Άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού, εντυπωσίασε ο Τόμας

Χωρίς να δυσκολευτεί, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε τη νίκη εκτός έδρας επικρατώντας του Παγκρατίου με 100-66 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Προμηθέα. Εκτός 12άδας οι Νικ Καλάθη, Κιθ Λάνγκφορντ και Στεφάν Λάσμε. Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ο Ντεσόν Τόμας ο οποίος σημείωσε 21 πόντους στην αναμέτρηση.

Νωθρά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναικός με το Παγκράτι να κοιτά στα μάτια το «τριφύλλι» και στα μισά της περιόδου το σκορ να είναι ισόπαλο (10-10). Οι πράσινοι βελτίωσαν την άμυνά τους και ανεβάζοντας στροφές επέβαλαν το ρυθμό τους με τη διαφορά να φτάνει στο +8 και το δεκάλεπτο να λήγει 15-23 για τον Παναθηναϊκό.

Η κυριαρχία του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να διευρύνουν τη διαφορά τους στο +10 (15-25) με τον Καταλανό κόουτς να δίνει χρόνο συμμετοχής στους Γιώργο Καλαϊτζάκη και Γιώργο Παπαγιάννη. Το Παγκράτι ωστόσο εκμεταλλεύθηκε την ολιγωρία στην άμυνα των φιλοξενούμενων και μείωσε στο 21-28. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού ωστόσο ήταν να ανεβάσει την απόδοσή του και να φτάσει τη διαφορά στο +15 (23-38) με τους Λούκα Λεκαβίτσιους και Τζέιμς Γκιστ να πρωταγωνιστούν. Οι «πράσινοι» έλεγχαν πλήρως το ρυθμό του αγώνα και το πρώτο ημίχρονο έληξε 39-52 με τον Ντεσόν Τόμας να μετρά 13 πόντους όντας ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού».

Με… σπασμένα τα φρένα μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με τους παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ να εκτοξεύουν τη διαφορά τους στο +28 (41-69) με το επιμέρους σκορ να είναι 2-17. Με τον Τόμας να μετρά 17 πόντους στην αναμέτρηση και με αρκετά ορεξάτους τους Νίκο Παππά Ιωάννη Παπαπέτρου και Ματ Λοτζέσκι. Η κυριαρχία του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε και στις δύο άκρες του παρκέ, με το δεκάλεπτο να λήγει με 49-75.

Με το ματς να έχει ουσιαστικά κριθεί  ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο με το Παγκράτι να έχει πετάξει λευκή πετσέτα από το δεύτερο μέρος και το «τριφύλλι» απλά να διευρύνει τη διαφορά του (55-90). Ο Τσάβι Πασκουάλ έβαλε ξανά στο ματς τους Γιώργο Παπαγιάννη και Ντίνο Μήτογλου με τους νεαρούς «πράσινους» να είναι αρκετά δραστήριοι στο παρκέ. Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων ήταν παραπάνω από εμφανής και  ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει εκτός έδρας με 66-100.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 39-52, 49-75, 66-100.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ