Ένα ματς που κρίνει όλη τη χρονιά

Ξεκινά τις επίσημες υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει απόψε την Βικτόρια Πλζεν (20:00, Nova Sports) στην Τσεχία για τον 2ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει οπωσδήποτε την πρόκριση καθώς αυτή είναι που του εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον για τη φετινή σεζόν.

Και αυτό, καθώς εφόσον προκριθούν στον 3ο προκριματικό, οτιδήποτε και αν γίνει στη συνέχεια, οι “ερυθρόλευκοι” έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Φυσικά, άπαντες έχουν ως μοναδικό στόχο την επιστροφή στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά το 2017 και αυτό θα γίνει αν αποκλείσουν τώρα την Πλζεν, στη συνέχεια την τουρκική Μπασάκσεχιρ, ενώ στις 5 Αυγούστου θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ,

Στα αγωνιστικά ο Πέδρο Μαρτίνς όπως όλα δείχνουν δεν θα αλλάξει πολλά συγκριτικά με το φιλικό κόντρα στη Νότογχαμ Φόρεστ.

Συγκεκριμένα, ο Ζοσέ Σα θα υπερασπιστεί την “ερυθρόλευκη” εστία, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας θα παίξουν στα άκρα της άμυνας με Σεμέδο-Αβραάμ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στον άξονα θα βρίσκονται ο Γκιλιέρμε με τον Μπουχαλάκη, στα “φτερά” οι Ποντένσε και Μασούρας, με τον Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι: Καραργύρης, Τζολάκης, Μπα, Τοροσίδης, Καμαρά, Μπρούνο, Ανδρούτσος, Ρατζέλοβιτς, Ελ Αραμπί, Ντουρμισάι.

Απόντες είναι οι Σουντανί, Μεριά και Σισέ, οι οποίοι ήταν εκείνοι που «κόπηκαν», καθώς συμμετείχαν με τις χώρες τους στο Κόπα Άφρικα. Μαζί με αυτούς και οι τραυματίες Φορτούνης, Χριστοδουλόπουλος, Βούκοβιτς, αλλά και οι Γιάννης Μασούρας, Σολδάνο, Κάιπερς.

Για τον Ολυμπιακό θα είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει ομάδα από την Τσεχία. Για να είμαστε ωστόσο ακριβείς, έχει αντιμετωπίσει το μακρινό 1961 την Ντιναμό Ζίλινα (πλέον Ζίλινα), η οποία είναι μεν σλοβακική, αλλά τότε ανήκε στην ενωμένη Τσεχοσλοβακία.

Στον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, οι “ερυθρόλευκοι” γνώρισαν δύο ήττες, 2-3 στο Καραϊσκάκη (22/11/1961) με δύο γκολ του Γιώργου Σιδέρη , πριν ηττηθούν με 1-0 (30/11/1961) στην Τσεχοσλοβακία.

Για την Βικτόρια Πλζεν από την πλευρά της, θα είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει ομάδα από τη χώρα μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ