Σύσκεψη για μετακινήσεις οπαδών και στα υψηλού κινδύνου ματς – Με κόσμο ο τελικός του Κυπέλλου

Το ζήτημα των μετακινήσεων των οπαδών και των συνδέσμων συζήτησαν εκ νέοι οι Λευτέρης Αυγενάκης, Βαγγέλης Γραμμένος και Μηνάς Λυσάνδρου.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υφυπουργείο Αθλητισμού, παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συζητήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο που πρέπει να διαμορφωθεί.

Στις δηλώσεις των συμμετεχόντων μετά το τέλος της κουβέντας εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να διεξάγονται σύντομα με παρουσία φιλοξενούμενων φιλάθλων και τα ντέρμπι, ενώ ο Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε πως και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας θα διεξαχθεί με κόσμο.

«Είναι μεγάλη ανάγκη να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο που αφορά στην αντιμετώπιση της βίας, σύμφωνα με τις ανάγκες των καιρών. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και στόχος είναι το νέο πλαίσιο να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο γιατί το υφιστάμενο δεν έχει εφαρμοστεί», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν είναι εφικτός στόχος και για την ΕΠΟ και για την Πολιτεία, από τη στιγμή που έχουμε μόνο ομάδες από τη Σούπερ Λιγκ, να δούμε τελικό με κόσμο, ο Βαγγέλης Γραμμένος απάντησε:

«Μιλάτε για τον τελικό του Κυπέλλου; Προφανώς γι’ αυτό είμαι αρμόδιος να μιλήσω. Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει με κόσμο. Θα γίνει με κόσμο, θα γίνει με κόσμο ο τελικός του Κυπέλλο, είναι ρητή δήλωση», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Μηνάς Λυσάνδρου δήλωσε: «Έχουμε συμφωνήσει σχεδόν σε όλα και κάποια άλλα τα επεξεργαζόμαστε. Δουλεύουμε πάνω σε ένα λειτουργικό, αποτελεσματικό, εφαρμόσιμο και σύγχρονο πλαίσιο.

Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα οδηγήσει και στην παρουσία των φιλοξενούμενων φιλάθλων στο γήπεδο. Οι μετακινήσεις φέτος έχουν αυξηθεί και στόχος είναι η μετακίνηση και στα υψηλότερης επικινδυνότητας παιχνίδια. Είναι ένας άμεσος στόχος, αλλά όχι βιαστικός. Είμαι αισιόδοξος ότι θα φτάσουμε και εκεί κάποια στιγμή».

Όσο για τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ανέφερε ότι: «Η θέση μας είναι σταθερή. Οι λέσχες φιλάθλων είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στον αθλητισμό. Έχουμε στενή συνεργασία με όλους τους φορείς για να φτιάξουμε ένα νέο πλαίσιο και ο καθένας στο κομμάτι που του αναλογεί δουλεύει ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα.

Σε ό,τι αφορά στον ένα μήνα προθεσμία για την αναγνώριση των συνδέσμων, έχουμε ενημερώσει την Αστυνομία, που έκανε πάρα πολλή δουλειά, έχουν γίνει σχετικές έρευνες και την αρμοδιότητα έχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*