Αγχωτική πρόκριση για την Τσέλσι

Για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ η Τσέλσι επικράτησε με άγχος 4-3 επί της Σλάβια Πράγας στο «Στάφορντ Μπριτζ» .  Αμφότερες οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο με την Σλαβια να δημιουργεί ταραχή στους Άγγλους.

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι αντιμετώπιζε μία διαφορετική Σλάβια σε σχέση με το πρώτο ματς .Ωστόσο οι Τσέχοι προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά στο πρώτο δίλεπτο αφήνοντας τεράστια αμυντικά κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Σαρι μόλις στο 5΄ με το πλασέ του Πέδρο ύστερα από πάσα του Ζιρού.

Πέντε λεπτά αργότερα  η Τσέλσι πέτυχε το  2-0 χάρις το απίθανο αυτογκόλ του Ντελί έπειτα από την πάσα του Αζάρ προς τον Πέδρο ο οποίος πλάσαρε στο δοκάρι. Η μπάλα όμως  χτύπησε πάνω στον Ιβοριανό και κατέληξε στα δίχτυα. Στο 16΄ η Σλάβια έκανε την πρώτη της τελική προσπάθεια με τον Ζμρχαλ. Στο 17΄ο Ζιρού έκανε το 3-0  με το πλασέ προ κενής εστίας. Στο 19΄ο Μποριλ προσπάθησε να γίνει απειλητικός όμως το σουτ πέρασε άουτ . Στο 25΄ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σούτσεκ , Ο Πέδρο πέτυχε το 4-1 στο 27΄επειτα από το ριμπάουντ στο διώξιμο του Κόλαρ στο πλασέ του Ζιρού. Το 4-1 συνόδεψε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη  η Σλάβια μπήκε πιο βελτιωμένη με αποτέλεσμα στο 51΄να πετύχει το 4-2 με σουτ του Σέβτσικ .  Στο 54΄ο ίδιος παίκτης έδωσε ελπίδα στην ομάδα του κάνοντας το 4-3 με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή. Μετά το γκολ η Σλάβια δεν φοβήθηκε και έψαχνε το γκολ στο 82΄ ο Στοχ απείλησε την πρώην του ομάδα με το άστοχα σουτ. Η Τσέλσι το μόνο που έκανε είναι να παρακολουθεί τους Τσέχους.

Πριν το φινάλε ο Στοχ απείλησε εκ νέου με φάουλ αλλά ήταν άστοχος. Το 4-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την Τσελσι να παίρνει μια δύσκολη πρόκριση αν και από το πρώτο μέρος φαινόταν ότι θα έχει εύκολο βράδυ.

Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 2 και 9 Μαΐου και τα ζευγάρια που διαμορφώθηκαν είναι τα εξής:

Άρσεναλ – Βαλένθια

Τσέλσι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Οι συνθεσεις των ομάδων :

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέλτα, Κρίστενσεν, Νταβίντ Λουίζ, Έμερσον, Καντέ, Κόβατσιτς, Μπάρκλεϊ (70′ Ζορζίνιο), Πέδρο (87′ Οντόι), Ζιρού, Αζάρ (65′ Ουίλιαν).

Σλαβια Πράγας:  Κολάρ, Κουντέλα, Ενγκαντέου-Εντγκαντουί, Ντέλι, Μπορίλ, Κραλ, Σούτσεκ, Σέβτσικ (78′ Στοχ), Τραορέ, Ζμρχάλ (85′ Σκόντα), Μάζοπουστ (52′ Ολαίνκα).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ