Τα ΗΑΕ αρνούνται την κράτηση Βρετανού για υποστήριξη στο Κατάρ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέρριψαν καταγγελίες πως συνέλαβαν και κράτησαν έναν Βρετανό, επειδή υποστήριξε το Κατάρ στο πρόσφατο Asian Cup  στα ΗΑΕ, λέγοντας ότι εκείνος έκανε ψευδείς αναφορές   στην αστυνομία.

Η εφημερίδα Guardian της Βρετανίας ανέφερε ότι ο Αλί Ίσα Αχμέντ, κατηγορήθηκε γιατί έδειξε την συμπαράστασή του Κατάρ, φορώντας  μια φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου σε αγώνα Ασιατικού Κυπέλλου στο αραβικό κράτος του Κόλπου.

Η εκδήλωση συμπάθειας προς το Κατάρ αποτέλεσε ποινικό αδίκημα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τον Ιούνιο του 2017, όταν, μαζί με τη Σαουδική Αραβία και άλλα αραβικά κράτη, έκοψε δεσμούς με το Κατάρ για ισχυρισμούς ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, κάτι που αρνείται η Ντόχα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, έκανε γνωστό ότι  παρέχει βοήθεια σε «έναν Βρετανό που συνελήφθη στα ΗΑΕ και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές», όπως  δήλωσε εκπρόσωπος του.

Η κυβέρνηση των ΗΑΕ ανακοίνωσε ότι ο Αχμέτ, ο οποίος δήλωσε ότι έχει και υπηκοότητα Σουδάν, είχε μεταβεί σε αστυνομικό τμήμα στο εμιράτο του Σαριάχ για να διαμαρτυρηθεί ότι είχε δεχθεί επίθεση από  φιλάθλους της εθνικής ομάδας των ΗΑΕ στο τουρνουά.
«Η αστυνομία τον πήγε στο νοσοκομείο, όπου ένας γιατρός που τον εξέτασε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι τραυματισμοί του ήταν ασυμβίβαστοι με την αναφορά του γεγονότος και φαινόταν ότι ήταν αυτό-τραυματισμένος», ανέφερε η κυβέρνηση.
Είπε ότι ο Αχμέτ αργότερα αναγνώρισε ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις και αφού κατηγορήθηκε στις 24 Ιανουαρίου τώρα το θέμα θα διεκπεραιωθεί μέσω δικαστηρίων των ΗΑΕ.

Δεν ήταν αμέσως σαφές ποια τιμωρία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ο Αχμέντ αν βρεθεί ένοχος.
Η ομάδα του Κατάρ υποστηρίχθηκε από χιλιάδες στο τελικό του Ασιατικού Κυπέλλου, το οποίο κέρδισε το Κατάρ με 3-1 έναντι της Ιαπωνίας. Φορούσαν κασκόλ και φανέλες του Κατάρ.

Το Κατάρ υποστηρίχτηκε επίσης σε όλο το τουρνουά από μια γυναίκα από τη Νότια Κορέα και έναν Κινέζο, ντυμένους στα χρώματα της σημαίας του Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ