Νικητής του Λιγκ Καπ Βόλεϊ ο Παναθηναϊκός – Πρώτος τίτλος του μετά το 2010

Νικητής του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» για το 2020 είναι ο Παναθηναϊκός. Για τον δεύτερο τελικό, οι “πράσινοι” νίκησαν στο χρυσό σετ τον Ολυμπιακό, ύστερα από το 2-3 σετ της κανονικής διάρκειας.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στα δύο πρώτα σετ, προηγήθηκε με 2-0, ο Ολυμπιακός ανέβηκε στα τρία επόμενα γυρνώντας σε 2-3, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου κάνοντας το 3-3 στο χρυσό σετ. Όλο το παιχνίδι έγινε στο χρυσό σετ, παρότι οι Πειραιώτες φάνηκε ότι θα το έπαιρναν, καθώς προερχόντουσαν από τρία συνεχόμενα νικηφόρα σετ.

Ένας δεύτερος τελικός που χάρισε αρκετό θέαμα, είχε πολλές συγκινήσεις και κατέληξε στο τέλος στον γηπεδούχο.

Ο αγώνας:

Οι “πράσινοι” ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν με 4-2. Αρκετό άγχος από τους φιλοξενούμενους. Με πολύ πάθος και ενέργεια, οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έφτασαν το σκορ στο 6-3. Με τρεις σερί πόντους, οι “ερυθρόλευκοι” κάλυψαν τη διαφορά. Σειρά των γηπεδούχων να πάρουν σερί πόντους, τέσσερις στο σύνολο για το 10-6, κάτι που ανάγκασε τον Μουνιόθ να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ της αναμέτρησης.

Σε μια αρκετά δύσκολη φάση και με τη συνδρομή του video check που ζήτησε ο Παναθηναϊκός, έγινε το 12-8, αντί για το 11-9. Με εντυπωσιακές επιθέσεις αλλά και άμυνες, οι γηπεδούχοι έφτασαν το σκορ στο 14-9. Τα κακά σερβίς είναι αυτά που τους έχουν στερήσει μεγαλύτερη διαφορά. Οι Πειραιώτες μείωσαν σε 15-12 με δυνατές επιθέσεις αλλά και μπλοκ.

Οι “πράσινοι” δεν ήθελαν με τίποτα να δουν την διαφορά να πέφτει και ξέσπαγαν με σημαντικά σερί, πηγαίνοντας στο 18-13. Κάθε πόντος του Ολυμπιακού έφερνε και αντίδραση (19-14). Για ακόμα μία φορά, οι πόντοι πήγαν εναλλάξ, με την υποδοχή του Παναθηναϊκού να είναι πολύ βελτιωμένη, με το σκορ στο 21-16. Οι “πράσινοι” έδειξαν να κλειδώνουν το πρώτο σετ με το σκορ στο 23-16. Ο Τσάτσιτς με δυνατό καρφί, έφερε επτά σετ μπολ στην ομάδα του Έλληνα τεχνικού.

Άσος του Στάροβιτς έκλεισε το πρώτο σετ με 25-17. Πολύ μεγάλο πάθος των γηπεδούχων ενώ οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν αρκετό εκνευρισμό, που τους οδήγησε στο να χάσουν αρκετούς πόντους, αλλά και να μην δυσκολεύουν την υποδοχή των αντιπάλων τους.

Και στο δεύτερο σετ, οι παίκτες του “Τριφυλλιού” μπήκαν πιο δυνατά, ξεκινώντας με 4-2. Η θέληση για την κούπα των γηπεδούχων ήταν πολύ μεγαλύτερη από των φιλοξενούμενων, φτάνοντας στο 6-3. Οι “κόκκινοι” έριξαν τη διαφορά σε 7-5. Δυνατός άσος του Ράνγκελ ξεχώρισε για το 9-5, που ανάγκασε τον Ισπανό κόουτς να πάρει ακόμα ένα τάιμ άουτ. Οι παίκτες του Μουνιόθ πάλευαν να ρίξουν τη διαφορά, φτάνοντας στο 10-7. Άστοχο σερβίς του Ανδρεάδη έφερε ξανά τη διαφορά στους 3 (12-9). Δύο συνεχόμενοι πόντοι των φιλοξενούμενων, τους έφεραν σε απόσταση αναπνοής, στο 12-11. Από ένα λάθος σερβίς για την κάθε ομάδα, έφερε το 13-12. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13 αλλά το καρφί του Πελεκούδα έδωσε ξανά προβάδισμα με 14-13. Δύο συνεχόμενες πολύ καλές επιθέσεις των γηπεδούχων έδωσαν ξανά αέρα τριών πόντων (16-13). Ακόμα ένα τάιμ άουτ που χρειάστηκε να πάρει ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” για να αφυπνίσει τους παίκτες του. Άστοχα σερβίς των Πελεκούδα και Πετρέα έφεραν το σκορ στο 17-14. Τα «αίματα» άναψαν με την κάθε ομάδα να δέχεται από μία κόκκινη, για να γίνει το 19-15. Η διαφορά έπεσε στον έναν, με το σκορ στο 19-18. Προβάδισμα δύο πόντων για το “Τριφύλλι”, λίγο πριν φτάσουμε στο τέλος του δεύτερου σετ (21-19). Το πάθος ξεχείλισε ξανά από τους γηπεδούχους, με το σκορ να πηγαίνει στο 23-19. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φτάσουν σε σετ μπολ, μειώνοντας σε 23-21. Το 23-22 ανάγκασε τον Ανδρεόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ. Η ισοφάριση, παρ’ όλα αυτά, σε 23-23 ήρθε. Πρώτοι σε σετ μπολ, όμως πήγαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού (24-23). Το σερβίς του Τσάτσιτς έφερε το 24-24. Σε μια πολύ τυχερή φάση, με τη μπάλα να «γλείφει» το ταβάνι, οι “πράσινοι” έκαναν το 25-24. Κακή άμυνα των νικητών του πρώτου τελικού για το 25-25. Αυτή τη φορά, η μπάλα θα βρει στο ταβάνι αλλά πήγε από άμυνα των φιλοξενούμενων (26-25). Άστοχο σερβίς του Στάροβιτς ισοφάρισε για ακόμα μία φορά στο δεύτερο σετ (26-26). Αυτή τη φορά, οι γηπεδούχοι πήραν δύο σερί πόντους και έκλεισαν το σετ υπέρ τους στο 28-26. Το 2ο σετ ήταν σίγουρα πολύ πιο ανταγωνιστικό αλλά στο τέλος, κρίθηκε στη θέληση και τη «δίψα» για τον τίτλο.

Ξεκινώντας αγχωμένα οι δύο ομάδες στο τρίτο σετ, το σκορ ξεκίνησε ισόπαλο με 2-2. Εκπληκτικός άσος του Τσάτσιτς πάνω στην πλάγια γραμμή έκανε το 4-2. Οι δύο ομάδες είχαν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις αλλά οι “πράσινοι” πήραν δύο ακόμα συνεχόμενους πόντους για το 6-2. Σειρά των φιλοξενούμενων να πάρουν δύο σερί πόντους με καλά οργανωμένα επιθέσεις (6-4). Από ένα λάθος σερβίς για κάθε σύλλογο, για να φτάσουμε στο 7-5. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά στο τρίτο σετ μπροστά, με 8-9. Οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού πήραν μια μικρή ψυχολογία και ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 8-11. Το μομέντουμ των αθλητών του Παναθηναϊκού είχε χαθεί, με αποτέλεσμα να φτάσει το σκορ στο 9-13. Ο

ι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η διαφορά, με το σκορ στο 11-14. Οι πόντοι χρειάστηκαν όλο και περισσότερο χρόνο, με τις δύο άμυνες να συμπεριφέρονται εξαιρετικά, και το σκορ έφτασε στο 13-16. Πολύ δυνατός άσος από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, στέλνοντας τη διαφορά στους πέντε πόντους (13-18). Οι “ερυθρόλευκοι” σοβαρεύτηκαν και πάνω απ’ όλα, καθάρισαν το μυαλό τους, φτάνοντας στο 14-20. Ο Μουνιόθ κάλεσε τάιμ άουτ στο 15-21, βλέποντας την ομάδα του να έχει το μομέντουμ υπέρ της αλλά να μην καθαρίζει το σετ. Κακές άμυνες των παικτών του “Τριφυλλιού” και αδυναμία στα μπλοκ έφερε το 15-23. Άσος του Κουμεντάκη για να δώσει στην ομάδα του εννιά μπάλες για να πάρει το σετ και να μειώσει (15-24).

Το πρώτο χάθηκε αλλά στο δεύτερο, το διπλό μπλοκ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Φίνγκερ και το τρίτο σετ πήγε στον Ολυμπιακό. Δίκαια, ήρθε η μείωση σε 2-1 σετ καθώς οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν για πρώτη φορά με καθαρό μυαλό και νεύρο σε συνεχόμενους πόντους, χτίζοντας σερί όταν μπορούσαν και δεν επέτρεψαν να κλείσει το παιχνίδι στο 3-0.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από εκεί που έμεινε στο δεύτερο σετ, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν σε 4-3. Η μαχητικότητα επέστρεψε στους γηπεδούχους αλλά οι παίκτες του Μουνιόθ είχαν το μομέντουμ της κατάκτησης του τρίτου σετ (5-5). Προβάδισμα για το “Τριφύλλι” στο 7-6. Φτηνά λάθη των παικτών του Ολυμπιακού δεν του επέτρεψαν να κρατήσει το προβάδισμα που έχτιζε (8-8).

Ο Τσάτσιτς ήταν πρωταγωνιστής σε ακόμα ένα κρίσιμο πόντο, κάνοντας με δυνατό διαγώνιο καρφί το 9-9. Καλή άμυνα των παικτών του Ανδρεόπουλου έδωσαν προβάδισμα σε αυτούς μετά από αρκετή ώρα (11-10). Αρκετά τα άστοχα σερβίς του τέταρτου σετ, με το σκορ στο 12-12. Κρίσιμες επιθέσεις καθώς φτάσαμε στα μισά του τέταρτου σετ, με τις άμυνες να έχουν σκληρύνει αρκετά (13-14). Οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων ήταν σχεδόν τέλειες, με αποτέλεσμα να μην αφήνουν περιθώριο στους αντιπάλους τους να φτάσουν σε απόσταση αναπνοής (14-16).

Ο άσος του Ριζόπουλου έφερε ξανά τη διαφορά στους τρεις πόντους υπέρ των “ερυθρόλευκων” έπειτα από αρκετή ώρα (15-18). Οι “πράσινοι” κατάφεραν να την μαζέψουν με το λάθος σερβίς του Φίνγκερ (17-19). Κακές επιλογές και μπλοκ έδωσαν ξανά στον Ολυμπιακό αέρα τεσσάρων πόντων (17-21). Ένας πόντος για κάθε ομάδα, φτάνοντας στο 18-22. Στο 18-24 έφτασαν οι παίκτες του Μουνιόθ, με έξι συνολικά σετ μπολ. Το πολύ δυνατό καρφί του Χουσάι έδωσε το τέταρτο σετ στους Πειραιώτες με σκορ 19-25.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν σοβαροί και σε αυτό το σετ, δεν άφησαν στους αντιπάλους να πιστέψουν ότι μπορούν να πάρουν τη νίκη από τώρα και, ξανά, με σχετική ευκολία, ισοφάρισαν σε 2-2 σετ, στέλνοντας το παιχνίδι σε τάι μπρέικ.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτεροι σε τρίτο συνεχόμενο σετ, αυτή τη φορά στο τάι μπρέικ, και ξεκίνησαν με 1-3 σκορ. Οι “πράσινοι” μείωσαν σε 3-4, δείχνοντας ότι καθάρισαν κάπως το μυαλό τους. Οι παίκτες του Μουνιόθ δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν τη διαφορά, φτάνοντας στο 5-6. Ξανά, οι δύο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ, πηγαίνοντας στο 6-7. Καρφί ψυχολογίας του Κουμεντάκη για το 6-8. Κακή αμυντική αντίδραση, δείγμα της αλλαγής της ψυχολογίας, καθώς φτάσαμε στο 7-10.

Εναλλάξ οι πόντοι, με το σκορ στο 8-11. Η επίθεση του Ράνγκελ μείωσε και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να πάρει σημαντική διαφορά (9-12). Οι παίκτες του Μουνιόθ πήραν δύο σερί πόντους έφτασαν στο 9-14, έχοντας πέντε ματς μπολ. Το σερβίς του Τσάτσιτς σταμάτησε στο φιλέ και παρά το σβήσιμο του πρώτου ματς μπολ, οι Πειραιώτες πήραν το τάι μπρέικ και έστειλε τη σειρά σε χρυσό σετ (10-15). Το ίδιο έργο με το τρίτο και τέταρτο σετ επαναλήφθηκε στο τάι μπρέικ. Οι παίκτες του Ισπανού κόουτς συνέχισαν όπως σταμάτησαν και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους ότι μπορούν να πάρουν το παιχνίδι, χωρίς να πάνε στο χρυσό σετ.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν σταμάτησαν ούτε στο χρυσό σετ και παρότι δεν πήραν τον πρώτο πόντο, προηγήθηκαν με 1-3. Μετά από αρκετή ώρα λόγω των πολύ καλών άμυνων, το σκορ πήγε στο 2-4. Το καρφί του Πετρέα έκανε το 2-5. Ο Ανδρεόπουλος δεν κατάφερε να κάνει μανσέτα στην άμυνα και το χαμένο σερβίς του Φίνγκερ πήγε ανεκμετάλλευτο (3-6). Δύο σερί πόντοι των γηπεδούχων έφεραν το σκορ στο 5-6.

Το καρφί του Χουσάι κατέληξε άουτ και το σκορ έγινε όλα έξι. Ακόμα ένα άστοχο καρφί, αυτή τη φορά από τον Φίνγκερ για το 7-6, το πρώτο προβάδισμα του Παναθηναϊκού στο χρυσό σετ. Ο Ισπανός προπονητής πήρε τάιμ άουτ, αλλά ο Τσάτσιτς έκανε το 8-6. Αρκετά σημαντικό για την αλλαγή του τερέν το προβάδισμα του “Τριφυλλιού”. Δύο συνεχόμενοι πόντοι από τον Κουμεντάκη ισοφάρισαν σε 8-8. Ο Πετρέας έκανε λάθος σερβίς ενώ και ο Κουμεντάκης σταματήθηκε από το μπλοκ του Ράνγκελ, για να γίνει το 10-8 και να αναγκάσει τον Μουνίθ να καλέσει τάιμ άουτ.

Ο Ασπιώτης μπορεί να μείωσε αλλά ο Ράνγκελ έφερε ξανά τη διαφορά στους δύο πόντουε (11-9). Κακός υπολογισμός από την άμυνα των φιλοξενούμενων και ο Τσάτσιτς έκανε άσο για το 12-9. Σημαντικό καρφί του Κουμεντάκη και στη συνέχεια, ο Χουσάι μείωσε στον έναν (12-11), κάτι που έφερε τον Ανδρεόπουλο σε θέση να καλέσει τάιμ άουτ. Κρίσιμος πόντος για τους “πράσινους”, με το πέρασμα πάνω από το φιλέ του Ράνγκελ (13-11). Ο Χουσάι μείωσε ξανά σε 13-12. Ο Στάροβιτς έστειλε τη μπάλα άουτ, όπως αποδείχτηκε και από το βίντεο τσεκ του Ανδρεόπουλου, και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 13-13.

Με δύο συνεχόμενους πόντους, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το χρυσό σετ με 15-13. Ένα σετ που έκρινε όχι μόνο το παιχνίδι αλλά όλη τη σειρά των τελικών. Η διαφορά έγινε στις λεπτομέρειες και φάνηκε πως η έδρα ήταν αυτή που το πήρε.

Τα σετ: 25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15, 15-13

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης

Παναθηναϊκός (Ανδρεόπουλος): Τσάτσιτς 22 (18/30 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 39% υπ. – 29% άριστες), Γιάκομπσεν 2 (1/4 επ., 1 μπλοκ), Στάροβιτς 23 (17/45 επ., 2 άσσοι, 4 μπλοκ), Ρανγκέλ 16 (12/21 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Ανδρεόπουλος 4 (3/14 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 33% άριστες), Πελεκούδας 8 (7/12 επ., 1 μπλοκ) / Ζήσης (λ, 51% υπ. – 34% άριστες), Μούχλιας, Ρουσόπουλος, Πανταλέων, Ράπτης 3 (3/9 επ., 43% υπ. – 14% άριστες).

Ολυμπιακός (Μουνιόθ): Φινγκερ 31 (29/45 επ., 2 μπλοκ), Πετρέας 7 (5/9 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Χουσάι 15 (13/31 επ., 2 μπλοκ, 60% υπ. – 46% άριστες), Βουλκίδης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 1 (1 μπλοκ), Γκέργκι 1 (1/7 επ., 80% υπ. – 60% άριστες) / Κοκκινάκης (λ, 72% υπ. – 52% άριστες), Στιβαχτής, Ανδρεάδης 7 (4/5 επ., 3 μπλοκ), Ασπιώτης 1 (1/1 επ.), Κουμεντάκη 21 (18/34 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 55% υπ. – 27% άριστες), Ριζόπουλος 2 (2 άσσοι).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ