Αήττητο τέλος για τον ΠΑΟΚ

Στα “κιτρινόμαυρα” το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μετά την νίκη του Άρη κόντρα στον ΠΑΟΚ με 4-2 στο κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης”, για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1.

Ο Άρης έβαλε τέλος στο αήττητο του ΠΑΟΚ, έπειτα από 51 αγώνες. Ο δικέφαλος του βορρά είχε 43 νίκες και 8 ισοπαλίες. Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν την πρώτη τους νίκη μετά από 11 παιχνίδι και το “διπλό” με 0-1 στις 3 Οκτωβρίου του 2010, για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, βρίσκονται στην πρώτη θέση με 40 βαθμούς, στο +2 από τον Ολυμπιακό. Οι “ερυθρόλευκοι” αγωνίζονται αύριο κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας την ευκαιρία με νίκη να περάσουν εκείνη πρώτοι στην βαθμολογία. Από την άλλη πλευρά ο Άρης με την νίκη αυτή ανέβηκε στην 4η θέση έχοντας 25 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Στο 10ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του παιχνιδιού, με τον Σβιντέρσκι. Ο Πέλκας πήρε την μπαλιά, από τον Μίσιτς, βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ. Ο Κουέστα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και ο Σβιντέρσκι πήρε το “ριμπάουντ” και σκόραρε για το 1-0 του δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ έχασε νέα ευκαιρία στο 12′ να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Σβιντέρσκι πήρε την κόντρα, άνοιξε για τον Λημνιό στα άκρα, εκείνος γύρισε την μπάλα στην περιοχή, εκεί που βρέθηκε μόνος του ο Μίσιτς που πλάσαρε με τον Κουέστα να διώχνει με τα πόδια.

Ο Άρης ισοφάρισε στο 17ο λεπτό σε 1-1 με τον Λάρσον. Οι “κιτρινόμαυροι” βγήκαν στην κόντρα με τον Γκάμα να ανοίγει για τον Λάρσον αριστερά, εκείνος έκανε την κούρσα, πέρασε τον Βιερίνια και μπήκε στην περιοχή, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Ζίβκοβιτς να μην μπορεί να αποκρούσει.

Στο 21′ ο Σβιντέρσκι έχασε μοναδική ευκαιρία. Ο Πέλκας σήκωσε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας, βρίσκοντας τον Πολωνό μέσα στην περιοχή μόνο του, εκείνον σούταρε με το αριστερό, με τον Κουέστα να διώχνει εξ’ επαφής με τα πόδια.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την μεγάλη ανατροπή στο 41ο λεπτό, βάζοντας φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Κορχούτ έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Βέλεθ αμαρκάριστος έπιασε μια πανέμορφη κεφάλια, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς, για το 2-1.

Ο Άρης σκόραρε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στο 47′, κάνοντας το 3-1. Ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, ο Ροζ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Ζίβκοβιτς και να καταλήγει στα δίχτυα.

Στο 49′ ο Φετφατζίδης σκόραρε για το 4-1, ωστόσο το τέρμα ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 66′ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να μειώσουν το σκορ. Ο Γιαννούλης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή με τον Σβιντέρσκι να βρίσκει την μπάλα και τον Κουέστα ενστικτωδώς να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 70′ ο Άρης πέτυχε και 4ο γκολ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο ντέρμπι. Ο Φετφατζίδης βρέθηκε έξω από την περιοχή, άνοιξε στον κενό χώρο μέσα στην περιοχή για τον Σάσα που με δυνατό δεξί σουτ στο “γάμα”, έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την νίκη του Άρη.

Στο 77′ ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 4-2. Ο Ίνγκασον έκανε την κεφαλιά γύρισμα στην μεγάλη περιοχή, ο Μάτος βρέθηκε σε θέση βολής και σκόραρε.

Ο Πέλκας στο 83′ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, δοκίμασε και ένα μακρινό σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού και το 90+3′ ο Μίσιτς έκανε την κούρσα με την μπάλα από το χώρο του κέντρου, έκανε και ένα μακρινό σουτ, το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουέστα στην τελευταία φάση του αγώνα.

Κίτρινες κάρτες – Ροζ, Ίνγκασον, Γιαννούλης

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήση, Βέλεθ, Κορχούτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90+2′ Μαρτίνεθ), Λάρσον (68′ Ντουρμισάι), Φετφατζίδη (89 Αμπού Μπα), Ιντέγιε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός (62′ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (75′ Ντούγκλας Αγκούστο), Πέλκας, Σβιντέρσκι (72′ Ακπόμπ).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ