Αγχωτική ισοπαλία, σημαντική πρόκριση!

Την πρόκριση για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Μπέρνλι στο «Τερφ Μόορ», στον επαναληπτικό των πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 83’ με πολύ ωραίο γκολ του Ντανιέλ Ποντένσε, ωστόσο στο 86’ μια καραμπόλα στην άμυνα του Ολυμπιακού, έφερε την ισοφάριση από τον Ματέι Βίντρα.

Αυτή ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι η πρώτη φορά που αποκλείει Αγγλική ομάδα σε νοκ άουτ ματς! Ενώ όμως δεν ήρθε το πολυπόθητο διπλό, αυτό το 1-1 σήμανε την πρώτη ισοπαλία του Ολυμπιακού στο Νησί, καθώς ως τώρα μετρούσε μόνο ήττες αλλά και τη νίκη επί της Άρσεναλ το 2015.

Σε γενικές γραμμές οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν αμυντικά, θέλοντας σε πρώτη φάση να διατηρήσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Το πέτυχαν, ωστόσο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Μπέρνλι πίεζε. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος και δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των τριών πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων.

Από τη μία πλευρά, για τους γηπεδούχους ήταν ο Βόουκς, ο οποίος είχε πολλές χαμένες ευκαιρίες, ειδικά οι κεφαλιές του στο 23’ και το 31’ που πέρασαν ελάχιστα άουτ. Ο ΜακΝιλ επίσης στο 52’ που έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης, αλλά και στο 56’ όταν εκτέθηκε η άμυνα αλλά έδιωξε.

Ο Ολυμπιακός, έκανε κάποιες ευκαιρίες, στο πρώτο ημίχρονο με τον Ποντένσε, στο 5’, στο 34’ και στο 42’, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τα πράγματα άλλαξαν στο 83ο λεπτό. Ο Κώστας Φορτούνης  έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ποντένσε, αυτός πέρασε ωραία έναν αντίπαλό του, ο οποίος… ξάπλωσε στο έδαφος και με υποδειγματικό πλασέ, άνοιξε το σκορ κάνοντας το 0-1.

Όμως, ενώ ο Ολυμπιακός βρισκόταν μπροστά σε ένα πολύ σημαντικό διπλό, αυτό δεν ήρθε, καθώς στο 86’, μια… αναμπουμπούλα στην περιοχή μετά από απόκρουση του Γιαννιώτη και διώξιμο του Τσιμίκα, η μπάλα κάπως έφτασε μέχρι τον Βίντρα, που πλάσαρε και η μπάλα (με τη βοήθεια και της τύχης) κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Πλέον, ο Ολυμπιακός περιμένει αύριο στις 13:00 την κλήρωση για να μάθει τους αντιπάλους του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, όπου θα είναι στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Μι, Λονγκ, Τέιλορ,  ΜακΝίλ (75’ Γουντ), Γουέστγουντ, Χέντρικ, Λένον (75’ Κορκ), Βόουκς, Μπαρνς (65’ Βίντρα)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης, Ποντένσε (94′ Σισέ), Γκερέρο (71’ Χασάν)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ