Έγραψε ιστορία ο Αλιασίμ στο Miami Open

O Φίλιξ-Οζέρ Αλιασίμ έγραψε ιστορία στο Miami Open καθως νίκησε τον Μπόρνα Τσόριτς με 7-6(3), 6-2 , και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μάλιστα έγινε ο νεότερος που προκρίνεται σε ηλικία  18 ετών και 5 μηνών.

Είναι ο πρώτος παίκτης που γεννήθηκε τη δεκαετία του ’00 και θα μπει στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Καναδός λίγες εβδομάδες μετά την πρώτη του είσοδο στο Top 100, θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή είσοδο στο Top 50 της ΑΤΡ. Θα κερδίσει τουλάχιστον 24 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο. 33 του κόσμου. Αν προκριθεί στον τελικό θα σκαρφαλώσει στο Νο. 24 του κόσμου και αν κατακτήσει τον τίτλο στο Νο. 18!

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά κλειστό ματς με τον Καναδό να χάνει προβάδισμα με 4-2 και να ισοφαρίζεται σε 4-4. Αργότερα έχασε κι ένα set point για το 6-4, χάνοντας το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με 7 ισοπαλίες.

Παρά την ισοφάριση Τσόριτς του  σε 5-5 και το break point που είχε σε 5-5, 30-40, οι ισορροπίες δεν άλλαξαν, με τον Αλιασίμ να ανακτά σύντομα τον έλεγχο, παίρνοντας το 1ο σετ στο tie-break με 7-3. Πολύ πιο εύκολα ο Καναδός πήρε το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, ο Αλιασίμ θα αντιμετωπίσει τον Τζον Ίσνερ, που συνεχίζει να διεκδικεί τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στο Μαϊάμι.

Ο 33χρονος Αμερικανός νίκησε τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με 7-6 (1), 7-6 (5), σε έναν αγώνα που πέτυχε 24 άσους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ