Οικονομική στήριξη των “μικρών” της Bundesliga από τους “μεγάλους”

Έγινε γνωστό πως οι γερμανικές ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League θα διαθέσουν 20 εκατομμύρια ευρώ από τα έσοδα τους για να στηρίξουν τις υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga, αλλά και της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, οι Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Λειψία ανέλαβαν το χρέος να βοηθήσουν τους υπόλοιπους γερμανικούς συλλόγους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, με τα κέρδη να είναι μηδαμινά, χωρίς αγωνιστική δράση.

“Θέλουμε μαζί με τις άλλες τρεις ομάδες να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης σε όλα τα κλαμπ της Bundesliga και της Bundesliga 2. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό οι ισχυροί να υποστηρίζουν τους λιγότερο δυνατούς. Θέλουμε να αποδείξουμε πως το ποδόσφαιρο είναι ενωμένο απέναντι σε αυτή την κρίση”, τόνισε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Θα διατεθούν 12,5 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του Champions League και ακόμα 7.5 από τα δικά τους ταμεία, ενώ ταυτόχρονα οι διοικήσεις των Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών και συμφώνησαν για μείωση στις απολαβές τους κατά 20%.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ