Πιτίνο: “Ήθελα να κερδίσουμε, γι’ αυτό έβαλα τον Ταϊρίς με τον Παππά μαζί.”

Ο Ρικ Πιτίνο μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζενίτ, μίλησε για την συνύπαρξη του Νίκου Παππά με τον Τάιρις Ράις στην ίδια πεντάδα, τη συνήθεια της ομάδας του να χάνει εύκολα τις διάφορες που “χτίζει”, αλλά και τη βελτίωση που θέλει να δει όσον αφορά τα λάθη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού:

“Στα δύο τελευταία παιχνίδια κάναμε δύο εντυπωσιακά πρώτα δεκάλεπτα στην άμυνα, στο πώς προστατεύσαμε το καλάθι μας και ανοίξαμε το παιχνίδι μέσω αυτού. Είχαμε όμως πολύ κακή παρουσία στα τέταρτα δεκάλεπτα, δεν ήμασταν συνεπείς. Είχαμε δυσκολίες σε όλο τη σεζόν να φτάσουμε στο υψηλότερο επίπεδο απόδοσης. Έχω πει πολλές φορές πως όταν δεν κάνουμε λάθη, είμαστε μια ομάδα που είναι δύσκολο να κερδίσει ο αντίπαλος. Όταν όμως δίνουμε την μπάλα, έχουμε πρόβλημα. Δεν είμαστε ούτε πολύ αθλητικοί, ούτε πολύ ψηλοί, ούτε μια σπουδαία αμυντική ομάδα. Γι αυτό δεν γίνεται να… νικάμε τον εαυτό μας, κάνοντας τόσα πολλά λάθη. Απόψε βάλαμε 96 πόντους, αλλά κάναμε 20 λάθη. Αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα μας” δήλωσε αρχικά για να συνεχίσει αναφερόμενος στο γεγονός πως οι πράσινοι χάνουν συχνά διψήφιες διαφορές: “Αυτό συμβαίνει και δεν έχει να κάνει με τον προηγούμενο προπονητή ή εμένα. Είναι κάτι που θα δείτε και στο ΝΒΑ και στο NCAA. Όταν μια ομάδα παίρνει μεγάλες διαφορές, η άλλη παίζει με ένταση και ανεβάζει την πίεσή της. Η ομάδα με το προβάδισμα παίρνει άσχημα σουτ. Συμβαίνει αυτό. Κάποιες φορές είναι καλύτερο να έχεις ένα προβάδισμα μεταξύ έξω και οκτώ, παρά διψήφιο. Το βλέπουμε συνέχεια αυτό”.

Σε ερώτηση για την επιμονή που έδειξε στην ταυτόχρονη παρουσία των Ταϊρίς Ράις – Νίκου Παππά στην πεντάδα στο δεύτερο μέρος, απάντησε: “Στο τρίτο δεκάλεπτο έπρεπε να αποφασίσουμε και να ρίξουμε στο παιχνίδι τόσο Ταϊρίς Ράις, όσο και τον Νίκο Παππά. Ήταν ένα καλό δεκάλεπτο για εμάς. Μπήκαμε στη ρακέτα, είχαμε paint touches. Ο Ταϊρίς έρχεται από τον πάγκο και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα της ομάδας. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν καλός πέρυσι, αλλά όχι ένας MVP της Euroleague, όπως ο ήταν ο Ταϊρίς Ράις. Πιθανότατα η παρουσία του είναι το μοναδικό σημείο που είμαστε καλύτεροι, σε σχέση με πέρυσι”.

Και συνέχισε: “Στατιστικά κάναμε 20 λάθη. Όμως, πήραμε 16 επιθετικά ριμπάουντ, είχαμε καλά ποσοστά και πήγαμε στην γραμμή των βολών 28 φορές. Θα μπορούσαμε να βάλουμε 115 πόντους, αν δεν κάναμε τόσα πολλά λάθη. Κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, αλλά κάναμε λάθη. Τώρα έχουμε ίσως το πιο δύσκολο πρόγραμμα που έχω δει ως προπονητής. Έπρεπε να πάρουμε αυτό το παιχνίδι, για να μπούμε στα playoffs γιατί θέλεις 18 ή 19 νίκες για να είσαι στην οκτάδα. Εμείς θα πάμε τώρα να παίξουμε παίξουμε στην Μαδρίτη, στην έδρα της Μπαρτσελόνα, στον Ολυμπιακό, στην Μπασκόνια, με την Μακάμπι και την Μπαρτσελόνα εντός. Έχουμε ένα πρόγραμμα – σκότωμα. Δεν πήραμε ένα διπλό στα τελευταία δύο παιχνίδια, που χρειαζόμασταν. Έπρεπε να πάρουμε αυτή τη νίκη. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ επιπέδου playoffs. Το κάναμε πέρυσι, δεν είμαστε σε αυτό το σημείο ακόμα. Πρέπει να βελτιωθούμε. Αν δεν κάνουμε λάθη, είμαστε καλύτεροι επιθετικά φέτος”.

“Ο Νίκος Παππάς μας έδωσε δύο πολύ καλά παιχνίδια. Έπρεπε να σταματήσουμε τον Όστιν Χόλινς. Ήταν μια ομάδα ,που δυσκόλεψε τη Φενέρμπαχτσε και σε γενικές γραμμές που είναι καλύτερη εκτός έδρας. Ο Νίκος (Παππάς) έκανε εξαιρετική δουλειά πάνω του. Καλή δουλειά έκανε και ο Άντι Ράουτινς”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από αυτό που του δίνουν οι περιφερειακοί του, είπε: “Ο Νίκος (Παππάς) ήταν άρρωστος και μετά είχε πρόβλημα στον ώμο. Έκανε ένεση. Ήθελα να δω τι μπορεί να κάνει, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Απόψε ήθελα να δω τον Άντι Ράουτινς. Όταν φτάσουμε πιο μακριά, θα ξέρω καλά ποιοι είναι οι δέκα παίκτες που θα είναι στο rotation. Απόψε ήθελα να κερδίσουμε. Γι’ αυτό και έβαλα τον Ταϊρίς με τον Νίκο μαζί”.

Τέλος, αναφορικά πως πριν από τους πέντε αγώνες – φωτια στην EuroLeague υπάρχει η διακοπή λόγω των ευρωπαϊκών κυπέλλων, σχολίασε πως “είναι μια ευκαιρία για εμάς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε ομάδες που έχουν κλειδώσει τα playoffs. Υπάρχουν άλλες πέντε – έξι ομάδες, που παλεύουν για μια θέση. Εκεί βρισκόμαστε εμείς. Δεν είναι μόνο σημαντικό να μπούμε στα playoffs, αλλά και να βελτιωθούμε, να μην κάνουμε λάθη. Δεν θα γίνουμε πιο μεγάλοι ή πιο αθλητικοί. Πρέπει να βασιζόμαστε στην εκτέλεση του πλάνου μας στην επίθεση και το scouting στην άμυνα, για να κερδίζουμε. Απόψε τα λάθη ήταν πάρα πολλά. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε με 20 λάθη. Με 10 λάθη μπορούμε, με 20 όχι”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ