Έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε του Βόλου η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και επικράτησε του Βόλου με 3-2 στην Ριζούπολη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Η Ένωση αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Τόρες έκανε την ανατροπή με ένα γκολ του Λιβάγια και δύο του Μάνταλου (ένα εκ των οποίων ήταν με πέναλτι). Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν να πάρουν στο παιχνίδι ήταν να μειώσουν λίγο πριν την λήξη με τον Δημόπουλο.

Η ομάδα της Μαγνησίας έμεινε με δέκα παίκτες στο πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας:

Τα πρώτα είκοσι λεπτά η ΑΕΚ έχει την μπάλα στην κατοχή της και προσπαθουσε να βγει σε οργανωμένη επίθεση, με πρώτη καλή ευκαιρία στο 8’ το σουτ του Λιβάγια, αλλά ο Γκαραβέλης έπεσε σωστά και μπλόκαρε.

Στο 16’ ο Χουλτ έβγαλε σέντρα προς την εστία των φιλοξενούμενων, η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε στο πάνω μέρος του δοκαριού των φιλοξενούμενων, για το πρώτο δοκάρι της αναμέτρησης.

Ο Βόλος περίμενε το λάθος από τους «κιτρινόμαυρους» για να βγει στην κόντρα και να καταφέρει να σκοράρει, όπως και έγινε στο 24’ ο Τόρες με εντυπωσιακό τρόπο άνοιξε το σκορ για το 0-1. Ο Μουνίθ έδωσε στον Τόρες, με τον δεύτερο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τακουνάκι, η φάση ελέγχθηκε από το VAR για φάουλ του Γέντρισεκ στον Οικονόμου, ωστόσο το γκολ μέτρησε κανονικά.

Οι «κιτρινόμαυροι» έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης και στο 31’ ο Μάρκο Λιβαγια βρήκε δίχτυα και έφερε το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Λιβάγια κι εκείνος σκόραρε, πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Ο Μάρκο Λιβάγια βρήκε ξανά δίχτυα στο 39’ αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Κροάτη.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βόλος έμεινε με δέκα παίχτες όταν ο Μουνίθ αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Μάνταλο.

Μέχρι τα τελευταία λεπτά πριν την ανάπαυλα η ΑΕΚ έψαχνε και το δεύτερο γκολ που θα την οδηγήσει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα, ωστόσο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερα αξιόλογη φάση και στο 66’ ο Μάρκο Λιβάγια επιχείρησε από τ’ αριστερά ένα σουτ, όμως ο Γκαραβέλης έδιωξε σε κόρνερ.

Η Ένωση στο 73’ έκανε την ανατροπή μετά την εύστοχη εκτέλεση από την άσπρη βούλα του Μανταλου, στο πέναλτι που κέρδισε Νέλσον Ολιβέιρα μετά από ανατροπή του Γκαραβέλη.

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος της ΑΕΚ και στο 78’ ο Πέτρος Μάνταλος πέτυχε το τρίτο γκολ για τους «κιτρινόμαυρους» και δεύτερο προσωπικό του (3-1). Ο αρχηγός της Ένωσης εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Ολιβέιρα και τελείωσε τη φάση.

Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το φάουλ του Σιμοες πάνω στον Δημόπουλο, ο οποίος μειωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ για το 3-2 στο 83’. Η μπάλα κόντραρε πάνω στον Σιμόες μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης Τσιντώτας.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να βρει ξανά δίχτυα ξανά με τον Λιβάγια μετά την εκτέλεση φάουλ που κέρδισε, ο Γκαραβέλης έχασε την μπακα, η φάση ελέγχθηκε από το VAR με αποτέλεσμα το γκολ να μην μετρήσει.

Σκόρερ: 31′ Λιβάγια, 73’ (Πεν), 78, Μάνταλος / 24′ Τόρες, 83’ Δημόπουλος

Κίτρινες: Σιμόες, Λιβάγια

Κόκκινες: Μουνίθ

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (71’ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46’ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Βέρντε (76’ Κρίστισιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Αουγκούστο Μαξ, Τότες (83’ Αλάχ), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ