Στον τελικό του Πεκίνου ο Τσιτσιπάς

O Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την νίκη με 2-0 σετ επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, σε έναν καταπληκτικό ημιτελικό που έσωσε τριπλό set point και ολοκλήρωσε στο 6ο του match point  για να προκριθεί στον πρώτο του τελικό από το Μάιο.

Ο Έλληνας κέρδισε τον Γερμανό τενίστα με 7-6 (6), 6-4 σε έναν απολαυστικό ημιτελικό στο Πεκίνο και αύριο θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της καριέρας του και 3ο στη φετινή χρονιά.

Ο νεαρός τενίστας, θα βρεθεί σε τελικό στο tour για πρώτη φορά μετά από 5 περίπου μήνες, απ’ όταν ηταν φιναλίστ στο Masters της Μαδρίτης τον περασμένο Μάιο.

Συνολικά θα είναι ο 8ος τελικός της καριέρας του και ο 5ος στο 2019, μετά από τη Μασσαλία (νικητής), το Ντουμπάι (φιναλίστ), το Εστορίλ (νικητής) και τη Μαδρίτη (φιναλίστ).

Αυτή ήταν η 3η διαδοχική νίκη του Τσιτσιπά επί του Ζβέρεφ, τον οποίο πλέον έχει κερδίσει 3 φορές σε 4 αναμετρήσεις (3-1).

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον Ντόμινικ Τίεμ, στις 14:30 ώρα Ελλάδας . Θα είναι η πρώτη τους συνάντηση για φέτος και η 6η συνολικά. Ο Αυστριακός μετρά μια νίκη περισσότερη (3-2).

Επίσης, ο Τσιτσιπάς έχει εξασφαλίσει ένα minimum 300 πόντων από αυτή την εβδομάδα, για τον αγώνα που δίνει για να μπει στο ATP Finals του Λονδίνου. Αν κατακτήσει και το τρόπαιο , θα είναι μια ανάσα πλέον μακριά από τη μαθηματική εξασφάλιση της πρόκρισης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ