Τον κοίταξε στα μάτια ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με 3-2 από τον Άγιαξ στο “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions league.

Ο “Δικέφαλος του βορρά” κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ και πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση, όμως έχει έντονα παράπονα για την διαιτησία, καθώς του καταλόγισαν τρία πέναλτι! Μεγάλο παιχνίδι έκαναν οι Μπίσεσβαρ και Εσιτι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα με τον Μπίσεσβαρ στο 23ο λεπτό και ο Τάντιτς, με πέναλτι, στο 43ο λεπτό έκανε το 1-1. Ο Σέρβος, νωρίτερα (32ο λεπτό) έχασε πέναλτι, με τον Πασχαλάκη να διώχνει την μπάλα. Στο 79ο λεπτό, με κεφαλιά, ο Ταλιαφίκο έδωσε τα ηνία στον Αγιαξ (2-1) και στο 85ο λεπτό, με νέο πέναλτι, ο Τάντιτς «έγραψε» το 3-1. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (94ο λεπτό) ο Μπίσεσβαρ.

Ο Αίαντας Θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ στον επόμενο γύρο, ενώ οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αγωνιστούν στο Europa league απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβα.

Συγκλονιστική και μεγάλη παρουσία 2.000 φίλαθλων του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με επιθετική διάθεση στον αγώνα, καθώς ήθελε το γρήγορο γκολ για να αιφνιδιάσει τον Άγιαξ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία άνηκε στον Αίαντα στο 11ο λεπτό, όταν ο Φαν Ντε Μπεεκ, μετά από πολύ ωραία κάθετη πάσα του Τάντιτς, βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

Η απάντηση για τους φιλοξενούμενους ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν από αντεπίθεση του Ζαμπά, βρήκε τον Ακπομ στο ύψος της περιοχής, όμως το σουτ κατέληξε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ και το βρήκε στο 23ο λεπτό με τον Μπίσεσβαρ. Μετά από σέντρα του Πέλκα από τα δεξιά, οι αμυντικοί του Άγιαξ δεν έδιωξαν σωστά, σημαδεύοντας τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος με ωραίο σουτ με το εξωτερικό, έξω από την περιοχή, άφησε «άγαλμα» τον Ονάνα, πετυχαίνοντας το 0-1.

Στη συνέχεια ο δικέφαλος του βορρά έχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ, έκοβαν τις επιθέσεις των Ολλανδών, οι οποίοι ανέβασαν τον ρυθμό τους.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 30ο λεπτό. Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του ΠΑΟΚ, η μπάλα ήταν στον αέρα και ο Ελ Καντουρί βάζοντας «σώμα» στον Νέρες, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για σπρώξιμο. Ο Τάντιτς ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο τερματοφύλακας του δικεφάλου απέκρουσε το πέναλτι.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ συνέχισε την πίεση, με τον Πασχαλάκη να κρατάει εκ νέου το μηδέν στο 38ο λεπτό, όταν σε σουτ του Ταλιαφικό μέσα από την περιοχή, ο πορτιέρε του ΠΑΟΚ, έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Οι Ολλανδοί κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 41ο λεπτό με δεύτερο πέναλτι. Ο Μπλιντ σέντραρε και βρήκε το χέρι του Μπίσεσβαρ, με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε πάλι ο Τάντιτς, ευστοχώντας αυτή τη φορά και κάνοντας το 1-1.

Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά και προσπάθησε κυρίως με αντεπιθέσεις να χτυπήσει τον Αγιαξ.

Στο 53ο λεπτό από το γύρισμα του Μπίσεσβαρ, ο Πέλκας δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 61’ ο Άγιαξ έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Νέρες μέσα από την περιοχή, σούταρε, αλλά δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα ο Άγιαξ πίεζε περισσότερο, δείχνοντας περισσότερα αποθέματα ενέργειας. Στο 69’ ο Ζίγιεκ σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Στο 79ο λεπτό ο Αίαντας προηγήθηκε με 2-1 με τον Ταλιαφίκο. Ο Τάντιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ταλιαφίκο με κεφαλιά, νίκησε τον Πασχαλάκη, κάνοντας το 2-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άγγλος διαιτητής έδωσε και τρίτο(!) πέναλτι υπέρ του Άγιαξ, για σπρώξιμο του Μάτος. Ο Τάντιτς εκτέλεσε και αυτό το πέναλτι, πετυχαίνοντας το 3-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και κατάφερε στο 93’ να μειώσει με τον Μπίσεσβαρ. Μετά από κόρνερ, ο Μπίσεσβαρ από τα αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Ονάνα, μειώνοντας σε 3-2.

Στο τελευταίο λεπτό οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και το αποτέλεσμα έμεινε (3-2) με τον ΠΑΟΚ να αποκλείεται.

Κίτρινες: Μαρτίνες, Ντεστ , Ονάνα– Πέλκας, Ελ Καντουρί, Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μάτος, Κρέσπο, Λημνιός

Άγιαξ (Τεν Χαγκ): Ονάνα, Μαζραουί, Φέλτμαν, Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Μάριν (46’ Ντεστ), Φαν Ντε Μπέεκ (89’ Ντε Βιτ), Μπλιντ, Ζίγιεκ, Νέρες (78’ Χούντελααρ), Τάντιτς

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ζαμπά (71’ Λημνιός), Εσίτι (82’ Μίσιτς), Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (62’ Σφιντέρσκι), Άκπομ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ