Στο σεμινάριο της AGA o Roberto Navajas!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Christmas Goalkeepers Camp & Coaches Seminar 2019, που διοργάνωσε η σχολή τερματοφυλάκων Athens Goalkeepers Academy (AGA) στις εγκαταστάσεις του Renti Arena (20-23 Δεκεμβρίου 2019) με τον σημαντικό Ισπανό προπονητή τερματοφυλάκων Roberto Navajas να διδάσκει και να αξιολογεί τους μελλοντικούς γκολκίπερ μερικοί εκ των οποίων μάλιστα θα ταξιδέψουν την άνοιξη στην Ισπανία για να δοκιμαστούν από συλλόγους της la Liga!

Στο τετραήμερο σεμινάριο της (κορυφαίας εξειδικευμένης σχολής τερματοφυλάκων στην Ελλάδα) AGA οι …εκκολαπτόμενοι τερματοφύλακες (8-19 ετών) και προπονητές της σχολής διδάχθηκαν τα μυστικά της θέσης του τερματοφύλακα αλλά και όχι μόνο, από τους πλέον ειδικούς προπονητές και επιστήμονες, τόσο στη θεωρία με καθημερινά σεμινάρια, όσο και στην πράξη μέσω των εξειδικευμένων προπονήσεων. Η Athens Goalkeepers Academy του καταξιωμένου προπονητή τερματοφυλάκων Χρήστου Λάμπρου είναι πλέον όχι μόνο θεσμικά, αλλά και ουσιαστικά μία αναγνωρισμένη στο εξωτερικό Σχολή έχοντας καταφέρει να λανσάρει το δικό της στυλ και μέθοδο διδασκαλίας της θέσης του τερματοφύλακα.

Κεντρικό πρόσωπο – καλεσμένος στο πρόσφατο σεμινάριο ήταν ο Ισπανός Ρομπέρτο Ναβάχας. Πρόκειται για έναν εκ των κορυφαίων προπονητών τερματοφυλάκων της ισπανικής La Liga που παράλληλα διευθύνει και μία από τις καλύτερες και πλέον διάσημες Σχολές τερματοφυλάκων στην Ευρώπη, την ‘‘ZeroGravity‘‘ η οποία στην Ελλάδα έχει πλέον αποκλειστική συνεργασία με την AGA.

O 51 ετών πρώην τερματοφύλακας και πλέον κορυφαίος προπονητής τερματοφυλάκων έχει εργασθεί στο συγκεκριμένο πόστο στις ανδρικές ομάδες των Λογρονές (2004-08), Ντεπορτίβο Αλαβές (2008-09), Ρεάλ Σοσιεδάδ (2009-15) και Γρανάδα (2016-18), ενώ έχει διατελέσει και συνεργάτης της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Στη Ρεάλ Σοσιεδάδ συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τον Χιλιανό διεθνή κίπερ Κλαούντιο Μπράβο και στη Γρανάδα συνεργάστηκε με τον κορυφαίο Μεξικανό τερματοφύλακα της τελευταίας 20ετίας, Γκιγιέρμο Οτσόα. Ως παίκτης μεταξύ άλλων είχε αγωνιστεί σε Μέριδα, Αλαβές και την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Universidad Nacional de Educacion a Distancia, όπου απέκτησε και μεταπτυχιακό τίτλο στην Αθλητική Ψυχολογία. Θεωρείται ειδικός στον εντοπισμό και την εξέλιξη τερματοφυλάκων, στη διαχείριση της ψυχολογίας του γκολκίπερ και στη βελτίωση των επιδόσεών του στις στημένες φάσεις.

Κορυφαίοι επιστημονικοί συνεργάτες

Επίσης σημαντική για το σεμινάριο υπήρξε και η παρουσία μίας επιστημονικής ομάδας διακεκριμένων προσωπικοτήτων η οποία αποτελείτο από τους κυρίους Σπύρο Αρμπή (χειρουργός ορθοπεδικός Διευθυντής Ε’ Ορθοπεδικής Κλινικής Ρομποτικών Αρθροπλαστικών Ημερήσιας Νοσηλείας, αθλίατρος Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μέλος EFORT (European Federation of orthopedics), Γιώργο Καχριμάνη (επιστημονικός συνεργάτης-σύμβουλος ομάδων ποδοσφαίρου, εξειδικευμένος σε θέματα γονιδιακού ελέγχου και μοριακών αναλύσεων), Αχιλλέα Υφαντίδη (ψυχολόγος – επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης των Σχολών προπονητών UEFA και ΕΠΟ και των ”μικρών” Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου) και Βαγγέλη Μπεκρή (εγνωσμένης αξίας προπονητής φυσικής κατάστασης)

Άρωμα …Ευρώπης και ευκαιρία διεθνούς καριέρας!

Οι τερματοφύλακες που παρακολούθησαν το Χριστουγεννιάτικο Camp της AGA αξιολογήθηκαν από τον κ. Ναβάχας και αυτοί που επιλέχτηκαν για το δεύτερο στάδιο αξιολόγησης, θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν την προσεχή άνοιξη στην Ισπανία για να δοκιμαστούν σε αντίστοιχα ηλικιακά τμήματα συλλόγων των επαγγελματικών κατηγοριών της Ιβηρικής χώρας. Σε περίπτωση που ορισμένοι από αυτούς επιλεγούν για νέα επαναξιολόγηση θα έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να δοκιμαστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να διεκδικήσουν ακόμα και επαγγελματικό συμβόλαιο!

Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στις αρχές του νέου έτους ως αποτέλεσμα του προηγούμενου μεγάλου σεμιναρίου της AGA. Θυμίζουμε πως τον περασμένο Ιούνιο στους μαθητές της σχολής είχε διδάξει ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας νέων (Κ23) της Λίβερπουλ (και συνεργάτης του Γιούργκεν Κλοπ) Μαρκ Μόρις. Ο Άγγλος κόουτς θα αξιολογήσει στο Μέλγουντ (προπονητικό κέντρο των ‘‘κόκκινων‘‘) τους 17 τερματοφύλακες της AGA που θα βρεθούν εκεί και οι οποίοι θα κυνηγήσουν το όνειρο μιας νέας παρουσίας στα αναπτυξιακά κλιμάκια της Λίβερπουλ ώστε να πείσουν τους ανθρώπους των ακαδημιών των πρωταθλητών Ευρώπης ότι αξίζουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο!

Καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντική είναι όλη αυτή η διαδικασία, καθώς μάλιστα πληροφορίες του Kingsport.gr αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας νεαρός τερματοφύλακας της AGA (γεννημένος το 2003) να υπογράψει συμβόλαιο με έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ισπανίας! Αν αυτό συμβεί δεν θα είναι ο πρώτος της σχολής, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν ο Γιάννης Οικονομόπουλος είχε κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ουαλική Μπάλα Τάουν (Κ17) και ο Διονύσης Αδαμόπουλος με την αντίστοιχη ομάδα της ΑΙΚ Στοκχόλμης! Να περάσει λοιπόν ο …επόμενoς!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ