Ήταν κούραση να τον βλέπεις

Ο Θοδωρής Βαφειάδης γράφει στην προσωπική του στήλη στο Kingsport.gr για τον ΠΑΟΚ, για την φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας, για την αποκαρδιωτική εικόνα του, αλλά και για τα οφέλη του!

Αγαπητέ κ. Λουτσέσκου ήρθατε στον ΠΑΟΚ και φέρατε μαζί σας επιτυχίες, το περσινό κύπελλο, αλλά και την πορεία στο περσινό πρωταθλήμα. Φέτος καταφέρατε μαζί με τους παίκτες να καλύψετε το -2 από την αρχή του πρωταθλήματος και είστε αήττητος στην κορυφή. Αυτά είναι τα θετικά. Το αρνητικό δεν είναι ο αποκλεισμός από το Europa League, αλλά το πώς ήρθε. Αποκλεισμός με άσχημη εικόνα.

Η άσχημη εικόνα της Ευρώπης δεν άρχισε από την 1η αγωνιστική και την ήττα από την Τσέλσι εντός έδρας. Σέβομαι το σκεπτικό σας σε εκείνον τον αγώνα, σχεδόν ήμουν σύμφωνος με κύρια διαφορά πως έπρεπε να είναι ο Άκπομ στην κορυφή. Οι λόγοι; Ξέρει από Αγγλία και λόγω της ταχύτητας του θα πίεζε πολύ καλύτερα.

Η 2η αγωνιστική ήταν όνειρο και παράσταση για έναν ρόλο. ΜΠΑΤΕ– ΠΑΟΚ 1-4. Η καλύτερη βραδιά του Ζαμπά στην καριέρα του με δύο γκολ και δύο ασσίστ. Η ομάδα πετούσε μέσα στο γήπεδο, τέσσερα γκολ και πολλές ευκαιρίες.

Και μετά; 3η αγωνιστική απέναντι στη Βίντι και φαρμακερή… Αρχικά όταν ξεκινάς με τον Καρέλη, ο οποίος είχε δείξει πως δεν είχε προσαρμαστεί, τότε είναι σαν να μην έχεις επίθεση. Η κατοχή δεν έκανε την διαφορά και παρότι είχες δύο επιθετικούς στο γήπεδο μετά το 52′ είχες μόλις δύο τελικές στο τέρμα κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Μην ξεχνάμε πως ήταν εντός έδρας.

Παρόμοιο σκηνικό και στην 4η αγωνιστική πάλι με τη Βίντι. Κατοχή χωρίς ουσία, 9 τελικές, όμως 0 στην εστία. Πάλι από το 63′ με δύο φορ και πάλι τίποτα. Η Βίντι και στους δύο αγώνες σύνολο είχε 5 σουτ στο τέρμα (3+2) και πέτυχε 3 γκολ. Ο ΠΑΟΚ ήταν απαράδεχτος.

Μετά το ταξίδι στο Λονδίνο. Τελικά ο ΠΑΟΚ είχε κατάλληλο κλίμα για τον αγώνα. Μουντός και συννεφιασμένος όπως ήταν και η πόλη. Ο Χατσερίντι έφυγε από το γήπεδο στο 7′ και παράλληλα έφυγε από τον ΠΑΟΚ. Δεν χρειάζεται να μιλήσω καν για την επίθεση. Το ακόμα πιο μεγάλο λάθος ήταν πως την θέση του Χατσερίντι στα στόπερ την πήρε ο Βέρνμπλουν και δεν έγινε αλλαγή να μπει ο Βαρέλα. Μπήκε μετά στο 75′ με το σκορ να είναι στο 3-0. Πολύ κακή διαχείρηση με αποτέλεσμα την μεγάλη ήττα.

Και φτάνουμε στο χθες. 0-2 στο 42′ και εγώ να κάθομαι μπροστά στην οθόνη να διαβάζω και να ρίχνω κλεφτές ματιές στην οθόνη. Ξεκινάς με τους πιο φορμαρισμένους παίκτες στον πάγκο και τον Πέλκα βασικό αν και ήταν άρρωστος μέχρι πριν λίγες μέρες. Επίσης, ο Βιεϊρίνια ζητούσε αλλαγή από νωρίς αλλά όχι, εκεί να μείνει να μην χαθεί ο αρχηγός. Λάθος μεγάλο να αφήνεις παίκτη που ειναι τραυματίας και μάλιστα ζητάει να βγει.

ΤΙ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δύο παίκτες, τους Τόσκα και Ζαμπά. Και οι δύο έκαναν φανταστικές εμφανίσεις. Ο Τόσκα απέδειξε πως ήρθε για να παίξει μπάλα. Τον είδαμε κυρίως στην Ευρώπη. Στην δεύτερη ήττα από την Τσέλσι ήταν από αυτός που είχε θετικό πρόσημο. Η γενική του εικόνα ήταν θετική καθώς ανέβαινε σωστά, δεν άφηνε κενά και έκοβε.

Είπα πως κέρδισε τον Ζαμπά. Ακόμα μία φετινή μεταγραφή, η οποία έδειξε πολλά. Απέδειξε πως έχει μέλλον στον ΠΑΟΚ παρά το νεαρό της ηλικίας του. Στην αρχή ήταν επιθετικός και αλαζόνας, όμως με σωστή διαχείριση του Λουτσέσκου συμμορφώθηκε. Πλέον φαίνεται να είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Προσέφερε ρίπλες, σωστές πάσες και μία μίξη βραζιλιάνικου με ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δεν είναι άδικα στην ομάδα U20 της εθνικής Βραζιλίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ