτη ήττα της ομάδας, για τον φετινό ΠΑΟΚ και τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον κόσμο και έκανε αναδρομή στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο Kingsport.gr:

Στον αγώνα με το Δούκα η ομάδα προηγήθηκε με τρία γκολ στο ημίχρονο αλλά στο τέλος ηττήθηκε. Τι έφταιξε;

«Δεν μπήκαμε καθόλου συγκεντρωμένα στο παιχνίδι και αυτό μας κόστισε. Αν και προηγηθήκαμε με τρία γκολ στο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να το διαχειριστούμε. Η ομάδα του Δούκα ανέτρεψε το παιχνίδι μέχρι το 50′. Στην τελευταία φάση φάνηκε πως δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και έτσι ηττηθήκαμε.»

Μετά την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα κατά πόσο αλλάζει η ψυχολογία;

«Ήταν ένα καλό “χαστούκι”. Ήταν σε μία δύσκολη για εμάς έδρα σύμφωνα με την προϊστορία. Εμείς θα επηρεαστούμε και θα πρέπει να γίνουμε πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος καθώς έρχονται μεγάλα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.»

Ο ΠΑΟΚ τι καινούριο έχει φέτος που δεν είχε τις προηγούμενες χρονιές;

«Φύγανε αρκετοί παίκτες και κυρίως οι παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό. Όμως από την άλλη ήρθαν δύο ποιοτικοί παίκτες από το εξωτερικό και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι έχουν βοηθήσει αρκετά αυτές τις πρώτες αγωνιστικές.»

Το γεγονός πως η ομάδα αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από Έλληνες κατά πόσο βοηθάει την χημεία της ομάδας;

«Βοηθάει αρκετά στην ομοιογένεια. Γνωριζόμαστε ούτως ή άλλως μεταξύ μας από παλιά καθώς ο χώρος του χάντμπολ είναι μικρός και από εθνικές ομάδες. Πιστεύω μας βοηθάει στα παιχνίδια.»

Ο ανταγωνισμός για τον τίτλο έχει γίνει μεγαλύτερος. Αυτό το γεγονός “τρομάζει” την ομάδα;

«Κάποτε ανταγωνιζόμασταν μόνο την ΑΕΚ, τώρα μπήκε δυνατά και ο Ολυμπιακός. Εμάς δεν μας τρομάζει. Ο ΠΑΟΚ είναι φτιαγμένος για να παίρνει τίτλους και το αποδεικνύει εδώ και χρόνια. Είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Ότι οι άλλες ομάδες δυναμώνουν δεν μας επηρεάζει. Εμείς κοιτά την δουλειά μας και θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε έναν τίτλο φέτος.»

Οι προσωπικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

«Οι στόχοι μου είναι ίδιοι με της ομάδας. Εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα με όποιον τρόπο μου ζητηθεί.»

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει καθόλου το χάντμπολ στην Ελλάδα;

«Αυτό εξαρτάται από τις εθνικές ομάδες. Όσο πηγαίνουν καλά τόσο ο κόσμος είναι κοντά. Το 2005 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχαμε αρκετές επιτυχίες και η δημοτικότητα του αθλήματος είχε εκτοξευθεί. Τώρα με την νίκη μας εναντίον των Σκοπίων ακούστηκε το όνομά μας.  Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη του αθλήματος και της δημοτικότητάς του. Το χάντμπολ ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Έλληνα λόγω των δυνατών μονομαχιών.»

Η ομάδα τι ζητάει από τον κόσμο;

«Ο κόσμος έχει δείξει πως είναι στο πλευρό μετά και την αλλαγή έδρας. Εμείς τον θέλουμε σαν όγδοο παίκτη μας και το βλέπουμε αυτό όχι μόνο σε ντέρμπι. Έχουμε μεγάλη στήριξη και θα μας δώσει ένα ακόμα πιο μεγάλο κίνητρο, ώστε να γίνει η έδρα της Νεάπολη ένα απόρθητο κάστρο.»

Ποια στιγμή, της έως τώρα καριέρας σου, πιστεύεις πως δεν θα ξεχάσεις;

«Σίγουρα είναι το νταμπλ του 2015. Η στιγμή που βάζει ο Νίκος Κοκκώνης το τελευταίο πέναλτι, μετά από τρεισήμισι ώρες τελικού και από ένα φανταστικό σπάσιμο έδρας του Διομήδη Άργους. Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή της καριέρας μου».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ