Έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά προκρίθηκε στον τελικό η Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου τα “χρειάστηκε” κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, αλλά έκανε το καθήκον της και με νίκη 2-1 προκρίθηκε στον τελικό του DFB Pokal, εκεί όπου θα βρει τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, οι οποίοι αρκέστηκαν μόλις στο ένα γκολ, μικρό προβάδισμα για την υπεροχή που είχαν.

Στο δεύτερο, οι παίκτες του Χάτερ ανέβασαν την απόδοση τους κατακόρυφα, αυτοί της Μπάγερν χαλάρωσαν και ήρθε η ισοφάριση.

Εκεί, οι ποδοσφαιριστές του Φλικ αφυπνίστηκαν και άμεσα με τον συνήθη ύποπτο Λεβαντόφσκι, πήραν πίσω το προβάδισμα, το οποίο κράτησαν μέχρι και το τέλος.

Οι Βαυαροί μπήκαν πιο δυνατά και προειδοποίησαν δύο φορές, πριν ανοίξουν το σκορ. Αρχικά, η γυριστή κεφαλιά του Μίλερ ανάγκασε τον Γκατσίνοβιτς να απομακρύνει στη γραμμή στο 6′ ενώ στο 8′ ο Λεβαντόφσκι δεν βρήκε τη μπάλα για εκατοστά μέσα στη μικρή περιοχή στο γύρισμα του Μίλερ.

Στο 14′, ο Πέρισιτς νίκησε με κεφαλιά-ψαράκι τον Τραπ, μετά από σέντρα του Μίλερ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να της αλλάξει πορεία (1-0).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την ασφυκτική πίεση, καθώς στο 25′ ο Κομάν έστειλε τη μπάλα άουτ με προβολή από πλεονεκτική θέση, από ασίστ-έτοιμο γκολ του Ντέιβις.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Η ομάδα της Φρανκφούρτης ανέβασε ρυθμούς, πίεσε και δεν επέτρεψε στη Μπάγερν να φτιάξει φάσεις στο πρώτο 20λεπτο του δευτέρου 45λεπτου.

Και στο 69′, ο Ντα Κόστα, 3 λεπτά αφού πέρασε στο παιχνίδι ως αλλαγή, ισοφάρισε σε 1-1 για τους φιλοξενούμενους. Από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από τον Καμάντα, αυτός γύρισε στον ολομόναχο Ντα Κόστα, ο οποίος έπιασε πολύ δυνατό σουτ, δίχως να αφήσει περιθώριο αντίδρασης στον Νόιερ. Χαρακτηριστικό της φάσης ότι συνεργάστηκαν οι δύο αλλαγές του Χάτερ, ο ένας την ασίστ και ο άλλος το γκολ (1-1).

Η χαρά των παικτών της Άιντραχτ δεν κράτησε για πολύ, γιατί μόλις στο 75′, ο Λεβαντόφσκι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του Φλικ. Από κάθετη πάσα προς τον Ντέιβις, αυτός γύρισε παράλληλα στη μικρή περιοχή και έπειτα από μία ισχνή κόντρα, ο Πολωνός εκτέλεσε τον εξουδετερωμένο Τραπ (2-1).

Κίτρινες: Πέρισιτς (44′), Σίλβα (89′), Χίντερεγκερ (90+3′)

Μπάγερν Μονάχου (Φλικ): Νόιερ, Ντέιβις, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Παβάρ, Γκορέτσκα (86′ Μαρτίνεθ), Κίμιχ, Πέρισιτς (61′ Ερνάντεζ), Μίλερ, Κομάν (61′ Τιάγκο), Λεβαντόφσκι

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Χάτερ): Τραπ, Χίντερεγκερ, Εν’ Ντικά, Άμπραχαμ, Τουρέ (66′ Ντα Κόστα), Ιλσάνκερ (77′ Τορέ), Κορ (77′ Ντοστ), Σαντλέρ, Γκατσίνοβιτς (66′ Καμάντα), Ρόντε, Σίλβα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ