Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου: «Κλειδί ο έλεγχος του ρυθμού με την Carolo»

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Carolo Basket την Τετάρτη στο ΣΕΦ (13/02, 17:00), στο πλαίσιο της 13ης  «στροφής» της Ευρωλίγκας, στο τελευταίο του εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς για την φετινή αγωνιστική περίοδο.

Οι «ερυθρόλευκες» αναζητούν την δεύτερή τους νίκη στην διοργάνωση, απέναντι σε μία ομάδα που έχασαν στις λεπτομέρειες στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η Άννα Νίκη Σταμολάμπρου μίλησε για το ματς με την Carolo Basket στο www.olympiacossfp.gr αλλά και για την πορεία του Θρύλου στην Ευρωλίγκα και όσα έχουν αποκομίσει από την διοργάνωση οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδας.

Αρχικά η γκαρντ του Ολυμπιακού, τόνισε για την αναμέτρηση της Τετάρτης στο ΣΕΦ πως: «Για την 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας θα αντιμετωπίσουμε την Carolo, μια πολύ σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα από την οποία ηττηθήκαμε στον πρώτο γύρο στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι έχουμε δουλέψει και εχουμε βελτιώσει αρκετά κομμάτια του παιχνιδιού μας σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα καθώς επίσης έχουμε καταφέρει να έχουμε “διάρκεια” στο παιχνίδι μας γιατί αυτό ήταν κάτι που μας στοίχισε στην πρώτη αναμέτρηση μας με την Carolo. Επιπλέον η ομάδα έχει αποκτήσει πλέον την εμπειρία των παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα».

Οι «ερυθρόλευκες» προέρχονται από την ήττα στην Λετονία εναντίος της TTT Riga, με την Σταμολάμπρου από την μεριά της να υποστηρίζει πως το «κλειδί» της αναμέτρησης με την Carolo Basket θα είναι ο ρυθμός του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα δήλωσε πως: «Προεχόμαστε από μια ήττα που μας πλήγωσε αρκετά και ταυτόχρονα μας πείσμωσε. Θεωρώ ότι το κλειδί στο ματς της Τετάρτης θα είναι η άμυνα μας, η οποία είναι ένα από τα βασικά μας όπλα. Θα πρέπει να εκτελέσουμε σωστά την αμυντική τακτική που θα επιλέξουν οι προπονητές μας, να περιορίσουμε τα επιθετικά ατού της Carolo, να σταματήσουμε το τρανζίσιόν τους  και να ελέγξουμε το ρυθμό του παιχνιδιού».

Ο Θρύλος μπαίνει στην 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με την Ελληνίδα γκαρντ να τονίζει από την μεριά της πως: «Αν μπορούσαμε να κάνουμε έναν “μικρό” απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας στην Ευρώπη, νομίζω οτι θα αυτός θα ήταν θετικός. Χωρίς να έχουμε την εμπειρία από την συγκεκριμένη διοργάνωση, η ομάδα παρουσίασε μια πολύ καλή εικόνα, έδειξε να παλεύει όλα τα ματς μέχρι το τέλος και να βγάζει παθος και ενέργεια. Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε πετύχει περισσότερες νίκες γιατί αρκετά ματς τα χάσαμε στις λεπτομέρειες στο τέλος».

Ο Ολυμπιακός δίνει το τελευταίο του παιχνίδι στην Ελλάδα και στην συνέχεια ταξιδεύει στην Ισπανία για το ματς με την Perfumerias Avenida. Τι μπορεί να περιμένει από αυτά τα δύο παιχνίδια; Η Σταμολάμπρου δήλωσε ότι: «Από τα εναπομείναντα παιχνίδια της Ευρωλίγκας θα διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί. θέλουμε να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα, να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε την καλή εικόνα που έχουμε μέχρι στιγμής και φυσικά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και τις δύο αναμετρήσεις που μας έχουν μείνει. Το ταξίδι στην Ευρωλίγκας ήταν πολύ σημαντικό, αποκτήσαμε εμπειρίες και καινούργιες εικόνες, βελτιωθηκαμε ατομικά και ομαδικά, μας βοήθησε να δέσουμε σαν ομάδα και θεωρώ ότι μας έδειξε ότι η ομάδα μας αξίζει να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ