Το Άνφιλντ υπέταξε την Μάντσεστερ Σίτι

Η Λίβερπουλ πήρε το κατά πολλούς ντέρμπι της χρονιάς κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι με 3-1, για τη 12η αγωνιστική της Premier League.

Το “Άνφιλντ” βοήθησε πολύ σημαντικά, καθώς στο ξεκίνημα και των δύο ημιχρόνων, οι “Κόκκινοι” βρήκαν τα τρία γκολ. Η μείωση ήρθε πολύ αργά, ενώ πίεζαν και έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες να μπουν νωρίτερα στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι.

Πλέον, η διαφορά των δύο ομάδων φτάνει τους 9 βαθμούς, καθώς η Λίβερπουλ παρέμεινε στην πρώτη θέση με 34 βαθμούς, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έπεσε στην τέταρτη θέση με 25 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με σκοπό να το καθαρίσουν από νωρίς και κατάφεραν να βρουν δύο γκολ. Οι “Πολίτες” δεν τα παράτησαν όμως και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ξαναμπουν στο ματς. Όπως επίσης, κάποιες καλές ευκαιρίες είχαν και οι παίκτες του Κλοπ για να διευρύνουν ακόμα περισσότερο το προβάδισμα τους.

Ο Φαμπίνιο έδωσε το προβάδισμα με μια “οβίδα” από αρκετά μακριά στο 6′. Ο Μπράβο έπεσε, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να αποκρούσει ένα τόσο δυνατό σουτ. Υπήρξε μια καθυστέρηση μέχρι να κατοχυρωθεί το γκολ, καθώς υπήρξε υποψία πέναλτι στην περιοχή των “Κόκκινων”, αλλά το VAR είπε πως δεν υπάρχει παράβαση.

Το δεύτερο γκολ ήρθε ταχύτατα με κεφαλιά του Σαλάχ. Στο 12′ ο Ρόμπερτσον δοκίμασε μια σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αιγύπτιος επιθετικός με “γλυκιά” κεφαλιά αντίθετα από την κίνηση του Χιλιανού κίπερ, σκόραρε.

Ο Μανέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι με την κεφαλιά του στο 51′. Ο Χέντερσον πήγε στην άκρη του κόρνερ, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μανέ πήρε την κεφαλιά, βρήκε λίγο την μπάλα ο Μπράβο αλλά δεν κατάφερε να την βγάλει εκτός εστίας.

Με δυνατό πλασέ, ο Μπερνάντο Σίλβα μείωσε σε 3-1 στο 78′. Οργανωμένη επίθεση των παικτών της Σίτι και κατέληξε στον Πορτογάλο επιθετικό, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση.

Κίτρινες: Ρόντρι (65′)

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Ρόμπερτσον, Βαν Ντάικ, Λόβρεν, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Χέντερσον (61′ Μίλνερ), Μανέ, Φιρμίνο (79′ Τσάμπερλεϊν), Σαλάχ (87′ Γκόμεζ)

Μάντσεστερ Σίτυ (Γκουαρντιόλα): Μπράβο, Ανχελίνο, Φερναντίνιο, Στόουνς, Γουόλκερ, Γκουντογκάν, Ρόντρι, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (71′ Ζεσούς), Μπ. Σίλβα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ