Ρικ Πιτίνο: «Πρέπει να είμαστε καλύτεροι για να πάρουμε τη νίκη στο ΣΕΦ»

Στη συνέντευξη Τύπου του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ τη Παρασκευή (04/01) ο προπονητής του «τριφυλλιού» Ρικ Πιτίνο μαζί με τους Στεφάν Λάσμε και Θανάση Αντετοκούνμπο μίλησαν για το ντέρμπι των «αιωνίων».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός κόουτς:

«Είπα στους παίκτες μου πως για να πάρεις μια νίκη εκτός έδρας απέναντι στον οποιονδήποτε, θα πρέπει να είναι 8 με 10 πόντους καλύτεροι. Αν δεν είμαστε, τότε ο αγώνας θα πάει στο τελευταίο σουτ ή θα έχει ο αντίπαλος τον έλεγχο του αγώνα. Θα πρέπει να παίζεις εξαιρετικά για να πάρεις μια νίκη εκτός έδρας, σε οποιοδήποτε επίπεδο και να παίζεις. Είτε είναι το NBA, είτε είναι το NCAA, είτε είναι η Euroleague ή το ελληνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να παίζεις καλό μπάσκετ για να κερδίζεις εκτός έδρας».

Σχετικά με τα ντέρμπι Κεντάκι – Λούιβιλ και το ντέρμπι «αιωνίων» στην Ελλάδα, είπε: «Ο GM των Γκρίζλις, που υπέγραψα στους Σέλτικς, μου είπε πως το ματς Κεντάκι – Λούιβιλ είναι σαν ματς μεταξύ νηπιαγωγείων, σε σχέση με αυτό το ντέρμπι εδώ».

Όσο για τη διαφορά επιπέδου μεταξύ Euroleague και ελληνικού πρωταθλήματος, σχολίασε: «Η Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά κοντά. Η Ευρωλίγκα έχει ίσως μεγαλύτερα ρόστερ, περισσότεροι παίκτες έρχονται από τον πάγκο. Στο προηγούμενο παιχνίδι, δυσκολευτήκαμε αρκετά να νικήσουμε αλλά κάναμε αυτό που έπρεπε στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος, αναφορικά με τον κόσμο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τόνισε: «Έχω ξετρελαθεί με τον κόσμο εδώ. Πήγα να φάω κάτι, με είδε ένας φίλος του Ολυμπιακού και με ρώτησε αν είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Καταλαβαίνετε, άλλαξα τραπέζι (γέλια)».

Από μέρους των παικτών ξεκίνησε ο Στεφάν Λάσμε, ο οποίος δήλωσε: «Πρώτα από όλα, το να παίζεις κόντρα στον Ολυμπιακό έχει τη δική του σημασία. Όλοι ξέρουμε την πίεση που υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια και πόσο σημαντικά είναι στην Ελλάδα. Εμείς θέλουμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη, είμαστε εκτός των θέσεων που οδηγούν στα play off και θα πρέπει αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι στην Ευρωλίγκα να πάρουμε τη νίκη».

Για το ηθικό της ομάδας, σχολίασε: «Έχουμε αρκετή αυτοπεποίθηση, πιστεύουμε σε αυτά που μπορεί να κάνει η ομάδα μέσα στο παρκέ, είτε παίζει εντός, είτε εκτός έδρας. Οπότε πρέπει να πάμε εκεί με αυτή την αυτοπεποίθηση και να πάρουμε τη νίκη».

Αναφορικά με τη δική του επιστροφή στο ΣΕΦ σημείωσε: «Το ΣΕΦ πάντα ήταν καλό για εμένα. Προσωπικά όταν έπαιζα με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ πάντα έκανα καλά παιχνίδια, όμως τώρα είναι διαφορετικά. Άλλη σεζόν, άλλες ομάδες, άλλα παιχνίδια. Σίγουρα εγώ ανυπομονώ να πάω εκεί και να παίξω ξανά φορώντας την πράσινη φανέλα».

Τέλος, σχετικά με το πόσο διαφορετικός θα είναι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ του Πιτίνο σε ντέρμπι δήλωσε: «Σίγουρα όλοι μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά που έχουμε στην άμυνα, τον τρόπο που θέλει ο κόουτς Πιτίνο να παίζουμε στην άμυνα. Η βασική διαφορά θεωρώ πως θα είναι αυτή, το πως θα παίξουμε εμείς στην άμυνα. Έχουμε εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι πλέον και πιστεύω πως θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη εκτός έδρας».

Με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να κλείνει τις δηλώσεις στα ΜΜΕ δηλώνοντας: «Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι ευκαιρία για επιστροφή και να πλησιάζουμε στον στόχο μας. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να πάμε στο ΣΕΦ και να βάλουμε τα δυνατά μας, δεν υπάρχει γυρισμός. Αυτό που υπάρχει είναι πως ξέρουμε ότι θα είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να βγάλουμε το πλάνο του προπονητή στο παρκέ».

Αναφορικά με την έλευση του Ρικ Πιτίνο, σχολίασε: «Είναι μια διαφορετική φιλοσοφία, αλλά είμαστε αισιόδοξοι, υπάρχει μια ανανέωση και πιστεύουμε πως θα δούμε κάτι καλύτερο».

Τέλος για τις διαφορές που περιμένει σε σχέση με τα δυο πρώτα ντέρμπι της χρονιάς, απάντησε: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ποτέ δεν ξέρεις πως θα πάει. Εμείς θα πρέπει να πάμε εκεί και να βγάλουμε προσωπικότητα, μόνο έτσι κερδίζεις αυτά τα παιχνίδια. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει».
Πριν την έναρξη της προπόνησης, αντιπροσωπεία φίλων του Παναθηναϊκού έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ, καλωσόρισε θερμά τον Ρικ Πιτίνο και εξέφρασε τη στήριξή της σε όλη την ομάδα. Από μέρους του, ο Αμερικανός τεχνικός ευχαρίστησε τους φιλάθλους για την παρουσία και την συγκλονιστική τους υποστήριξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ