Άτυχος ο Αστέρας, κράτησε το αήττητο ο Παναθηναϊκός

Στο κατάμεστο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” από οπαδούς και των δύο ομάδων, ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό του Γιώργου Δώνη, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή, σε ένα συναρπαστικό ματς, όπου έληξε ισόπαλο 1-1.

Οι Αρκάδες που δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν κι άφησαν για μία ακόμη αγωνιστική πολύτιμους βαθμούς πίσω τους. Η ομάδα του Αστέρα προηγήθηκε με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο με σκόρερ τον Μιχάλη Μανιά, όμως στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ο Κυριακόπουλος ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάννη, με τον Μακέντα να ευστοχεί από τα 11 μέτρα και να χαρίζει στην ομάδα του τον βαθμό της ισοπαλίας, κρατώντας για μία ακόμη αγωνιστική το αήττητο.

Λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση:

Με το ξεκίνημα του αγώνα, στα πρώτα μόλις δευτερόλεπτα ο Αστέρας έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Καλτσά. Ο Μανιάς έκλεψε την μπάλα, τροφοδότησε τον εξτρέμ του Αστέρα κι αυτός δύο φορές αστόχησε από θέση τετ-α-τετ ενώ και ο πρώτος αστόχησε σε κεφαλιά προ κενής εστίας.

Στην αμέσως επόμενη φάση, στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης ο επιθετικός του Αστέρα δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή με τον Διούδη να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Ύστερα από το δυνατό ξεκίνημα του Αστέρα, οι πράσινοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησαν το παιχνίδι.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 25’ για τον Παναθηναϊκό. Ο Δώνης βγήκε απέναντι από τον Αθανασιάδη δίχως όμως να καταφέρνει να νικήσει τον Έλληνα πορτιέρο.

Ο πιο κινητικός παίκτης του Παναθηναϊκού ο Δώνης έπιασε ένα αδύναμο σουτ στο 33’ στα όρια της μεγάλης περιοχής με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 36ο λεπτό ο Κουρμπέλης έπιασε ένα σουτ-βολέ έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει αρκετά άουτ.

Κάπως έτσι κύλησαν τα λεπτά κι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες.

Με την έναρξη και του δευτέρου οι Αρκάδες μπήκαν και πάλι δυνατά. Αυτή τη φορά όμως το δυναμικό τους ξεκίνημα είχε αντίκρισμα. Η βασική επιθετική αναφορά της ομάδας Μιχάλης Μανιάς χρίστηκε σκόρερ.

Η φάση ξεκίνησε με τον ίδιο να μην καταφέρνει να πλασάρει σε τετ-α-τετ τον Διούδη, εν συνεχεία ο Κυριακόπουλος εξαπέλυσε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Διούδη να δηλώνει και πάλι παρών. Το ριμπάουντ όμως πήρε ο Μιχάλης Μανιάς όπου αυτή τη φορά απέναντι στον Έλληνα πορτιέρο άνοιξε το σκορ κι έγραψε το 1-0.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκει και πάλι στον Αστέρα. Ο Τόνσο απέναντι από τον Διούδη, δοκίμασε να τον ντριμπλάρει χωρίς επιτυχία και εν συνεχεία ο Καλτσάς στο σουτ που δοκίμασε προ κενής εστίας η μπάλα κατέληξε κόρνερ από παρεμβολή των αμυνομένων.

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη στο 66,’ο Διούδης όμως έπεσε και αποσόβησε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ.

Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού οι πράσινοι ανέβασαν τους ρυθμούς τους, πιέζοντας την ομάδα του Αστέρα για την ισοφάριση.

Επικίνδυνο γύρισμα του Χατζηγιοβάννη στο 85’ με την άμυνα του Αστέρα να καθαρίζει με ψυχραιμία την φάση.

Την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο παχνίδι είχε στο 89’ ο Παναθηναϊκός. Ο Ινσούα έβγαλε την σέντρα, ο Καμπετσής έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Η ισοφάριση ήρθε για τους πράσινους στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Κυριακόπουλος ανέτρεψε τον Χατζηγιοβάννη μέσα στην περιοχή, και ο Μακέντα ευστόχησε από τα 11 βήματα. Ο Κυριακόπουλος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε αυτή την φάση.

Κίτρινες: Αστέρας Τρίπολης: Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Τόνσο, Αθανασιάδης / Ινσούα

Κόκκινες: Κυριακόπουλος / –

Αστέρας Τρίπολης(Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Βλάχος, Κυριακόπουλος, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Ιγκλέσιας(39’ Βαλιέντε), Τσιλιανίδης(86’ Ορτέγκα), Καλτσάς(77’ Μπελόκ), Τόνσο, Μανιάς

Παναθηναϊκός(Γεώργιος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Σταϊκος(24’ Μπουζούκης), Δώνης(77’ Καμπετσής), Μακέντα, Χατζηγιοβάννης, Κουρμπέλης, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Πούγγουρας(57’ Τζανδάρης), Κουλιμπαλί

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ