Έκπληξη η Σουτιέσκα, μεγάλη ανατροπή η Μπάτε Μπορίσοφ

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος προκριματικός γύρος του Champions League, με την πρόκριση της Σουτιέσκα και της Μπάτε να “κλέβουν”την παράσταση.

“Χτυποκάρδια” στο Μαυροβούνιο, όπου το απόλυτο αουτσάιντερ, η Σουτιέσκα, ισοφάρισε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας σε 1-1 στο 93′, έστειλε το ματς στην παράταση, από κει στα πέναλτι και με απόκρουση του Γκιλιέν στην τελευταία εκτέλεση του Σποράρ, πανηγύρισε ιστορική πρόκριση για να διεκδικήσει συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στη Λετονία, Ρίγα και Ντάνταλκ έμειναν στο “μηδέν” για δεύτερο μεταξύ τους ματς, ύστερα από το 0-0 στην Ιρλανδία. Οι φάσεις ήταν λιγοστές, με τις δύο ομάδες να φαίνονται συμβιβασμένες με τη… ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Εκεί, έπειτα από “ρεσιτάλ” χαμένων πέναλτι με πέντε άστοχες εκτελέσεις, η τύχη χαμογέλασε στην Ντάνταλκ με σκορ 5-4.

Η Αραράτ Αρμενία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τη νίκη-έκπληξη στο πρώτο ματς με 2-1 επί της ΑΙΚ Στοκχόλμης. Το πάλεψε, είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες, αλλά η φανέλα τελικά “μίλησε” και η πρόκριση για τους Σουηδούς ήρθε με σκορ 3-1. Μάλιστα το σκορ διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο Μπακού, η Καραμπαγκ υποδέχτηκε την Παρτιζάνι . Οι “Αζέροι” δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο, όμως το γρήγορο γκολ του Όζομπιτς στο 51′ και η “χαριστική βολή” του Κιντάνα στις καθυστερήσεις έδωσαν το εισιτήριο στην ομάδα του Γκουρμπάνοβ.

Στο Στάδιο Λερκένταλ, η Ρόζενμποργκ ήταν καταιγιστική απέναντι στην αδύναμη Λίνφιλντ. Επικράτησε εύκολα με 4-0 και προκρίθηκε με συνολικό σκορ 6-0 στον επόμενο προκριματικό γύρο.

Εύκολο έργο και για τη Μάριμπορ, που επιβλήθηκε στο… “ρελαντί” με 2-0 της Βαλούρ εντός έδρας και με συνολικό σκορ 5-0 περνάει στην επόμενη φάση.

Διαδικαστικού χαρακτήρα και η αναμέτρηση στο Σέλτικ Παρκ, όπου οι “τριφυλλοφόροι” νίκησαν τη Σαράγιεβο 2-1 χωρίς άγχος, λόγω του 3-1 στον πρώτο αγώνα στη Βοσνία.

Η ιστορική Φερεντσβάρος κατέβαλε την αντίσταση της Λουντογκόρετς και υπερασπίστηκε το εύθραυστο 2-1 στην Ουγγαρία κάνοντας “διπλό” με σκορ 2-3. Οι Ούγγροι δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ήταν όμως η πιο αποτελεσματική. Με τις μισές τελικές (7 έναντι 15) πέτυχαν ένα γκολ παραπάνω και περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο.

Η Κλουζ με επική ανατροπή πήρε μέσα απ’ τα χέρια της Αστανά την πρόκριση. Έχοντας ηττηθεί με 1-0 και βρισκόμενη πίσω στο σκορ επίσης με 1-0 από το 4′, οι πρωταθλητές Ρουμανίας έδειξαν αυταπάρνηση και στο 73′ ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή με 3-1, σκορ που ήταν αρκετό για να πάρουν το εισιτήριο.

Ανατροπή σκηνικού και στην Πολωνία. Η Πιαστ Γκλιβίτσε, με το 1-1 που απέσπασε στη Λευκορωσία, είχε πείσει με την απόδοσή της ότι αξίζει να προκριθεί κόντρα στην Μπάτε Μπορίσοφ. Το ίδιο συνέβαινε για 82 λεπτά στο γήπεδο Μιέσκι στην αποψινή ρεβάνς. Όμως, σε διάστημα μόλις 5 λεπτών, ήρθαν δύο γκολ του Μουκάμ και του Βολκόφ, για να αφήσουν “άφωνους” τους οπαδούς της Πιαστ και να τους “γκρεμίσουν’ τα όνειρα για παρθενική παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αποτελέσματα

Ρίγα-Ντάνταλκ 0-0 (4-5 στα πέναλτι)

ΑΙΚ-Αραράτ Αρμενία 3-1

Κραμπάγκ-Παρτιζάνι 2-0

Ρόζενμποργκ-Λίνφιλντ 4-0

Λουντογκόρετς-Φερεντσβάρος 2-3

Κλουζ-Αστανά 3-1

Πιαστ Γκλιβίτσε-Μπάτε 1-2

Μάριμπορ-Βαλούρ 2-0

Σουτιέσκα-Σλόβαν Μπρατισλάβα 1-1 (3-2 στα πέναλτι)

Σέλτικ-Σαράγιεβο 2-1

 

Ζευγάρια β προκριματικού γύρου

Κλουζ-Μακάμπι

Μπάτε-Ρόζενμποργκ

TNS-Κοπεγχάγη

Φερεντσβάρος-Βαλέτα

Ντάνταλκ-Καραμπάγκ

Σαμπούρταλο τιμπίλσι-Ντ. Ζάγκρεμπ

Σέλτικ-Κάλιου

Ερυθρος Αστέρας-Ελσίνκι

Σουτιέσκα-ΑΠΟΕΛ

Μάριμπορ-ΑΙΚ

Πλζεν-Ολυμπιακός

PSV-Βασιλεία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ