Άλωσε την Τρίπολη

Στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται η Α.Ε.Κ., κατάφερε και έφυγε με το διπλό(0-1) με γκολ πέναλτι του Μάνταλου, σε ένα γεμάτο από φάσεις παιχνίδι όπου έγιναν τρία δοκάρια(2 η Α.Ε.Κ., 1 ο Αστέρας), κόκκινη που δεν δόθηκε στον Πόνσε και ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Μία ταχύτητα επάνω από τον Αστέρα ήταν η Ένωση στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού όπου είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, ψύχραιμες επιλογές και περισσότερες τελικές προσπάθειες με δύο από αυτές να καταλήγουν στο δοκάρι. Στο τελευταίο ημίωρο ανέβασαν την απόδοση τους οι Αρκάδες όπου έκλεισαν στα καρέ της την Ένωση και είχαν κι αυτοί με την σειρά τους ευκαιρίες για γκολ κι ένα δοκάρι επίσης.

 

Το ματς όπως εξελίχθηκε λεπτό προς λεπτό:

 

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά για τις δύο ομάδες με την Ά.Ε.Κ. να κυκλοφορούσε λίγο καλύτερα την μπάλα από την Αρκαδική ομάδα.

Με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ο Μπακασέτας στα όρια της μεγάλης περιοχής έμεινε όρθιος με την μπάλα στα πόδια του επωφελούμενος και από τις κόντρες με τους αμυνόμενους του Αστέρα, πλάσαρε την εστία του Παπαδόπουλου αλλά η μπάλα κατέληξε στην αριστερή κάθετη δοκό του Έλληνα πορτιέρο.

Στο 19ο λεπτό ο Κυριακόπουλος δοκίμασε να απειλήσει τον Μπάρκα πιάνοντας ένα ευθύβολο επικίνδυνο σουτ, με την μπάλα όμως να καταλήγει στην αγκαλιά του  τερματοφύλακα της Α.Ε.Κ.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 29’, ο Πόνσε τρύπωσε στην άμυνα του Αστέρα, κοντρόλλαρε με πλάτη στο τέρμα την μπάλα και γύρισε το σώμα του πιάνοντας ένα σουτ-βολέ με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία.

Στο 32’ ο Μάνταλος πάτησε από τα αριστερά στην περιοχή του Αστέρα και κέρδισε από τον Κώτσιρα ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος, κι αν και ο Παπαδόπουλος έπεσε και σε αυτό το παιχνίδι προς την σωστή κατεύθυνση, η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό της εστίας του.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο δεξιός μπακ του αστέρα έκανε το overlap από την μεριά του, πιάνοντας ένα σουτ από τα πλάγια εκτός της μεγάλης περιοχής, δίχως όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα την άμυνα της Α.Ε.Κ.

Στο 40ο λεπτό ο Πόνσε δεν βλέπει την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε σκληρό μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον Πασαλίδη.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας κέρδισε ένα φάουλ μες το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Τσιλιανίδης με την μπάλα να σταματάει στο τείχος.

Η Ένωση είχε κι άλλο δοκάρι από κόρνερ της στο 64ο λεπτό ύστερα από κεφαλιά του Λαμπρόπουλου.

Ο Αστέρας είχε την διάθεση, είχε και την κατοχή κλείνοντας την Α.Ε.Κ. στο ένα τρίτο του γηπέδου, του έλειπε όμως η τελική πάσα.

Η μεγαλύτερη ευκαρία που δημιούργησε ήρθε αργά στο 88′ με τον νεαρό Δουβίκα να στρώνει την μπάλα στον Μανιά μέσα στην περιοχή και αυτός να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Και πάλι ο Αστέρας δημιούργησε ευκαιρία, την τελευταία του παιχνιδιού, με μία κεφαλιά του Ιγκλέσιας όπου έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης(Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ(73’ Δουβίκας), Πασαλίδης(46’ Βαλιέντε), Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης(65’ Φερνάντες), Καλτσάς, Κυριακόπουλος, Μανιάς

Α.Ε.Κ.(Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης(65’ Τσόσιτς), Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Πόνσε(65’ Λόπες), Λιβάγια, Μπακασέτας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ