Πέδρο Μαρτίνς: “Είναι αρνητικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση”

Δυσαρεστημένος τόσο από το 1-1 του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και από τη διαιτησία και το VAR, εμφανίστηκε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρτίνς:

Είδαμε τον Ολυμπιακό να ανεβάζει την απόδοσή του και σε αυτό βοήθησαν ο Σουντανί και ο Καμαρά. Αν ξεκινούσε το παιχνίδι τώρα, θα αλλάζατε κάποια πράγματα;

«Όταν εκ των υστέρων το αναλύεις αυτό, ίσως να είναι έτσι. Δεν το ξέρεις από πριν. Βλέπεις όμως πώς πηγαίνει το ματς, βλέπεις αν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και αναλόγως αντιδράς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να ξέρεις από την αρχή ποιοι θα έχουν την καλή απόδοση. Πρέπει να τους έχεις έτοιμους για να προσφέρουν στην ομάδα. Είναι αποφάσεις που παίρνονται. Πρέπει να κάνεις κάποιες επιλογές».

Είναι μία ισοπαλία που θεωρείτε ότι είναι κακό αποτέλεσμα, από την άποψη ότι ο Ολυμπιακός έχασε μία μοναδική ευκαιρία για να ξεφύγει από τον ΠΑΟΚ;

«Είναι αρνητικό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση. Αν δούμε τη συνολική εικόνα του αγώνα, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη ομάδα συνολικά. Μπήκαμε καλά στα 15 λεπτά, αλλά μετά κάναμε αρκετά λάθη, αφήσαμε χώρους, πήραμε λανθασμένες αποφάσεις και επιτρέψαμε στον ΠΑΟΚ να πάρει κάπως τον έλεγχο. Ηταν ένα ισορροπημένο ματς στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μόνο ο Ολυμπιακός υπήρχε στο παιχνίδι, η ομάδα που έκανε ευκαιρίες, δεν απειληθήκαμε καθόλου και βάσει της εικόνας είμαστε η ομάδα που δικαιούταν να κερδίσει το παιχνίδι».

Άποψή μας είναι ότι δόθηκε μόνο το ένα πέναλτι από τα δύο. Τι γεύση όμως σας αφήνει το 1-1 και τι θα πείτε στους παίκτες σας; Έχετε δει στο ποδόσφαιρο τόσο επαγγελματική διαιτησία;

«Θα αναλύσουμε το παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές μας. Θα δούμε τι δεν κάναμε σωστά, όπως μετά το 15ο λεπτό. Αφήσαμε τον ΠΑΟΚ να είναι καλύτερος και νομίζω ότι αυτό οφείλεται όχι στην τακτική μας, αλλά στην ψυχολογία μας και στην έλλειψη ιδεών. Δεν το διαχειριστήκαμε καλά το ματς εκείνο το διάστημα. Για τους διαιτητές αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν είναι μόνο οι διαιτητές που παίζουν. Εχει να κάνει και με το VAR. Οταν ο διαιτητής δεν μπορεί να πάρει μία απόφαση, υπάρχει το VAR για να πάρει μία ξεκάθαρη απάντηση. Αν δεν μπορείς να διαχειριστείς το VAR, τότε δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο. Υπάρχουν τα βίντεο από τις φάσεις και μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Πόσο βοηθάει το γεγονός ότι γνωρίζεστε εσείς οι Πορτογάλοι μεταξύ σας;

«Γνωρίζω αρκετά καλά τον Αμπέλ, αλλά βρίσκεται λίγο καιρό εδώ και δεν έχει να κάνει εδώ με το ότι ο προπονητής είναι Πορτογάλος, όπως και ότι η Τότεναμ έχει τον Μουρίνιο. Περισσότερο βοηθάει να αναλύσεις την αντίπαλη ομάδα, να δεις ποια είναι τα στοιχεία του αντιπάλου και όχι το ότι είναι ένας Πορτογάλος και έχει μία συγκεκριμένη φιλοσοφία».

Ενώ με την Τότεναμ και την Μπάγερν στο Καραϊσκάκη μπαίνετε δυνατά, εδώ χάνετε χρόνο… Είναι η πίεση του πρωταθλητισμού;

«Νομίζω πως σήμερα μπήκαμε αρκετά δυνατά στο ματς, παρόλο που δεν δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Αυτό που δεν συνέβη είναι ότι δεν το κρατήσαμε για τα πρώτα 45 λεπτά. Παίζει και η ποιότητα της διαιτησίας, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και την εικόνα μιας ομάδας. Σίγουρα δεν κρατήσαμε την απόδοση για όλο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν πιο δραστήριοι και πιο αποφασιστικοί και βελτιώσαμε την εικόνα του παιχνιδιού μας. Αυτό πρέπει να το κάνουμε για 90 λεπτά».

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τη δράση πριν από το παιχνίδι.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρεις λόγια για μία γυναίκα που έχασε το παιδί της. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμπαρασταθούμε. Να έχει κουράγιο».

Υπήρχε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι υπήρχε μία έντονη πίεση στην ομάδα πριν από το ματς και κάποιοι είχαν δώσει έναν χαρακτήρα «τελικού». Αυτή η πίεση είχε μπει μέσα στην ομάδα;

«Όλα τα ματς τα αντιμετωπίζουμε ως τελικούς. Είμαστε Ολυμπιακός και επειδή θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές, αντιμετωπίζουμε όλα τα ματς με την ίδια πίεση και την ίδια ιδέα του «τελικού». Θέλω να επαναλάβω ότι το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, σκληρό και πολύ ισορροπημένο και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Ο Βαλμπουενά σε τι κατάσταση είναι; Κι επίσης, έχει παίξει ρόλο η κόπωση από το Τσάμπιονς Λιγκ στις απώλειες εντός συνόρων;

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία αυτό. Νομίζω ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Ο στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Δεν μπλέκουμε το ένα με το άλλο, αλλά δεν επηρεάζεται ο στόχος μας για το πρωτάθλημα. Την Τρίτη αντιμετωπίσαμε μία τεράστια ομάδα, οι δυσκολίες ήταν πολύ μεγάλες και οι παίκτες έκαναν το δεύτερο ημίχρονο που είδατε. Το γεγονός ότι πάλεψαν έδειξε ότι έχουν δίψα και μεγάλη αφοσίωση. Όσον αφορά στον Βαλμπουενά, τις επόμενες 24 ώρες θα γίνει η ανάλυση και θα ξέρουμε τι συμβαίνει».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ