Ίσχυσε ο νόμος του ΟΑΚΑ

Εντυπωσιακή νίκη για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 93-80 στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Πολύ κακό πρώτο μέρος για το «τριφύλλι», εντελώς διαφορετική εικόνα όμως στο δεύτερο, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να είναι σαφώς βελτιωμένη και να δίνει τελικά τη νίκη στους «πράσινους». Κομβικό το τρίτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, με το επιμέρους 26-14 που σημείωσε.

Εξαιρετική βραδιά για τον Λούκας Λεκάβιτσιους, ο οποίος με τους 17 πόντους που πέτυχε στο ματς να αποτελεί ρεκόρ πόντων στη Euroleague για τον Λιθουανό. Εξίσου ουσιαστικοί και οι Νικ Καλάθης και Θανάσης Αντετοκούνμπο έχοντας πετύχει 14 και 12 πόντους αντίστοιχα.

Για τον Ολυμπιακό ξεχώρισαν οι Γιώργος Πρίντεζης με 26 πόντους και Γιάνις Τίμα με 17.

Αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορέσει να επιβάλλει το ρυθμό της και έτσι το σκορ στα μισά της περιόδου, ήταν 12-12. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει ένα σερί 5-0 κι έτσι έφτασε στο 17-12, με τον Νικ Καλάθη να μετρά 9 πόντους στο παιχνίδι. Από πλευράς Ολυμπιακού ξεχώρισε ο Νίκολας Μιλουτίνοφ ο οποίος είχε 4 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ και ήταν καθοριστικός στο να φέρει το ματς στα ίσα για το 21-21. Αρκετά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου ωφέλησαν τον Ολυμπιακό που τελείωσε το δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα με 21-23. Μόλις 2/6 τρίποντα για το «τριφύλλι» σε αντίθεση με τους «ερυθρόλευκους» που είχαν σημειώσει 3/6 σουτ από τη περιφέρεια, έχοντας επίσης 7 ασίστ έναντι μόλις 1 για τους «πράσινους».

Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλλει το ρυθμό του διατηρώντας το προβάδισμά του (24-27), εκμεταλλευόμενος κυρίως την αστοχία των γηπεδούχων. Η είσοδος του Λούκας Λεκάβιτσιους στο παρκέ όμως απέδωσε, με τον Λιθουανό να φέρνει το ματς στα ίσα (27-27). Ο Γιάνις Τίμα ωστόσο συνέχισε να «πυροβολεί» από τη περιφέρεια, (4/4 τρίποντα) φτάνοντας τους 14 πόντους στο ματς και το σκορ να είναι στο 31-32. Η αστοχία του «τριφυλλιού» από τη περιφέρεια συνεχίστηκε (3/9 τρίποντα) εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό (6/11 τρίποντα), με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν τα ηνία του αγώνα (33-39). Ο εκνευρισμός του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι του οδήγησε στο +9 (35-44) του Ολυμπιακού, με τον Γιώργο Πρίντεζη, να μετρά 13 πόντους στο ματς. Αρκετά δημιουργικοί στο παιχνίδι τους οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας 13 ασίστ, έναντι μόλις 2 (!) για τους «πράσινους». Η είσοδος του Νικ Καλάθη προς το τέλος της περιόδου έδωσε ενέργεια στο «τριφύλλι» μειώνοντας τη διαφορά στο 41-46, ωστόσο ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του με το ημίχρονο να λήγει με 41-48.

Εντελώς διαφορετική εικόνα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους «πράσινους» να βγάζουν περισσότερη ενέργεια στην άμυνά τους και να εμφανίζονται σαφώς πιο αποτελεσματικοί στην επίθεσή τους φτάνοντας στο 49-51 μετά από ένα σερί 6-0. Το «πράσινο» μομέντουμ συνεχίστηκε, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αντιδράσει και έτσι ο Παναθηναικός έφερε το ματς στα ίσα (54-54) μετά από ένα επιμέρους σκορ 13-6 με τον Ματ Λοτζέσκι να μετρά 10 πόντους στο ματς. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κυριαρχούν στο παρκέ παίρνοντας το προβάδισμα 56-55 και διεύρυναν μάλιστα τη διαφορά τους στο +10 (67-57), με πρωταγωνιστή τον Θανάση Αντετοκούνμπο, με τον Έλληνα φόργουορντ να μετρά 10 πόντους στο δεκάλεπτο και 12 στην αναμέτρηση.  Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και με ένα 5-0 διαμορφώνοντας το σκορ της περιόδου σε 67-62 και με τους Τίμα και Πρίντεζη να μετρούν από 17 πόντους στο ματς. Εκπληκτικό δεκάλεπτο για τους «πράσινους» έχοντας πετύχει ένα επιμέρους σκορ 26-14!

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τη πολύ καλή του άμυνα και έτσι διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και στο τέταρτο δεκάλεπτο, φτάνοντας στο 72-66. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να βρεθεί ξανά στο παιχνίδι με τους Πρίντεζη-Μιλουτίνοφ φτάνοντας στο 76-71. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό του παιχνιδιού, με τους ερυθρόλευκους να μην μπορούν να αντιδράσουν και έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν εύκολα στο +11 (85-74) η οποία ήταν η μέγιστη διαφορά του «τριφυλλιού» στο ματς. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους ήταν εξαιρετικός για τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας στους 17 πόντους στο ματς κάτι που αποτελεί ρεκόρ πόντων για τον Λιθουανό στη διοργάνωση. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κυριαρχούν στο παρκέ έως το τέλος του παιχνίδιου, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να μειώσει και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 93-80.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-23, 41-48, 67-62, 93-80.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ