Άνετες νίκες για Λειψία και Λυών

Ανώτερη η Λειψία στην Αγία Πετρούπολη, κόντρα στην Ζενίτ, νίκησε εύκολα 2-0 και ζευγάρωσε τις νίκες της επί των Ρώσων.

Στην κορυφή οι “ταύροι” πίσω τους η Λυών που κέρδισε εύκολα την Μπενφίκα με 3-1 στο “Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ”. Χώρις τον Σάμαρη αγωνίστηκε ο πορτογαλικός σύλλογος, βασικός για ακόμη ένα  παιχνίδι ήταν ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Λειψία 0-2

Καλύτερη η Λειψία στο πρώτο σκέλος. Η γερμανική ομάδα είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία, απέναντι σε μία αμυντικά προσηλωμένη Ζενίτ, που επιχειρούσε να “χτυπήσει” στην κόντρα.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ στο 14ο λεπτό με τον Χάλστενμπεργκ. Ο διαιτητής όμως, συμβουλευόμενος το VAR το ακύρωσε, για χέρι πιο πριν στην φάση, στο κοντρόλ του Νκουνκού.

Η Ζενίτ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αζμούν βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή από την πάσα του Ντζούμπα, όμως δεν πλάσαρε καλά ο Ιρανός και η μπάλα κατέληξε αργά και βασανιστικά εκατοστά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκουλάσκι.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Λειψία κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Σάμπιτζερ εκτέλεσε, η μπάλα σταμάτησε στο τοίχος και κατέληξε στον Ντέμε, εκείνος σούταρε έξω από τη περιοχή και σκόραρε στο 45+5′. Στέλνοντας στα αποδυτήρια μπροστά την Λειψία στο σκορ με 1-0.

Ανώτεροι ήταν οι “Ταύροι” και στο δεύτερο ημίχρονο. Κύρια απειλή για την άμυνα των Ρώσων ήταν ο Φόρσμπεργκ. Η Λειψία έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά την νίκη. Ο φορμαρισμένος και σε εξαιρετική κατάσταση τον τελευταίο καιρό, Σάμπιτζερ σκόραρε στο 63ο λεπτό.

Η Ζενίτ δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και έτσι γνώρισε την δεύτερη συνεχόμενη ήττα στον όμιλο, ξανά από τους Γερμανούς.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Σεργκέι Σεμάκ): Κερζακόφ, Σμολνίκιφ(46′ Καραβάεφ), Οσόριο, Ιβάνοβιτς(70′ Ντιουσί), Ρακίτσκι, Όζντοεφ, Μπάριος, Σάντος, Ντζούμπα, Εροκίν(85′ Κουζάγιεφ), Αζμούν.

Λειψία (Νάγκελσμαν): Γκουλάσκι, Χάλστενμπεργκ(46′ Καμπλ), Ουπαμεκάνο, Κλόστερμαν, Μουκιελέ, Νκουνκού(61′ Βέρνερ), Ντέμε, Λάιμερ, Σάμπιτζερ, Φόρσμπεργκ(76′ Χαϊντάρα), Πόουλσεν.

Λυών – Μπενφίκα 3-1

Η Λυών με το καλησπέρα άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. Ο Άντερσεν με καρφωτή κεφάλια μετά από σέντρα του Ντουμπουά νίκησε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο στο 4ο λεπτό για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έκανα δύο τα τέρματα τους στο 33′. Ο Αουάρ έκανε μια φανταστική κούρσα από την αριστερή πτέρυγα, πάτησε περιοχή και έδωσε μια υπέροχη πάρε-βάλε μπαλιά στον Μέμφις Ντεμπάι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 2-0.

Η ανάπαυλα βρήκε μπροστά την Λυών με 2-0. Σε ένα πρώτο μέρος με μεγαλύτερη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, για την Μπενφίκα. Όταν ο Τσικουίνο σούταρε από το όριο της περιοχής και ο Λόπεζ με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπενφίκα μπήκε πιο επιθετικά. Οι “αετοί” της Λισαβόνας πίεσαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα της Λυών, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Μέχρι το 78ο λεπτό και την μείωση του σκορ με τον Σεφέροβιτς. Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση μετά το γκολ. Η Ολιμπίκ έβρισκε τρόπους να απορροφήσει την πίεση και να βγάζει επικίνδυνες αντεπιθέσεις για την άμυνα των Πορτογάλων, κερδίζοντας παράλληλα χρόνο.

Η Λυών κλείδωσε την νίκη στο 89′ με τον Τραορέ να βάζει και αυτός το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το τελικό 3-1.

Λυών (Ρούντι Γκαρσία): Λόπεζ, Ντουμπόις, Ντεναγέρ, Άντερσεν, Κονέ, Ρεν Άντελαΐντ(73′ Τραορέ), Μέντες, Τουσάρτ, Αουάρ(90+1′ Μαρσέλο), Ντεμπελέ, Μέμφις Ντεμπάι(46′ Κορνέ).

Μπενφίκα (Μπρούνο Λαγκ): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Φέρο(16′ Ζαρντέλ), Ντίας, Ταβάρες, Σέρβι(73′ Πίτσι), Γκαμπριέλ, Φλορεντίνο, Φερνάντες(46′ Στεφάνοβιτς), Βινίσιους, Τσικουίνο.

Βαθμολογία:

1. Λειψία 9

2. Λυών 7

3. Ζενίτ 4

4. Μπενφίκα 3

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ