Φαίη Κωτούλα στο Kingsport.gr: «Στόχος μας η τετράδα»

Η Φαίη Κωτούλα μίλησε στο Kingsport.gr και στον Θοδωρή Βαφειάδη.

Η 24χρονη γκαρντ του ΠΑΟΚ μίλησε για τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους, για το κακό ξεκίνημα την φετινής χρονιάς και πρόσθεσε σχετικά με την στήριξη που έχει η ομάδα από την διοίκηση, αλλά και για αυτή που θέλει από τον κόσμο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Kingsport.gr:

Ποιοι είναι οι συλλογικοί στόχοι;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και αυτό είναι αντιληπτό από τα μέλη της, έτσι είναι “καταδικασμένος” να πρωταγωνιστεί όσο τετρημένο και αν ακούγεται. Εμείς επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα και η ομάδα να τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Προσωπικοί στόχοι μου στο μπάσκετ είναι στην δεύτερη χρονιά στην ομάδα, να την βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Επίσης, θέλω να βελτιόνομαι μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες, ώστε χάρη στην προσπάθειά μου αλλά και όλης της ομάδας ο ΠΑΟΚ να καταφέρει τους στόχους του. Γενικότερα οι στόχοι μου στο επαγγελματικό επίπεδο είναι να πάρω το πτυχίο της νομικής αφού είμαι και στα τέλη των ακαδημαϊκών σπουδών. Έπειτα θα ήθελα να ασχοληθώ παράλληλα και με αυτόν τον κλάδο.»

Τι βάζεις σε προτεραιότητα; Το μπάσκετ ή την νομική;

«Δεν βάζω κάτι σε προτεραιότητα προς το παρόν. Επειδή το μπάσκετ δεν βρίσκεται σε ένα επίπεδο που μπορεί να σου εξασφαλίσει μόνο του τους πόρους, ώστε να ζεις μόνο από αυτό, έτσι προσπαθώ να τα συνδυάζω και τα δύο.»

Ποια είναι η θέση του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ;

«Τα τελευταία χρόνια έχει μεγαλύτερη προβολή και ιδιαίτερα πέρυσι και φέτος λόγω την Εθνικής γυναικών, όμως πρέπει να αρχίσει να προβάλετε περισσότερο. Αυτό πρέπει να γίνει  ώστε να έχει την ανταπόκριση που του αξίζει. Πιστεύω πως όλοι οι φορείς πρέπει να κάνουν την ανάλογη προσπάθεια για να προβληθεί περισσότερο».

Δυο ελληνικές ομάδες αγωνίζονται τώρα σε ευρωπαϊκές οργανώσεις. Κατά πόσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα;

«Είναι σημαντικό αυτό γιατί έτσι γίνεται αντιληπτό πως ανεβαίνει το επίπεδο και στο ελληνικό μπάσκετ. Παράλληλα αυξάνεται ο ανταγωνισμός αφού και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν φτιάξει αξιόλογα ρόστερ».

Η διοίκηση στηρίζει την ομάδα;

«Η διοίκηση στηρίζει την ομάδα. Είναι σχεδόν σε κάθε προπόνηση και αγώνα εκεί. Είναι κοντά μας και τα αντιλαμβανόμαστε. Μας βοηθάνε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας από την πλευρά τους έτσι ώστε να συνεχίζει η ομάδα».

Είχατε μία οριακή ήττα από τον Πανιώνιο για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Που οφείλεται;

«Ήταν μια ήττα που ήρθε άσχημα, καθώς δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε αυτά που είχαμε δουλέψει με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να πάρει τότε προβάδισμα. Στο δεύτερο επιστρέψαμε στο παιχνίδι και ανατρέψαμε το σκορ, όμως στο τέλος χάσαμε λόγω λεπτομερειών. Ήταν όντως κακή αρχή, όμως πρέπει να προχωρήσουμε.Την Κυριακή έχουμε τον πρώτο εντός έδρας αγώνα και θα επικεντρωθούμε για να νικήσουμε και να συνεχίσουμε δυναμικά».

Πόσο επηρέασε ο αποκλεισμός από το Κύπελλο;

«Έτυχε να βρούμε τον Ολυμπιακό μέσα στην έδρα του. Πλέον το ξεπεράσαμε και κοιτάμε το πρωτάθλημα. Έχουμε καλό και δεν επηρεαζόμαστε από τον αποκλεισμό.»

Τι να περιμένει ο κόσμος από εσάς;

«Ο κόσμος πρέπει να περιμένει μια πολύ καλή ομάδα μέσα στο γήπεδο, αρκετά ανταγωνιστική με ωραίο θέαμα. Αυτό θέλουμε, ώστε να έρθει περισσότερος κόσμος να μας δει, γιατί δεν έχουμε κόσμο στις κερκίδες που επιθυμούμε. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου».

Στο τέλος ευχήθηκε για την νέα χρονιά

«Εύχομαι πάνω από όλα υγεία, να είμαστε όλοι και όλες δυνατοί ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ