Έκανε το καθήκον του και τώρα εστιάζει στη Φενέρ

Δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πήρε την εκτός έδρας νίκη κόντρα στο Λαύριο στο 55-80 και τώρα οι «πράσινοι» στρέφουν τη προσοχή τους στο ματς της Παρασκευής (8/2) απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

Το «τριφύλλι» πήρε μια ακόμη εύκολη νίκη στη Basket League παρά τις απουσίες των Έιντριαν Πέιν, Κιθ Λάνγκφορντ και Νίκου Παππά όπως επίσης και του Τζέιμς Γκιστ ο οποίος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο εν λόγω ματς. Οι «πράσινοι» έφτασαν πλέον στο 15-0, και μεσολαβεί το εξ αναβολής παιχνίδι κόντρα στον Κολοσσό το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 24/2. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον μόλις ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχει ωστόσο έναν αγώνα περισσότερο.

Το Λαύριο μπήκε δυνατά στο ματς και κρατούσε τα ηνία του αγώνα (15-14) με την απάντηση του «τριφυλλιού» να έρχεται γρήγορα, φτάνοντας εύκολα στο 19-23  το οποίο ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωθρά στο δεύτερο δεκάλεπτο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μειώσουν στο -3 (21-24). Οι «πράσινοι» ανέβασαν στροφές και έτσι η διαφορά έφτασε στους 7 πόντους (23-30). Το Λαύριο ωστόσο δεν τα παράτησε και μείωσε εκ νέου σε 28-32.

Η απάντηση του τριφυλλιού ήταν να διευρύνει τη διαφορά του σκορ στο +10 για πρώτη φορά στο ματς, με το ημίχρονο να λήγει με 31-41 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Το ίδιο σκηνικό εξελίχθηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με το «τριφύλλι» να οδηγεί το ματς και το Λαύριο να προσπαθεί να ξαναμπεί στο παιχνίδι φτάνοντας στο 37-44. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο αντέδρασαν και με ένα 7-0 διεύρυναν τη διαφορά του σκορ (37-51). Η κυριαρχία του «τριφυλλιού» και στις δύο άκρες του παρκέ συνεχίστηκε και έτσι η διαφορά έφτασε εύκολα στο +22 με το σκορ του δεκαλέπτου να φτάνει στο 43-65.

Ο νικητής του ματς είχε ουσιαστικά πλέον κριθεί και με συντήρηση δυνάμεων, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ακόμη μια εύκολη νίκη με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 55-80.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 31-41, 43-65, 55-80.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ