Έπεσε κατηγορία η Σαπακοένσε

Η Σαπακοένσε πρίν τρία χρόνια  συγκέντρωσε την προσοχή όλου του κόσμου καθως είχε ένα αεροπορικό δυστύχημα που στοίχησε την ζωή στους περισσότερους παίκτες της.

Τώρα ο Βραζιλιάνικος σύλλογος υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας.

Η Σαπεκοένσε , τον Νοέμβριο του 2016 το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της στην Κολομβία, για τον τελικό του Copa Sudamericana, συνετρίβη με αποτέλεσμα όλα τα πρωτοσέλιδα να έχουν το τραγικό γεγονός, των εβδομήντα επτά νεκρών που βύθισε στο πένθος ολόκληρη την ανθρωπότητα, καθως στους νεκρούς ήταν επτά επιβάτες και σχεδόν όλο το προσωπικό και οι παίκτες της ομάδας.

Η ομάδα δέχτηκε την στήριξη από όλων τον κόσμο ανέκαμψε γρήγορα για να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφαία κατηγορία το 2017 και το 2018, καταφέρνοντας να ξεπεράσει μεγαλύτερες ομάδες με περισσότερους οπαδούς και μεγαλύτερους προϋπολογισμούς.

Ωστόσο τα ξημερώματα η  Σαπεκοένσε έχασε 1-0 από την Μποταφόγκο μια ήττα που την καταδίκασε σε υποβιβασμό για πρώτη φορά από τότε που μπήκε στην ελίτ του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας το 2013.

Η Σαπεκοένσε ήταν νικήτρια στα έξι ματς αυτή τη σεζόν και με τρεις αγώνες που απομένουν δεν μπορεί να κερδίσει αρκετούς βαθμούς για να μείνει στην κατηγορία.

Έτσι ακολουθεί την Αβάι που υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τους οπαδούς» δήλωσε ο προπονητής της Σαπεκοένσε, Μαρκίνιος Σάντος. «Οι οπαδοί εδώ είναι διαφορετικοί. Πάντα μας βοηθάνε, ακόμα και όταν οι στιγμές είναι δύσκολες. Η Σαπεκοένσε πρόκειται τώρα να προσπαθήσει και να επιστρέψει πιο δυνατά».

Η ομάδα που εδρεύει σε μία πολιτεία στη νότια Βραζιλία δημιουργήθηκε το 1973 και πέρασε από την τέταρτη κατηγορία στην πρώτη μεταξύ 2009 και 2013.

Η πρόκριση στον τελικό του Copa Sudamericana ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα του συλλόγου και η συντριβή – η οποία συνέβη στις 28 Νοεμβρίου του 2016 – προκάλεσε θλίψη σε όλη τη Γη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ