Έφυγε νικητής από την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός

Νικητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ξάνθη με 1-0, στην έδρα της, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Superleague. Το ίδιο σκορ μάλιστα είχαν πετύχει και πέρσι στα Πηγάδια.

Το Τριφύλλι, με το γκολ του Μακέντα, έφτασε τους 28 βαθμούς και ανέβηκε στην 4η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ η Ξάνθη έπεσε στην 7η θέση με 26 βαθμούς.

Οι πράσινοι τώρα στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο παιχνίδι που ακολουθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Ατρόμητο.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός έχασε τρομερή ευκαιρία στο 13ο λεπτό με τον Μακέντα, αλλά απομάκρυνε ο Αμπάντ. Το επόμενο λεπτό, ο Χατζηγιοβάνης σούταρε από αριστερά, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Στο 32’ ο Σένκεφελντ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε, αφού ο Δώνης ήταν σε θέση οφσάιντ στην φάση της εκτέλεσης του φάουλ. Μάλιστα ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR. Ο Μαλεζάς στο 39’ πήρε τη μπάλα με κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε ο Διούδης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στο 50ο λεπτό ο Μακέντα με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-1 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 62’ ο Κασάδο σούταρε από μακριά, αλλά ο τερματοφύλακας των πράσινων μπλόκαρε εύκολα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ανουάρ έκανε ένα τρομερό δεξί σουτ, όμως ο Αμπάντ κατάφερε και απέκρουσε τη μπάλα.

Ο Μπαξεβανίδης στο 80’ έβγαλε τη σέντρα στον Κάστρο, ο δεύτερος έκανε ένα ωραίο γυριστό σουτ, αλλά ο Διούδης έπιαςε τη μπάλα.

Οι γηπεδούχοι έμειναν να αγωνίζονται με δέκα παίκτες στο 89’ μετά την αποβολή του Μπαριέντος, ο οποίος πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 92’ ο Νάγκι, ο οποίος πήρε νωρίτερα την θέση του Μπεκ, είχε καλή ευκαιρία, αλλά απομάκρυνε ο Μαλεζάς.

Κίτρινες: Σένκεφελντ, Ινσούα, Καμαρά, Γιόχανσον, Μπαριέντος, Μπεκ, Ζαχίντ , Δώνης, Μπαξεβανίδης, Χατζηθεοδωρίδης

Κόκκινες: Μπαριέντος

Ξάνθη: Αμπάντ, Στάρτζεον (57’ Τζουρίτσκοβιτς), Τεσέιρα (72’ Φοσέ), Κοβάσεβιτς, Σόσα (53’ Μπαριέντος), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μαλεζάς, Καρασαλίδης, Καμαρά, Κάστρο

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Δώνης, Ανουάρ, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ (84’ Αλεξανδρόπουλος), Μπεκ (72’ Νάγκι), Μακέντα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ