Πως να βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά! (vid)

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να βουρτσίζετε τα δόντια σας; H Αθηνά Τσιορβά σας δίνει την απάντηση…

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε πώς να βουρτσίζετε τα δόντια σας σωστά, ώστε να αποφύγετε την ανεπιθύμητη ουλίτιδα και τερηδόνα.

Το λανθασμένο βούρτσισμα μπορεί  να οδηγήσει στο γδάρσιμο των δοντιών σας. Το πιο σύνηθες αίτιο αυτού του προβλήματος είναι η οδοντόβουρτσα. Τα ευαίσθητα ούλα είναι επίσης πιθανόν να καταστραφούν από τις τρίχες της οδοντόβουρτσας.

Ο κατάλληλος χρόνος για βούρτσισμα των δοντιών είναι  δύο λεπτά. Προσπαθήστε να το τηρήσετε ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε χρονόμετρο!

Για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών να κάνετε απαλές κινήσεις δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη γραμμή των ούλων ,σε όλες τις επιφάνειες των πίσω δοντιών ,στις περιοχές γύρω από σφραγίσματα, θήκες , γέφυρες.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Λεπτομερής περιγραφή βουρτσίσματος

1. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση οδοντόκρεμας πάνω σε βρεγμένη οδοντόβουρτσα.

2. Ξεκινήστε με τους πάνω γομφίους (πάνω πίσω δόντια) και την εξωτερική τους επιφάνεια.

3. Κρατάτε την οδοντόβουρτσα έτσι ώστε να δημιουργεί γωνία 45 μοιρών με την επιφάνεια των δοντιών και οι τρίχες της οδοντόβουρτσας σχεδόν να μπαίνουν κάτω από την γραμμή των ούλων .

4. Οι κινήσεις  σας να είναι απαλές και κυκλικές. Να «σκουπίζετε» τα βακτήρια μακριά από την γραμμή των ούλων .

5. Μετά προχωρήστε στα πάνω μπροστινά και την εξωτερική τους επιφάνεια.

6. Έπειτα με την ίδια σειρά τα κάτω δόντια. Aπό τα κατω πίσω δόντια,στα κάτω μπροστινά.

7. Μετά συνεχίστε με την εσωτερική επιφάνεια των δοντιών σας.Με τον ίδιο τρόπο ,από τα πάνω πίσω δόντια στα πάνω μπροστινά και από τα κάτω πίσω δόντια στα κάτω μπροστινά.

8. Στα πάνω μπροστινά και κάτω μπροστινά δόντια στην εσωτερική τους επιφάνεια, την οδοντόβουρτσα να την κρατάτε κάθετα στην μασητική επιφάνεια των δοντιών .Να βουρτσίζετε δηλαδή με την κεφαλή της οδοντόβουρτσας.

9. Ακολουθεί το βούρτσισμα της μασητικής επιφάνειας των δοντιών.

10. Σε αυτό το βήμα τοποθετήστε την οδοντόβουρτσα  παράλληλα με την μασητική επιφάνεια των δοντιών και μετακινείστε την εμπρός και πίσω.

11. Τέλος βουρτσίστε το εσωτερικό από τα μάγουλα σας και την γλώσσα σας.

Συμβουλές

1. Να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Να φροντίζετε κυρίως μετά το βραδινό πλύσιμο να μην τρώτε και να μην πίνετε τίποτα τουλάχιστον για ένα μισάωρο.

2. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια κάποιου άλλου ,προσπαθήστε να είστε από πίσω του ,έτσι θα έχετε ευκολότερη πρόσβαση στο στόμα του. Αν είναι ψηλότεροι από εσάς να τους πείτε να καθίσουν σε καρέκλα.

3. Να φροντίζετε να αλλάζετε οδοντόβουρτσες κάθε τρείς μήνες και μετά από κάθε κρύωμα.

πηγή: dental-lifestyle.com

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Περιστέρι. Κολλημένος με την μπάλα από μικρή ηλικία, συνεχίζω με αυτή από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, όπου έκανα και την πρακτική μου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Στη συνέχεια, ραδιοφωνικός παραγωγός και παραγωγή στο ραδιόφωνο ΑΡΤ. Ο γραπτός τύπος με κέρδισε και η εφημερίδα Παρασκήνιο, μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφώ και να είμαι υπεύθυνος στο αθλητικό τμήμα. Παράλληλα, ξεκίνησα μία δικιά μου προσπάθεια και το www.kingsport.gr έγινε το νέο μου αμόρε! Υπεύθυνος, αρχισυντάκτης και δημοσιογράφος του Ατρομήτου (Άντρες- Κ20- γυναικεία ομάδα) σας μεταφέρω τις ειδήσεις διαδικτυακά.

Google news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*