Έλαμψε αλλά δεν τα κάταφερε ο Αστέρας

Δυστυχώς, παρότι ανώτερος της αντιπάλου του κι ας είχε μείνει από το 48’ με δέκα παίκτες, ο Αστέρας δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1-1). Νωχελικό το πρώτο μέρος και από τις δύο ομάδες, με την Hibernian να σκοράρει ύστερα από ένα τραγικό λάθος του Ιγκλέσιας στο 44ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας παρουσιάστηκε εμφανώς βελτιωμένος και ισοφάρισε άμεσα στο 56ο λεπτό με τον Τσιλιανίδη. Όσο τα λεπτά κυλούσαν η πίεση στα καρέ της Hibernian συνεχώς αυξανόταν. Η μία χαμένη ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη. Τελικά οι Αρκάδες δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα αποχαιρετώντας πρόωρα το όνειρο της Ευρώπης.

 

Πιο αναλυτικά η αναμέτρηση:

 

Τίποτα το αξιοσημείωτο δεν συνέβη  στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Αστέρα να διατηρεί την κατοχή της μπάλας αλλά με τους Σκωτσέζους να έχουν κλείσει καλά τους χώρους στα μετόπισθεν.

Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης έγινε στο 14ο λεπτό, από πλευράς Hibernian με τον Mallan τελικά να μην αποτελεί ιδιαίτερη απειλή για την εστία του Αθανασιάδη.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν οι Σκωτσέζοι έβρισκαν τα πατήματα τους μες το γήπεδο και κέρδιζαν όλο και περισσότερο έδαφος ανεβάζοντας τις γραμμές τους πιο ψηλά, θέτοντας πίεση στους Αρκάδες.

Και οι δύο ομάδες ασκούσαν πίεση, προσπαθώντας με επικίνδυνες σέντρες από τα πλάγια να δημιουργήσουν κάποια ουσιαστική ευκαιρία, δίχως όμως να βλέπουν κάποιο αντίκρισμα.

Χρειάστηκε να περάσει πολύ ώρα για να γίνει η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία του παιχνιδιού από πλευράς Αστέρα. Μετά από συνεχόμενη πίεση στα καρέ της Hibernian και δύο διαδοχικά κόρνερ, ο Τσιλιανίδης έπιασε μία κεφαλιά η οποία όμως κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Bogdan και στην συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυνόμενους.

Το γκολ τελικά ήρθε τρία λεπτά αργότερα. Ο ΜακΓκιν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του αρχηγού του Αστέρα(Ιγκλέσιας) στην μεσαία γραμμή και βρέθηκε μες την περιοχή τετ-α-τετ με τον Έλληνα πορτιέρο γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του, παγώνοντας το Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους κυανοκίτρινους να πιέζουν ψήλα ψάχνωντας το γρήγορο γκολ. Στο 48ο λεπτό ο Μανιάς έπιασε ένα καλό σουτ από τα πλάγια στα όρια της μεγάλης περιοχής με τον Μπογκνταν να δηλώνει παρών και να κάνει την απόκρουση.

Στην ίδια φάση όμως, ο επιθετικός του Αστέρα έκανε ένα ανόητο και σκληρό φάουλ, αντικρίζοντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Παρότι με δέκα παίκτες, οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να ασκούν πίεση. Οι προσπάθειες τους αυτές απέδωσαν καρπούς με τον Τσιλιανίδη να δέχεται την μπάλα από τον Κώτσιρα, να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να εκτελεί υποδειγματικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν είδε χέρι του McGregor μέσα στην περιοχή της ομάδας του κι έτσι δεν καταλογίστηκε ολοφάνερο πέναλτι υπέρ του Αστέρα!

Στο 61ο λεπτό ο Κώτσιρας έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής αναγκάζοντας τον Μπογκντάν σε μία εξαιρετική επέμβαση διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε και επωφελημένος της φάσης αυτής ήταν ο νεαρός Δουβίκας, ο οποίος έπιασε μία κεφαλιά μέσα στην περιοχή, μη μπορώντας όμως να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 70ο λεπτό σημειώθηκε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Αστέρα με τον Ιγκλέσιας αμαρκάριστο να πιάνει μια κεφαλιά ψαράκι μέσα στην περιοχή στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι. Η σκωτσέζικη άμυνα πιάστηκε στον ύνπο ύστερα από μια βαθιά μπαλιά που βγήκε από τους αμυντικούς του Αστέρα. Ο Δουβίκας βγήκε τετ α τετ και στην προσπάθεια του να ντριμπλάρει τον Μπογκντάν χάνει την ισορροπία του, ενώ υπήρχε και επαφή με τον τερματοφύλακα, και με τον διαιτητή να δείχνει πως παίζεται το παιχνίδι.

Η πρώτη φάση της Hibernian ήρθε στο 75. Ο Καμπέρι έπιασε ένα σουτ μέσα από πλάγια θέση του Αστέρα με τον Αθανασιάδη να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Νέο χαμένο τετ α τετ από τον Αστέρα στο 83 με τον Γιάννη Κώτσιρα ανήμπορο να νικήσει τον Bogdan από πλάγια θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Παρά την συνεχόμενη πίεση που άσκησε ο Αστέρας τελικά δεν κάταφερε να βρρει το γκολ της πρόκρισης και έτσι το σκορ έμεινε στο 1-1 με τους Σκωτσέζους να ξεσπάνε σε πανηγυρισμούς.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

 

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Βαλιέντε(90’ Σάλας), Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπελλόκ(57’ Δουβίκας), Τσιλιανίδης, Καλτσάς(78’ Ρόλλε), Μανιάς

Hibernian: Bogdan, McGinn, Slivka(88’ Bartley), Boyle, Mallan(90’ Porteous), Stevenson, Kamberi, McGregor(78’ Whittaker), Ambrose, Hanlon, Gray

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ