Ολυμπιακός προς Σούπερ Λιγκ: “Οικονομική ενίσχυση με τα χρήματα από την ΟΥΕΦΑ για τις ΠΑΕ από τις θέσεις 5-14”

Επιστολή στη Σούπερ Λιγκ απέστειλε ο Ολυμπιακός.

Σε αυτή, οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν από τη διοργανώτρια αρχή να ενταχθεί στα θέματα προς συζήτηση για την αυριανή τηλεδιάσκεψη ο τρόπος αξιοποίησης των χρημάτων που διέθεσε η UEFA για τις ομοσπονδίες, ως έκτακτη βοήθεια λόγω των συνεπειών της πανδημίας από τον κορωνοϊό.

Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού προς τη Super League:

Παρακάτω η επιστολή που έστειλε σήμερα η ΠΑΕ Ολυμπιακός στη Σούπερ Λιγκ:

Προς : Superleague
Υπόψιν Προέδρου
Κοιν. ΠΑΕ – Μέλη της Superleague

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως γνωρίζουμε όλοι μας η πανδημία του COVID -19 δημιούργησε μια πρωτοφανή συνθήκη στο ποδόσφαιρο παγκοσμίως, και το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Όποια κι αν είναι η εξέλιξη της αγωνιστικής περιόδου από δω κι έπειτα είναι βέβαιο ότι η ζημία που έχει υποστεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Θεωρούμε πως όλοι μας πρέπει να εργαστούμε στην κατεύθυνση να μην αποδειχθεί και μη αναστρέψιμη.

Στα πλαίσια αυτά αναλαμβάνονται σε διεθνές επίπεδο από τις FIFA και UEFA συνεχείς πρωτοβουλίες για την οικονομική στήριξη του ποδοσφαίρου ώστε να συγκρατηθούν οι απώλειες και να διασωθούν οι σύλλογοι , χωρίς τους οποίους δεν υπάρχει οργανωμένο ποδόσφαιρο.

Μόλις χθες η UEFA ανακοίνωσε ότι προτίθεται να διαθέσει 236,5 εκ. ευρώ στις Ομοσπονδίες – Μέλη της μέσω του προγράμματος “Hat Trick” αφήνοντας ωστόσο ελεύθερες τις Ομοσπονδίες να αποφασίσουν που θα κατευθυνθούν τα χρήματα αυτά χωρίς να τις δεσμεύει από τους σκοπούς του προγράμματος. Σύμφωνα με τον ίδιο τον Πρόεδρο της UEFA κ. Αλ. Τσέφεριν το ποσό που θα αποδοθεί σε κάθε Ομοσπονδία για το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου αλλά και την επόμενη περίοδο θα ανέρχεται στα 4,3 εκ. ευρώ. (πηγή: https://www.uefa.com/insideuefa/news/newsid=2641748.html ).

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προτείνει -αντί τα εν λόγω ποσά να κατασπαταληθούν με αδιαφανείς διαδικασίες σε παχυλές αμοιβές ημετέρων κατά την προσφιλή τακτική της Ομοσπονδίας- η Superleague να απαιτήσει το ποσό αυτό να αποδοθεί από την ΕΠΟ προς τον Συνεταιρισμό και τα μέλη του με σκοπό ενδεικτικά:

– την ενίσχυση όλων των ΠΑΕ που θα καταλάβουν τις θέσεις από 5-14 του πρωταθλήματος,
– την επιχορήγηση της συντήρησης όλων των γηπέδων της SL1 καθώς και
– την κάλυψη του κόστους τυχόν απαιτούμενης προσαρμογής των γηπέδων ή και της διοργάνωσης συνολικά του πρωταθλήματος για τη διεξαγωγή αγώνων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας που θα εκπονηθούν.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως θέσετε προς συζήτηση το θέμα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην αυριανή (29/04/2020) συνεδρίαση του ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης , προκειμένου τα Μέλη του Συνεταιρισμού να λάβουν μια κοινή απόφαση και να τεθεί το πλαίσιο της διεκδίκησης του ποσού αυτού από την Ομοσπονδία.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*