Έδειξε χαρακτήρα η ΑΕΚ και επικράτησε της Λάρισας

Άνετα επικράτησε η ΑΕΚ με 3-0 επί της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ 1.

Το πρώτο γκολ της Ένωσης για την εμφατική της νίκη πέτυχε ο Σιμόες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολιβέιρα και ο Λόπεζ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Με αυτό τον γκολ ο Ολιβέιρα έφτασε τα 9 τέρμα στο πρωτάθλημα ενώ ο Λόπεζ πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά τον τραυματισμό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπότος πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με την φανέλα της ΑΕΚ στην Σούπερ Λιγκ1, ενώ χρόνο συμμετοχής πήραν οι Γιούσης και Βασιλαντωνόπουλος.

Από την άλλη μεριά, η ΑΕΛ ήθελε το θετικό αποτέλεσμα για να πλησιάσει την βαθμολογούμενη εξάδα. Πέρυσι, πάντως, οι «βυσσινί» είχαν περάσει νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με σκορ 1-0.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Ντάμιαν Σιμάνσκι, βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ματς.

Με αυτή την νίκη η ΑΕΚ έφτασε τους 34 βαθμούς, παραμένοντας στην τρίτη θέση, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε στους 23.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ είχε πλήρως την κατοχή της μπάλας σε όλο το πρώτο ημίχρονο ωστόσο δεν μπόρεσε να μεταφράσει αυτή της την υπεροχή σε γκολ.

Μόλις στο 5ο λεπτό η ΑΕΚ απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι μετά την συνεργασία Κρστίτσιτς – Λόπες, όμως ο Μόρας πρόλαβε να κόψει τον Σέρβο που πάτησε στην περιοχή για να γίνει επικίνδυνος.

Στο 15’ Βέρντε ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, ο Οικονόμου προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος στον αέρα, όμως κόπηκε τελευταία στιγμή.

Αρκετά λεπτά αργότερα στο 34’ επειτα από φάση διαρκείας, η μπάλα έμεινε στη μικρή περιοχή της Λάρισας, αλλά ούτε ο Σιμόες, ούτε ο Λόπες κατάφεραν να της δώσουν πορεία προς το τέρμα.

Παρά το νωθρό σε φάσεις ημιχρόνο τελικά η ΑΕΚ οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προηγούμενη χάρη στο εντυπωσιακό γκολ του Σιμόες στις καθυστερήσεις πριν την ανάπαυλα. Ο Ολιβέιρα έκανε πολύ ωραίο πέρασμα, έδωσε την ασίστ και ο υπαρχηγός της Ένωσης πιάνει το εναέριο τακουνάκι για το 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 47’ η Ένωση είχε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Βέρντε έκανε την σέντρα, ο Μάνταλος έπιασε την κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε μετά από κόντρες στην αγκαλιά του κίπερ της ΑΕΛ.

Η ΑΕΚ έψαχνε και δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά και βρήκε στο 50’ με πανέμορφο αριστερό σουτ του Ολιβέιρα, μετά την ασίστ του Πέτρου Μάνταλου για το 2-0.

Μετά το γκολ ο Πορτογάλος άσος κινήθηκε στον πάγκο της ΑΕΛ προσπαθώντας να πει κάτι και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Λίγα λεπτά αργότερα στο 62’ οι «κιτρινόμαυροι» κλείδωσαν την νίκη και το τρίποντο με τον Έλντερ Λόπες. Ο Πορτογάλος εκμεταλλεύτηκε μπαλιά του Μάνταλου, έφερε την μπάλα μπροστά του, πλάσαρε νικώντας τον Κρίστινσον για το 3-0.

Στο 71’ η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 4-0. Αλλά ο Βέρντε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Λόπες.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει την νίκη της κόντρα στην ΑΕΛ.

Σκόρερ: 45’+2’ Σιμόες, 50’ Ολιβέιρα, 62’ Λόπεζ

Κίτρινες: Ολιβέιρα / Μπέρτος, Μιλοσάβλιεβιτς

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας – Βράνιες(80’ Βασιλαντωνόπουλος), Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Κρίστισιτς, Σιμόες, Λόπες, Μάνταλος(78’ Γιούσης), Ολιβέιρα(68’ Μπότος), Βέρντε

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος(78’ Μπάλας), Μιχαήλ, Μόρας(68’ Ζιζιτς), Καρανίκας, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε, Μπράλιτς(55’Μπούστος) , Ουάρντα, Παπάζογλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ