Πατρίκ Κόμνηνος: «Η FIBA έχει ευθύνη να προστατεύει τους συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες»

Ο Διευθύνων του Basketaball Champions League, Πάτρικ Κομνηνός, μίλησε στο επαγγελματικό φόρουμ που διοργανώνει ο ΠΑΟΚ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Euroleague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

Για τη σχέση με την Euroleague: «Δεν θέλω να μιλάω για κόντρα. Είναι μια διαφορετική φιλοσοφία ως προς την προστασία της κάθε διοργάνωσης. Εμείς ως FIBA, ως κλειδοκράτωρ του αθλήματος έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες. Εκεί υπάρχει διαφωνία με την Euroleague όπου οι μέτοχοι θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα τους και έρχονται αντιμέτωποι με τα εθνικά Πρωταθλήματα και τις Εθνικές ομάδες. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μπάσκετ ενιαία και να δώσουμε μία λύση σε αυτήν την κατεύθυνση».

Για την πρωτοβουλία του ΠΑΟΚ: «Θέλω να συγχαρώ την ΚΑΕ ΠΑΟΚ για την πρωτοβουλία που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το μπάσκετ και ως προϊόν. Οι ανώνυμες εταιρίες οφείλουν να το υποστηρίξουν και να το προωθήσουν. Ο ΠΑΟΚ αναγνωρίζει και αναδεικνύει αυτήν την ανάγκη. Είναι μία πρωτοβουλία που χρήζει προβολής και μακάρι να έχει συνέχεια, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος του μπάσκετ ώστε να πάρει το μερίδιο της πίτας και της αγοράς που άθλημα του αξίζουν».

«Το μπάσκετ στην Ελλάδα παραμένει δημοφιλές άθλημα που συναγωνίζεται το ποδόσφαιρο σε θέματα προβολής αλλά και σε επίπεδο επιτυχιών. Στην υπόλοιπη Ευρώπη παρότι είναι σε πολλές χώρες το δεύτερο άθλημα, χάνει διαρκώς μερίδιο της αγοράς από σπορ όπως το χόκεϊ και το ράγκμπι επειδή δεν έχει βρει ένα μοντέλο οργάνωσης των διοργανώσεων ώστε να διεκδικήσει το μερίδιο που πρέπει. Η πίτα παραμένει μικρή και οι προσπάθειες που κάνουν οι ομάδες και το BCL είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, για να πάρει το μπάσκετ το μερίδιο που τους αξίζει”.

Για τα ματς:  «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα γήπεδα θα γεμίσουν. Στα δύο πρώτα χρόνια υπήρξε αύξηση προσέλευσης κόσμου κατά 40-45% στα ματς των playoffs. Ο πρώτος ελληνικός εμφύλιος δίνει μία ιδιαίτερη χροιά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι φίλαθλοι θα απολαύσουν ποιοτικά παιχνίδια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ