Άλωσε για δεύτερη σερί χρονιά το Jose Alvalade η Μπενφίκα

Για τη 17η αγωνιστική της Primeira League, η Μπενφίκα νίκησε με 2-0 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Jose Alvalade.

Σε ένα παιχνίδι που δεν ξεχώρισε κάποια ομάδα, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν χαρακτήρα και ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από το να φύγουν με τους τρεις βαθμούς και να κάνουν ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο.

Η Μπενφίκα συνέχισε να οδηγεί την κούρσα του τίτλου στην πρώτη θέση με 48 βαθμούς και επτά μπροστά από την 2η Πόρτο, ενώ η Σπόρτινγκ έμεινε στην 4η θέση με 29 βαθμούς, 19 ολόκληρους πόντους από την κορυφή.

Το σκορ άνοιξε ο Ράφα στο 79’. Το 0-2 διαμόρφωσε ο ίδιος παίκτης στο 90+9’.

Ο αγώνας:

Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς τέρματα, αλλά με αρκετές φάσεις και πολλά μαρκαρίσματα. Τα αίματα είχαν «ανάψει» από νωρίς και η κερκίδα, αρκετές φορές, αντέδρασε σε αποφάσεις του Μιγκέλ, πρώτου διαιτητή της αναμέτρησης. Απόλυτα ισορροπημένα τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένοι κατοχή, αλλά και ευκαιρίες, χωρίς να καταφέρουν να βρουν κάποιο γκολ.

Το σουτ του Καμάσο στο 12’ μέσα από την περιοχή τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Τέσταρε τα αντανακλαστικά του Μαξιμιλιάνο στο 20’ ο Γκάμπριελ με κεφαλιά, μετά από κόρνερ του Γκριμάλντο.

Στο 31’, ο Γκριμάλντο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε αλλά ο Αλμέιδα, με την προβολή, δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Τεράστια επέμβαση του Βλαχοδήμου σε κεφαλιά του Καμάσο από σέντρα του Ακούνια στο 33’.

Ο Φερνάντες ξεχύθηκε στην αντεπίθεση στο 38’, πάσαρε στα δεξιά στον αμαρκάριστο Μπολάσι, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ, αφού κόντραρε, κατέληξε εύκολα στην αγκαλιά του Έλληνα τερματοφύλακα.

Το δεύτερο 45λεπτο βρήκε τον Ράφα να αποδεικνύεται χρυσή αλλαγή του Λάζε και με δύο γκολ, έδωσε τους τρεις βαθμούς στους πρωταθλητές Πορτογαλίας.

Λόγω των πολλών διακοπών, δεν υπήρξαν οι σημαντικές ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ο Ράφα χρειάστηκε λίγα λεπτά και με δύο σουτ του σε τετ α τετ, χάρισε το «διπλό» στην Μπενφίκα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αλλά διακόπηκε σχεδόν αμέσως από τον Μιγκέλ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας από τα καπνογόνα και τις φωτοβολίδες που άναψαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι των γηπεδούχων. Τελικά, στο 51’, δόθηκε συνέχεια στο ματς.

Ένα σουτ του Ντουμπιά εκτός περιοχής στο 62’ απέφερε ένα κόρνερ μετά την επέμβαση του Βλαχοδήμου.

Ο Ράφα έδωσε προβάδισμα στους “Αετούς” στο 79’. Ο Βινίσιους πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή μετά από αρκετές κόντρες, ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πάσαρε στον ολομόναχο Ράφα, για να έρθει να πλασάρει εύστοχα τον Μαξιμιάνο. Το VAR έλεγξε τη φάση για οφσάιντ του σκόρερ αλλά καλυπτόταν, εν τέλει, για 25 εκατοστά από τον Ιλόρι (0-1).

Το τρίποντο κλείδωσε ξανά ο Ράφα στο 90+9’ σε μια ονειρημένη επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Ο Σεφέροβιτς γύρισε εξαιρετικά στον Ράφα που ήταν μέσα στην περιοχή και αυτός με σχετική ευκολία, νίκησε για δεύτερη φορά τον Μαξιμιάνο (0-2).

Κίτρινες: Γκάμπριελ (25’), Ακούνια (29’), Φελίπε (56’), Σικίνιο (57’), Πλάτα (89’), Ματιέ (90+2’), Σέρβι (90+4’), Βλαχοδήμος (90+8’)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Σίλας): Μαξιμιάνο, Ακούνια, Ματιέ, Ιλόρι, Ριστόβσκι, Φερνάντες, Ντουμπιά (85’ Μέντες), Βέντελ, Μπολάσι (78’ Πλάτα), Φελίπε, Καμάσο (90+2’ Μπόρχα)

Μπενφίκα (Λάζε): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέρο, Ντίας, Αλμέιδα, Σέρβι (90+4’ Τάαραμπτ), Γκάμπριελ, Βάιγκλ, Πίζι, Βινίσιους (90+7’ Σεφέροβιτς), Σικίνιο (74’ Ράφα)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ