Πέρασε μαζί με την Λειψία η Λυών, στο Europa league η Μπενφίκα

Η Λυών υποδέχτηκε την αδιάφορη Λειψία που είχε προκριθεί ήδη στην επόμενη φάση και χάρις στο γκολ του Ντεμπάι στο 82ο λεπτό (2-2) κατάφερε να πάρει εκείνη την πρόκριση για τους “16”.

Η Μπενφίκα θυμήθηκε το καλό της πρόσωπο στην Λισαβόνα, διέλυσε 3-0 την Ζενίτ και θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λίγκ.

Λυών – Λειψία 2-2

Η Λειψία πήγε στην Γαλλία έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους “16” από την προηγούμενη αγωνιστική.

Οι Γερμανοί κατάφεραν και προηγήθηκαν με 0-2 στο ημίχρονο, όμως η Λυών δεν τα παράτησε, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ντεμπάι στο 82΄ισοφάρισε για το τελικό 2-2 και έστειλε τους Γάλλους στους 16 του Τσάμπιονς λιγκ, .

Στο 8ο μόλις λεπτό υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους παίκτες της Λειψίας για πέναλτι. Ο Άντονι Τέιλορ  τσέκαρε το VAR και υπέδειξε πέναλτι υπέρ των Γερμανών. Ένα λεπτό αργότερα, ο Φόρσμπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του (0-1).

Η Λειψία συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, με την Λυών να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 32΄οι Γερμανοί κέρδισαν νέο πέναλτι από το απρόσεκτο τάκλιν του Λούκας Τουσάρ. Ο Βέρνερ αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε  και έγραψε το 0-2 στο 33′.

Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δε σημειώθηκαν φάσεις και με την έναρξη του δευτέρου στο 50′, ο Αουάρ κοντρόλαρε την μπάλα και με την μία την έστειλε στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 82΄ ηρθε η ισοφάριση με το χρυσό γκολ του Ντεπάι. Η σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε, ο Ντεμπάι ήταν στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή, γύρισε όμορφα και έκανε το 2-2 και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση του Τσάμπιον Λιγκ.

Λυών: Λόπες, Τετέ, Άντερσεν, Ντεναγιέρ, Ραφαέλ(73΄Μαρσάλ) , Μέντες, Τουσάρ(64΄Αντελαίντ), Τεριέ(87΄Φίλιο), Αουάρ, Ντεμπάι, Ντεμπελέ

Λειψία: Γκουλάτσι, Μουκιελιέ, Ουπαμεκανό(55΄Αμπάντου), Κλόστερμαν, Σαράκι, Αινταρά, Ντέμε, Κ. Νκουκού(75΄Λάιμερ), Φορσμπέργκ, Πούλσεν, Βέρνερ(55΄κούνια)

Μπενφίκα- Ζενίτ 3-0

Στη Λισαβόνα η Μπενφίκα ήθελε μόνο νίκη για να συνεχίσει στην Ευρώπη, ενώ η Ζενίτ με νίκη συνέχιζε στους “16”.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό απο πλευράς θέαμα, όμως στο δεύτερο οι Πορτογάλοι μπήκαν αποφασισμένοι, Πέτυχαν 2 γρήγορα γκολ και απο το 56΄έπαιζαν με παίκτη παραπάνω και πήραν μια άνετη πρόκριση.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 16′. Ο Πίτσι κοντρόλαρε στο όριο της περιοχής, εξαπέλυσε ένα δυνατό σου σουτ προς την εστία, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρι.

Το παιχνίδι ήταν νευρικό και για τις δυο ομάδες, με πολλά φάουλ και έπρεπε να  φτάσουμε στο 37΄για να δούμε την δεύτερη καλή φάση του παιχνιδιού. Ο Σαρντάρ Αζμούν δοκίμασε ένα καλό σουτ  από το όριο της περιοχής με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

H Μπενφίκα μπήκε αποφασισμένη στο δεύτερο μέρος και στο 46΄ο  Πίτσι έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Σέρβι, ο οποίος από κοντά με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Ντάγκλας Σάντος βρήκε την μπάλα με το χέρι. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι και μαζί την αποβολή του αμυντικού των φιλοξενούμενων. Ο Πίτσι ανέλαβε την εσχάτη των ποινών, ευστόχησε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 στο 56′.

Στο 78ο λεπτό ο Σαρντάρ Αζμούν προσπάθησε να μειώσει για την ομάδα του, αλλά ο Βλαχοδήμος με μια εκπληκτική επέμβαση κράτησε το μηδέν.

Ένα λεπτό αργότερα η υπόθεση νίκη έγειρε στην μεριά των Πορτογάλων, όταν  σε κόρνερ από τα αριστερά ο Αζμούν προσπάθησε να διώξει με τακουνάκι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 3-0.

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Ταβάρες, Φερέιρα, Ντίας, Γκριμάλντο, Πίτσι, Γκάμπριελ(81΄Σάμαρης), Τααράμπτ, Σέρβι(81΄Σεφέροβιτς), Σικίνιο, Βινίσιους (89΄Φερνάντες)

Ζενίτ: Κερζακόφ, Οσόριο, Ιβάνοβιτς, Σάντος, Γερόχιν (65΄)Σουτόρμιν, Μπάριος, Οζντόεφ (60΄Σμολνίκοφ), Σάτοφ (90΄Μακ), Αζμούν, Τζιούμπα

 

7ος Ομιλος

Λειψία 11

Λυών 8

Μπεμφίκα 7

Ζενίτ 7

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ