Έτοιμος για τελικό ο Άγιαξ

Το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 23 χρόνια έκανε ο Άγιαξ που νίκησε με 0-1 την Τότεναμ στο Λονδίνο.

Η ομαδα του Τεν Χαγκ έκανε επίδειξη δύναμης και κέρδισε μία ακόμη φορά εκτός έδρας και ετοιμάζει τα εισιτηρία για τον τελικό της Μαδρίτης. Το νικητήριο τέρμα των Ολλανδών πέτυχε ο Φαν Ντε Μπέεκ στο 16ο λεπτό.

Ο αγωνας:

Στο πρώτο μέρος ο Άγιαξ είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων κόντρα σε μια Τότεναμ που προσπαθούσε μόνο από στημένες μπάλες. Έτσι ο Αίαντας  κατάφερε να σκοράρει με τον Φανν Ντε Μπέεκ στο 16′.

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός πήρε την πάσα από τον Ζιγιέχ, έκανε την προσποίηση και εκτέλεσε τον Γιορίς για το 0-1.

Ο Άγιαξ συνέχισε την πίεση και στο 24′, απείλησε ξανά την εστία του Γιορίς με το σουτ του σκόρερ που απομάκρυνε με υπερένταση ο Γάλλος κίπερ.

Η απάντηση της Τότεναμ ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Ερικσεν εκτέλεσε φάουλ, ο Γιορέντε πήρε την κεφαλιά προ του Ονανά, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο
Αλντερβάιρελντεν, πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο πάνω μέρος των διχτυών του Άγιαξ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, η Τότεναμ ανέβηκε και ο Άγιαξ έπαιξε υποδειγματικά πίσω από την μπάλα κάτι που δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο ομάδες να σκοράρει.

Η μοναδική σημαντική ευκαιρία του δεύτερου μέρους ήταν η ωραία συνεργασία μεταξυ Μαζραουί, Τάντιτς, Νέρες με το σουτ του τελευταίου να βρίσκει στο δοκάρι και να φεύγει άουτ στο 78′, αλλά και στο 88′ ο Νέρες είχε πάλι δοκάρι σε φάση όμως που δεν ανησυχούσε τον Γιορίς.

Άγιαξ: Ονανά, Φέλτμαν Ντε Λιχτ, Φαν ντε Μπέεκ, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Σένε, Ντε Γιονγκ, Ζιγές, Νέρες, Τάντιτς

Τότεναμ: Λορίς, Τρίπιερ, Ντάβινσον Σάντσες, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν(Σισοκό 39′), Ρόουζ(Ντέιβις 79′), Γουανιάμα, Έρικσεν, Ντέλε Άλι, Λούκας Μόυρα, Γιορέντε(Φόιθ 80′)

Κάρτες: Φέλτμαν, Ταλιαφίκο, Μόουρα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ