Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να αφαιρέσουν το τατουάζ τους…

Ο δερματολόγος- αφροδισιολόγος Dr Χριστόφορος Τζερμιάς γράφει στο kingsport.gr για τον αυξημένο αριθμό ατόμων που επιθυμούν να αφαιρέσουν το τατουάζ τους και για τις σύγχρονες μεθόδους αφαίρεσής τους.

site: www.tzermias.gr

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν ένα τατουάζ στο σώμα τους, αναλογικά αυξάνεται και ο αριθμός των ανθρώπων που επιθυμούν να το αφαιρέσουν πλήρως ή μερικώς.

Η ζήτηση για αφαίρεση των τατουάζ αυξάνεται όλο και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο οι άνθρωποι ενημερώνονται ότι πλέον είναι δυνατή η ολική ή η μερική αφαίρεση ενός τατουάζ επιτυχημένα, εύκολα και με ασφάλεια εφόσον χρησιμοποιηθεί η κατάλληλη συσκευή Laser.

Πολλοί από αυτούς επιθυμούν να αφαιρέσουν χωρίς παρενέργειες, σημάδια και ουλές τα τατουάζ που έχουν γίνει για να τους θυμίζουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή γεγονός που πλέον δεν είναι ευχάριστο ή τα τατουάζ που έχουν γίνει ως ημιμόνιμο τατουάζ, όπως τα τατουάζ για τη βελτίωση του σχήματος των χειλιών ή των φρυδιών.

Η ανάπτυξη των συσκευών Laser με ιδιαίτερα σύντομη διάρκεια παλμών έχει καταστήσει δυνατή την στόχευση ακόμη και των πολύ μικρών κόκκων της μελάνης του τατουάζ. Σήμερα τα Q-switched Laser αποτελούν τη θεραπεία που επιλογής για την αφαίρεση των τατουάζ. Τα Q-switched Laser και τα φωτόνια του φωτός που απελευθερώνονται από αυτά έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία καθιστούν τις συγκεκριμένες συσκευές Laser ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αφαίρεση των τατουάζ.

Αντιθέτως, η χρήση των συστημάτων Laser ευρύτερου παλμού (Pulsed Dye Laser, PDL), η χρήση των Laser που χρησιμοποιούνται για αποτρίχωση, καθώς και η χρήση του έντονου παλμικού φωτός (Intense Pulsed Light, IPL) αντενδείκνυται για την αφαίρεση των τατουάζ, καθώς συσχετίζονται με την πρόκληση μεγαλύτερου αριθμού ανεπιθύμητων ενεργειών με μεγαλύτερη συχνότητα.

Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία τα Q-switched Laser αποτελούν τις πλέον εξελιγμένες συσκευές για την αφαίρεση των τατουάζ με ελάχιστο κίνδυνο σχηματισμού ουλών και μόνιμου αποχρωματισμού του δέρματος. Με τα Q-switched Laser επιτυγχάνεται η επιλεκτική φωτοθερμόλυση, διασφαλίζοντας ότι η θερμική βλάβη περιορίζεται στο χρωμοφόρο στόχο, χωρίς να επηρεάζονται οι παρακείμενοι ιστοί λόγω της θερμικής διάχυσης.

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στο Περιστέρι. Κολλημένος με την μπάλα από μικρή ηλικία, συνεχίζω με αυτή από τον χώρο της δημοσιογραφίας. Απόφοιτος της σχολής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1, όπου έκανα και την πρακτική μου στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Στη συνέχεια, ραδιοφωνικός παραγωγός και παραγωγή στο ραδιόφωνο ΑΡΤ. Ο γραπτός τύπος με κέρδισε και η εφημερίδα Παρασκήνιο, μου έδωσε την ευκαιρία να αρθρογραφώ και να είμαι υπεύθυνος στο αθλητικό τμήμα. Παράλληλα, ξεκίνησα μία δικιά μου προσπάθεια και το www.kingsport.gr έγινε το νέο μου αμόρε! Υπεύθυνος, αρχισυντάκτης και δημοσιογράφος του Ατρομήτου (Άντρες- Κ20- γυναικεία ομάδα) σας μεταφέρω τις ειδήσεις διαδικτυακά.

Google news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*