Ήττα στο τέλος και αποκλεισμός

Πικρό τέλος είχε η πρώτη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών για την Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 2-1 από την Αλβανία στο τέλος του αγώνα και δεν κατάφερε να πάρει την πρωτιά και την πρόκριση.

Η Αλβανία προηγήθηκε με την Ντόσι στο 16’. Η Νάτη ισοφάρισε στο 18’, ενώ η Ελλάδα ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτριες λόγω αποβολής της Γκάτσου, ενώ η Ελένη Πελετίδου απέκρουσε πέναλτι. Ωστόσο στο 90’ ήρθε η ψυχρολουσία καθώς η Αλβανία με την Βέλαϊ έκανε το 2-1 με ένα αντικανονικό γκολ. Στο 95’ η Αλβανία έμεινε επίσης με 10 παίκτριες λόγω αποβολής της Μορίνα.

Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι καθώς και οι δύο ομάδες διεκδικούσαν την πρόκριση.

Στο 16’ η Αλβανία άνοιξε το σκορ. Η Ντόσι έκανε ένα ψηλοκρεμαστό σουτ από τη γωνία της περιοχής, η μπάλα παρά την προσπάθεια της Πελετίδου χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Όμως δύο λεπτά μετά, στο 18’, η Σοφία Νάτη πήρε την μπάλα, βρέθηκε τετ α τετ με την τερματοφύλακα της Αλβανίας, την πλάσαρε στην έξοδο και σκόραρε για το 1-1!

Στο 49’ η Γκάτσου ανέτρεψε τη Μπεγκόλι μέσα στη μεγάλη περιοχή και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτέλεσε η ίδια, με την Ελένη Πελετίδου να μπλοκάρει.

Στο 90ο λεπτό όμως, η Βέλαϊ με δυνατό σουτ μέσα στην περιοχή έδωσε και πάλι το προβάδισμα αλλά και την απευθείας πρόκτηση στην Αλβανία. Ωστόσο, στην πρώτη πάσα η παίκτρια της Αλβανίας ήταν σε καταφανέστατη θέση οφσάιντ και έτσι το γκολ μέτρησε αντικανονικά.

Έτσι, η Ελλάδα τερματίζοντας στη 2η θέση του ομίλου με 6 βαθμούς και δεν καταφέρνει να πάρει την πρόκριση.

Αλβανία (Αρμίρ Γκριμάι): Ζανί, Προτό (80’ Γιασάρι), Ραχμανί, Μπαϊρακτάρι, Μορίνα, Βέλαϊ, Χασάνι, Τζίνι, Φράνια (46’ Μπεγκόλι), Κρασνίκι (87’ Μεμέντοφ), Ντόσι.

Ελλάδα (Δήμος Κάβουρας): Πελετίδου, Γεωργίου, Δημητρίου, Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου, Κακαμπούκη, Μάρκου, Παπαδοπούλου, Σαρρή (70’ Κωτσάκη), Μωραΐτου (46’ Σιδηρά), Νάτη (58’ Κόγγουλη).

Μετά την ολοκλήρωση των τριών αγώνων, η βαθμολογία του 2ου ομίλου διαμορφώνεται ως εξής:

  1. Αλβανία 7
  2. Ελλάδα 6
  3. Μάλτα 4
  4. Κόσσοβο 0
Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ