Έχασε δικό του ματς!

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε τα εύκολα δύσκολα ενώ υπερείχε σε όλο το ματς και στο τέλος γνώρισε την ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 73-74, μετά το buzzer beater σουτ του Ρούντι Φερνάντες. Πρωταγωνιστές για το «τριφύλλι» ήταν οι Νικ Καλάθης και Κιθ Λάνγκφορντ έχοντας σημειώσει από 14 πόντους.

Η Ρεάλ πήρε το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης (3-0) ωστόσο ο Παναθηναϊκός απάντησε γρήγορα και έφτασε στο 10-3 με ένα σερί 10-0. Η σφιχτή άμυνα του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε κρατώντας τους φιλοξενούμενους μακριά από το «πράσινο» καλάθι και έτσι η διαφορά στο σκορ έφτασε γρήγορα στο +12 για το 18-6. Η Ρεάλ προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά με σουτ από τη περιφέρεια, κάτι που δεν απέδωσε με την ισπανική ομάδα να μετρά 1/5 τρίποντα Η κυριαρχία του Παναθηναϊκού διατηρήθηκε και η διαφορά έφτασε εύκολα στο 22-8. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο αντέδρασε και μείωσε για το 32-14, το οποίο ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυναμικά στο δεύτερο δεκάλεπτο έχοντας σφίξει πλέον την άμυνά της και έτσι οδήγησε τους «πράσινους» σε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα η ισπανική ομάδα να φτάσει στο 35-26 έχοντας «τρέξει» ένα επιμέρους σκορ 12-3 στα μισά της περιόδου. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα ο Νικ Καλάθης πήρε την ομάδα πάνω του και με 5 διαδοχικούς του πόντους , έφερε τη διαφορά ξανά στο +14 για το «τριφύλλι», με το σκορ να φτάνει στο 40-26. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο είχαν επανακτήσει το ρυθμό του αγώνα επιβάλλοντας το παιχνίδι τους, διατηρώντας σταθερά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό, με το σκορ του ημιχρόνου να διαμορφώνεται στο 45-33. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Νικ Καλάθης, ο οποίος είχε 12 πόντους – 6 ριμπάουντ, όντας ο πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού».

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Σέρχιο Γιούλ πήρε το …όπλο του και με τους 8 πόντους που σημείωσε σε τρεις επιθέσεις της Ρεάλ, μείωσε τη διαφορά στο 50-44. Η ισπανική ομάδα έφτασε σε ένα επιμέρους σκορ 11-5, εκμεταλλευόμενη τα αρκετά λάθη του «τριφυλλιού» στην άμυνα αλλά και την αστοχία του στην επίθεση. Οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμά τους με τη Ρεάλ όμως να πιέζει συνεχώς και να φτάνει στο 54-49. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και με ένα σερί 5-0 σε κρίσιμα σημεία του αγώνα, έφερε το ματς στο +10 για το 59-49. Η ισπανική ομάδα συνέχισε τη πίεσή της έως το τέλος και έτσι έφτασε στο 59-53, το οποίο ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Παναθηναϊκός είχε επιβάλλει πλήρως το ρυθμό του στο τέταρτο δεκάλεπτο και διατηρούσε σταθερά το προβάδισμά του στο σκορ (67-56) παρά τη συνεχόμενη πίεση της Ρεάλ. Οι «πράσινοι» διατήρησαν τη ψυχραιμία τους σε κρίσιμα σημεία του ματς και διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα με την ισπανική ομάδα να προσπαθεί ανεπιτυχώς να ξαναμπεί στο παιχνίδι με σουτ από τη περιφέρεια. Το «τριφύλλι» ωστόσο είχε ένα κακό αγωνιστικά δίλεπτο, προς το τέλος της αναμέτρησης, με τους «πράσινους» να είναι εξαιρετικά άστοχοι και να μένουν χωρίς καλάθι για δύο αγωνιστικά λεπτά, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να μειώσει τη διαφορά κυρίως από τη γραμμή των ελεύθερων βολών, φέρνοντας το σκορ στο 71-69. Ο Παναθηναϊκός σχοινοβατούσε επικίνδυνα και στο τέλος το πλήρωσε. Ο Ρούντι Φερνάντες μετά από περιπετειώδη τρόπο και με σουτ το κάνω και όπου πάει από τα 7 μέτρα, πέτυχε τρίποντο και έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ η οποία επικράτησε με 73-74.

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 45-33, 59-53, 73-74

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ