Έγινε 122 ετών η Μπάγερν Μονάχου

«Γενέθλια» έχει σήμερα η Μπάγερν Μονάχου, μία από τις σημαντικότερες ομάδες στην Ευρώπη.

Σαν σήμερα στις 27 Φεβρουαρίου 1900 ιδρύθηκε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο και στην Γερμανία ο λόγος για την Μπάγερν Μονάχου.

Από τους «Βαυαρούς» έχουν περάσει οι κορυφαίοι Γερμανοί και ξένοι αστέρες, όπως Όλιβερ Καν, Μπεκενμπάουερ, Μάγερ, Μπράιτνερ, Μίλερ, Ρουμενίγκε, Μπάλακ, Σβάινσταϊγκερ, Λούσιο, Μακάι,Λιζαραζού ,Ζε Ρομπερτο, Πιζάρο.

Η Μπάγερν έχει πολλές λαμπερές στιγμές στην ιστορία της όπως την κατάκτηση των τριών συνεχόμενων Κυπέλλων Πρωταθλητριών  την δεκαετία του ’70 ( 1974,1975,1976).

Επίσης ήταν 10 φόρες φιναλίστ σε Κυπέλλο Πρωταθλητριών/Champions League, κερδίζοντας τις πέντε. Μαζί με  Άγιαξ, Γιουβέντους, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η  Μπάγερν είναι μία από τις πέντε ομάδες που έχουν κερδίσει όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εκτός από  ένα Κύπελλο UEFA και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο Γερμανικός σύλλογος έχει  κέρδισει δύο διηπειρωτικά κύπελλα,  ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων, καθώς και ένα Ευρωπαϊκό Σούπερ Κύπελλο.

Πολλά εθνικά τρόπαια, 29 τίτλοι στην Bundesliga εκ των οποίων οι τελευταίοι έξι στη σειρά, 18 γερμανικά κύπελλα, 7 γερμανικά Σούπερ Κύπελλα. Είναι μία από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου χάρη στην οικονομική συνεργασία με την Adidas και την Allianz.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ